MotoGP - Οι αρχιμηχανικοί όλων των αναβατών για το 2024

Με σημαντικότερη αλλαγή το "διαζύγιο" Marc Marquez - Santi Hernandez
motomag MotoGP – Οι αλλαγές στο δίδυμο αναβατών – αρχιμηχανικών των ομάδων για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/12/2023

Ένας αρχιμηχανικός του MotoGP διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την πετυχημένη χρονιά ενός αναβάτη. Δεν είναι τυχαίο πως οι αρχιμηχανικοί των κορυφαίων αναβατών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών συνήθως είναι αυτοί που σχεδιάζουν το πως θα κυλήσει ένα αγωνιστικό σαββατοκύριακο ενώ με μία τους ιδέα μπορεί να αλλάξει άρδην το πως αισθάνεται ένας αναβάτης επάνω στην μοτοσυκλέτα. Καθώς ετοιμαζόμαστε για τη νέα αγωνιστική χρονιά, ας δούμε τις αλλαγές οι οποίες έγιναν στα δίδυμα αναβατών - αρχιμηχανικών των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος.

Ξεκινώντας από την Πρωταθλήτρια Ducati Lenovo Team για το 2024, δεν έχουμε καμία αλλαγή σε αυτό το κομμάτι. Ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia θα έχει δίπλα του τον Cristian Gabarrini, με τον Enea Bastianini να έχει ως αρχιμηχανικό τον Marco Rigamonti. Αλλαγές όμως έχουμε σε αυτόν τον τομέα στις υπόλοιπες ομάδες της Ducati. Στην Prima Pramac Racing, o Jorge Martin θα έχει δίπλα του τον Daniele Romagnoli, ωστόσο ο νεοφερμένος από την Yamaha Franco Morbidelli θα έχει δίπλα του ως αρχιμηχανικό τον Massimo Branchini. Αλλαγές έχουμε και στην ομάδα της Pertamina Enduro VR46 MotoGP Team. O Marco Bezzecchi θα έχει δίπλα του τον γνώριμο για αυτόν Matteo Flamigni, με τον νέο αναβάτη της ομάδας Fabio Di Giannantonio να έχει ως αρχιμηχανικό τον David Munoz. Αφήσαμε την σημαντικότερη αλλαγή όσον αφορά τις ομάδες της Ducati για το τέλος. Στην Gresini Racing MotoGP, η έλευση του Marc Marquez έφερε αλλαγές για τον ίδιο στο κομμάτι του αρχιμηχανικού. Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής δεν θα έχει δίπλα του τον Santi Hernandez αλλά τον Frankie Carchedi ο οποίος την προηγούμενη χρονιά ήταν αρχιμηχανικός του Di Giannantonio. Στον αντίποδα ο αδερφός του Alex συνεχίζει με τον Donatello Giovanotti.

MotoGP – Οι αλλαγές στο δίδυμο αναβατών – αρχιμηχανικών των ομάδων για το 2024

Συνεχίζουμε με την Red Bull KTM Factory Racing στην οποία δεν συναντάμε αλλαγές σε αυτό το κομμάτι για το 2024. Ο Brad Binder θα έχει δίπλα του ως αρχιμηχανικό τον Andres Madrid, με τον Jack Miller να έχει πλάι του τον Christian Pupulin. Από την άλλη στην GASGAS Factory Racing Tech3, η έλευση του πρωταθλητή της Moto2 Pedro Acosta έφερε αλλαγές και στον τομέα των αρχιμηχανικών. Ο Paul Trevathan θα είναι ο αρχιμηχανικός του Acosta, με τον Augusto Fernandez να συνεχίζει τη συνεργασία του και φέτος με τον Alex Merhand. Προχωρώντας στην Aprilia Racing, όλα μοιάζουν ίδια. Ο Aleix Espargaro θα έχει δίπλα του τον Antonio Jimenez με τον Maveric Vinales να έχει ως αρχιμηχανικό και τη φετινή χρονιά τον Manu Cazeaux. Όσον αφορά την “νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia” Trackhouse Racing MotoGP Team ο Miguel Oliveira θα έχει δίπλα του τον Giovanni Mattarollo, με τον Raul Fernandez να έχει ως αρχιμηχανικό τον Noe Herrera.

MotoGP – Οι αλλαγές στο δίδυμο αναβατών – αρχιμηχανικών των ομάδων για το 2024

Πολλές οι αλλαγές στο στρατόπεδο της Honda τόσο στη Repsol Honda Team, όσο και στην Castrol Honda LCR. Όσον αφορά τη Repsol Honda, o Joan Mir θα έχει ως αρχιμηχανικό τον Santi Hernandez, με τον νεοφερμένο Luca Marini να έχει δίπλα του τον Giagomo Guidotti. Στην Castrol Honda LCR, ο νέος αναβάτης της ομάδας Johann Zarco θα έχει ως αρχιμηχανικό τον David Garcia, με τον Takaaki Nakagami να συνεχίζει με τον Klaus Nohles. Τελευταία αλλαγή στο κομμάτι των αρχιμηχανικών έρχεται από την ομάδα της Monster Energy Yamaha MotoGP Team, όπου ο Fabio Quartararo συνεχίζει με τον Diego Gubellini, με τον Alex Rins να έχει ως αρχιμηχανικό τον Patrick Primmer.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες