KTM 350 EXC-F WESS: Ειδική έκδοση του δημοφιλούς Enduro! [video]

Με κορυφαίο πιρούνι WP XACT!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/9/2020

Σημείο αναφοράς βάση προτίμησης της αγοράς, το KTM 350 EXC-F αποκτά μία νέα έκδοση που βασίζεται στην εμπειρία του WESS, του παγκόσμιου πρωταθλήματος Enduro που αναδεικνύει τον πρωταθλητή μέσα από πολλαπλούς ανεξάρτητους αγώνες με κοινό σύστημα βαθμολόγησης.

Η έκδοση WESS παίρνει το πετυχημένο εμπορικά KTM 350 και το εξοπλίζει με νέους τροχούς και πορτοκαλί κέντρα, ανεμιστήρα ψυγείου και προστατευτικά, πλάκες τιμονιού φτιαγμένες σε CNC και βαμμένες με ανοδίωση σε πορτοκαλί και νέα διαφορετική σέλα. Οι δίσκοι είναι πλευστοί με προστατευτικά, η τάπα του λαδιού είναι πορτοκαλί, τα γκριπ της ODI και υπάρχουν νέα γραφικά και χρωματισμός.

Η μεγαλύτερη αλλαγή βέβαια είναι στο πιρούνι 48mm, XACT της WP που δουλεύει με αέρα. Φτιαγμένο για να αποδίδει στο Enduro, η λειτουργία με αέρα επιτρέπει την πολύ γρήγορη ρύθμιση της προφόρτισης με τρόμπα στο αριστερό καλάμι και εύκολα προσβάσιμες ρυθμίσεις για τις αποσβέσεις στο δεξί. Κερδίζεις σε βάρος που είναι πολύ σημαντικό κι έπειτα σε ευκολία χειρισμού.

Ο Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad είπε: «Με την έκδοση WESS δίνουμε στους πελάτες μας που ζητούν κάτι παραπάνω, την αναβάθμιση που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν σε έναν αγώνα και θα τους βοηθήσει να κερδίσουν σε αίσθηση. Με την προσθήκη του WP XACT για πρώτη φορά σε μοντέλο EXC η μοτοσυκλέτα αυτή σε φέρνει πιο κοντά στο παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα. Για τους οπαδούς του WESS και τους αναβάτες Enduro, αυτή είναι μία μοναδική μοτοσυκλέτα για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι».

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες