Jorge Martin - “Αν νικήσω τον Marquez, θα είμαι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία” [VIDEO]

Ακόμη ένας αναβάτης που έχει σαν κύριο στόχο να κερδίσει τον Marquez το 2024
motomag Jorge Martin – “Αν νικήσω τον Marquez, θα είμαι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/1/2024

Στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ με ονομασία Martinator: Iron Will (σιδερένια θέληση), το οποίο προβάλλεται στην αθλητική πλατφόρμα DAZN, ο πρωταγωνιστής Martin αναφέρθηκε για τους στόχους του 2024, για την πολυσυζητημένη ρήτρα στο συμβόλαιό του καθώς και για τον Marc Marquez ο οποίος θα αγωνίζεται με τη μοτοσυκλέτα της Ducati.

Καλά-καλά δεν έχουμε μπει στο 2024 και σχεδόν άπαντες στο grid του MotoGP αγωνιούν για το ποια θα είναι η απόδοση του Marquez με την GP23 της Gresini Racing Team. Στον χορό των δηλώσεων για τον οκτώ φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή μπήκε ακόμη ένας, και συγκεκριμένα ο Jorge Martin της Prima Pramac Racing. O Ισπανός ο οποίος το 2021 είχε τεθεί εκτός αγώνα στο Silverstone, στον πρώτο κιόλας γύρο, από λάθος του Marquez, στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ “Martinator”, μίλησε για τα σχέδια του για την επόμενη χρονιά, για την φημολογούμενη ρήτρα της εργοστασιακής Ducati ενώ δεν παρέλειψε να κάνει δηλώσεις για τον νέο αναβάτη της Gresini Marc Marquez, ο οποίος θα οδηγεί την περσινή μοτοσυκλέτα του Martin την GP23.

Jorge Martin – “Αν νικήσω τον Marquez, θα είμαι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία” [VIDEO]

O Martin ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση του φετινού πρωταθλήματος πίσω από τον Pecco Bagnaia της Ducati Lenovo Team, ανέφερε στο DAZN: “Ο στόχος αυτή τη χρονιά είναι να φτάσουμε στη Βαλένθια όχι με 14 βαθμούς -από τον πρωτοπόρο-, αλλά με αρκετή διαφορά για να μπορέσουμε να το απολαύσουμε. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν, δεν θα πρέπει να κάνουμε λάθη, αλλά είναι σαφές ότι έχουμε ένα ακόμη κίνητρο, το οποίο είναι ο Marc Marquez με την Ducati. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Για μένα, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, γιατί στο τέλος θα έχω την ευκαιρία να νικήσω έναν από τους καλύτερους στην ιστορία, ή τον καλύτερο. Αν καταφέρω να τον νικήσω, θα θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία".

Όσον αφορά για την πολυσυζητημένη ρήτρα στο συμβόλαιό του η οποία έλεγε πως αν κατακτούσε τον τίτλο των αναβατών θα μετακόμιζε στην εργοστασιακή Ducati ο Martin ανέφερε: "Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω αυτό, αλλά την Κυριακή στη Βαλένθια, είχα ήδη έτοιμες δύο μαύρες αγωνιστικές φόρμες -χωρίς τους χρωματισμούς της ομάδας και τους χορηγούς- σε περίπτωση που τη Δευτέρα ανέβαινα σε άλλη μοτοσυκλέτα. Αλλά δεν βγήκε αυτό οπότε και δεν με νοιάζει πια. Πάλεψα για να γίνω πρωταθλητής, ήμουν πολύ κοντά στον Pecco και το έκανα για την Pramac. Είμαι περήφανος που συνεχίζω με την τωρινή μου ομάδα και περήφανος γι' αυτούς, γιατί στο τέλος, αν μετακόμιζα κάπου αλλού, ούτε εγώ θα επέστρεφα στην ομάδα μου, οπότε νομίζω ότι τους αξίζει να παλέψουν για ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους αξίζει να το πάρουν".

 

@dazn_es El gesto de @88.jorgemartin cada vez que gana una carrera 🤩 Una señal entre él y sus seres queridos para nunca olvidar aquel primer podio ❤️ 'Martinator: voluntad de hierro', ¡disponible en DAZN! #MotoGP #deportesentiktok #jorgemartin88 #JM88 #jorgemartin #tiktoksports #titkokdeportes ♬ sonido original - DAZN España
Ετικέτες

MotoGP - Οι υπεύθυνοι του GP της Ινδίας διαψεύδουν τα περί ακύρωσης του γύρου

"Δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna"
motomagMotoGP – Στον αέρα το GP της Ινδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/5/2024

Αν και αρχικά οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήθελαν να έχει ήδη αποφασιστεί η ακύρωση του γύρου της Ινδίας, οι υπεύθυνοι της Buddh International Circuit δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο, με τις πληρωμές να αναμένεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Σε επεισόδιο για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση “Ινδικό GP”, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει φήμες θέλουν την 20η Μαΐου ως την ημέρα που η Dorna θα ανακοινώσει επίσημα την ακύρωση του γύρου στην πίστα Buddh. Τώρα, όμως, οι Ινδοί υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του GP βγαίνουν στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fairstreet Sports, της διοργανώτριας εταιρείας, υπάρχει λόγος για τις οικονομικές εκκρεμότητες. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου -ημέρα εθνικών εκλογών για την χώρα- υπάρχει ο “Πρότυπος Κώδικας Δεοντολογίας” που αφορά περιορισμών δαπανών του δημόσιου χρήματος, με στόχο την διασφάλιση ενός καθαρού εκλογικού αποτελέσματος. Άπαξ και αρθεί το εν λόγω περιοριστικό πλαίσιο, όλες οι εκκρεμείς συναλλαγές θα ολοκληρωθούν, με την Dorna να έχει λάβει έγγραφη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Ο γύρος της Ινδίας για το 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 20-22 Σεπτεμβρίου, επομένως υπάρχει χρόνος ακόμα. Από την άλλη το ντεμπούτο του Καζακστάν μεταφέρθηκε στις 14-16 Ιουνίου, λόγω καιρικών συνθηκών, προτού τελικά αναβληθεί για “αργότερα μέσα στην σεζόν”. Για την ώρα η Dorna δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, επομένως μέχρι να δούμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς σταματά η αλήθεια και πού ξεκινάει η παραφιλολογία.

Ετικέτες