KTM RC 890: Παρουσιάζεται στις 20 Ιουλίου!

Περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/7/2021

Η KTM μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα μας προετοιμάζει για μία MOTO2 μοτοσυκλέτα, φτιαγμένη στο χέρι και μόνο για πίστα που θα κυκλοφορήσει σε 100 μονάδες και θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου. ΠΟΥΘΕΝΑ η KTM δεν αναφέρει πως πρόκειται για το RC 890. Αυτό το λέμε εμείς με βάση αυτά που γνωρίζουμε ήδη και την κοινή λογική.

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου 2021 όταν εμφανίστηκε ένα 890 Duke ντυμένο με ολόσωμο φαίρινγκ και πολύ κοντά στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα GP2 890R που κατασκευάζει η αυστριακή Kramer και που μάλιστα εφοδιάζεται με τα ελληνικά φίλτρα DNA.

Εικάζουμε πως αυτή ακριβώς είναι η μοτοσυκλέτα που θα δείξει στις 20 Ιουλίου η KTM, όπως επίσης είμαστε παραπάνω από βέβαιοι πως αυτές οι εκατό μοτοσυκλέτες θα κάνουν ρεκόρ στην ταχύτητα με την οποία θα πουληθούν, αντίστοιχο με εκείνο που έκανε το τελευταίο Rally που μάλιστα διατέθηκε τρεις φορές πιο γρήγορα από εκείνο που είχαμε προβλέψει. Ο λόγος είναι απλός: Μοτοσυκλέτες έτοιμες για track day με υπογραφή εργοστασίου έχουν σταματήσει να υπάρχουν εδώ και καιρό ενώ ένας μεσαίος δικύλινδρος κινητήρας με απόδοση αρκετών ίππων, ίσως 130 όπως βγάζει η GP2, είναι ιδανικός για παιχνίδι στην πίστα, ιδιαίτερα αν κρατηθούν και τα κιλά κοντά σε αυτό το νούμερο!

Γνωρίζουμε επίσης με βεβαιότητα πως η KTM ετοίμαζε μία KTM RC16 race replica για λίγους, πίσω στο 2019 μάλιστα, και το γεγονός πως την ετοίμαζε επιβεβαιώθηκε τελικά από τον ίδιο τον κ.Pierer. Ωστόσο δεν κρίθηκε σωστή συγκυρία να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο με βάση τις αγωνιστικές εξελίξεις. Αντιθέτως η χρονική σύμπτωση δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για ένα RC890, όταν ταυτόχρονα μία τέτοια μοτοσυκλέτα θα ήταν με διαφορά η πιο διασκεδαστική για όλους σε συνθήκες track day.

Από εκεί και πέρα μία περιορισμένης παραγωγής, φτιαγμένη στο χέρι αγωνιστική μοτοσυκλέτα, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση φθηνή και προσιτή κι αν καταφέρει να μείνει κοντά στα πλαίσια της ειδικής έκδοσης Rally (που τα 700 κομμάτια της πουλήθηκαν σε 48 ώρες) θα είναι ευχής έργο. Περιμένουμε όμως να ξεφύγει αρκετά προς τα πάνω.

Με 130 ίππους και αναλογία κιλών κοντά στο 1:1 μία τέτοια δικύλινδρη μοτοσυκλέτα θα είναι εξαιρετικά διασκεδαστική στην πίστα, κι ένα μεγάλο σχολείο για όσους καταφέρουν να την αποκτήσουν. Δεν θα μας κάνει εντύπωση αν οι εκατό μονάδες πουληθούν την ίδια κιόλας ημέρα της παρουσίασης…

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες