MotoGP 2024 - Ερωτηματικό για το GP Ινδίας, στο τραπέζι η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν!

Αν δεν πληρωθούν οι οφειλές, οι Ινδοί μπορεί να μείνουν χωρίς αγώνα
motomag MotoGP – Ερωτηματικό για το GP Ινδίας ενώ στο τραπέζι έπεσε η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το να πραγματοποιήσεις έναν αγώνα MotoGP δεν είναι καθόλου εύκολο, και αυτό το βιώνουν από πρώτο χέρι την τρέχουσα στιγμή οι Ινδοί διοργανωτές. Την περσινή χρονιά ο αγώνας διεξήχθη μετ’ εμποδίων λόγω των προβλημάτων με τις βίζες ομάδων και αναβατών ενώ φέτος όπως φαίνεται οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από τη διοργανώτρια εταιρεία Fairstreet Sports προς τους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna, θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα!

Σύμφωνα με το Autosport.com, η απόφαση ακύρωσης έχει ληφθεί ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση δεν θα έρθει πριν από τις 20 Μαΐου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμών. Επιπρόσθετα η Dorna σκέφτεται σε περίπτωση ακύρωσης του Ινδικού GP να τοποθετήσει στην θέση του όσον αφορά την ημερομηνία το GP του Καζακστάν το οποίο όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ αναβλήθηκε λόγω των πλημμυρών στην περιοχή.

Αν όντως δούμε να συμβαίνει αυτό, το Grand Prix του Καζακστάν θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 22 Σεπτεμβρίου, με το φετινό αγωνιστικό καλεντάρι του MotoGP να περιλαμβάνει 20 αγώνες αντί για 22 που ήταν αρχικά στο πρόγραμμα -η Αργεντινή ήταν αυτή που βγήκε εκτός πρώτη λόγω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην χώρα.

Ετικέτες

Johann Zarco: Πλησιάζει το τέλος της καριέρας του στο MotoGP

Ο 35χρονος Γάλλος σκέφτεται να κρεμάσει το κράνος του - Αφού αγωνιστεί με τις πρωτότυπες των 850 κ.εκ.
Zarco to retire
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/12/2025

Ο Johann Zarco, στα 35 του πλέον, όντας ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης στο grid, δήλωσε πως το τρέχον συμβόλαιό του, θα είναι πιθανότατα και το τελευταίο.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως να μη δούμε τον Γάλλο να αγωνίζεται μετά την μεθεπόμενη σεζόν ,παρότι είναι ένας από τους μόλις τρείς αναβάτες που έχουν ήδη συμφωνία για την σεζόν 2027, με τους άλλους δύο να είναι οι νεοεισερχόμενοι Diogo Moreira (LCR Honda) και Toprak Razgatlioglu (Yamaha Prima Pramac).

Με τα MotoGP να ετοιμάζονται το 2027 για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές κανονισμών στην ιστορία τους, με μικρότερους κινητήρες, περιορισμούς στην χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων, απαγόρευση των συσκευών ρύθμισης ύψους ανάρτησης και χρήση 100% βιο-καυσίμων.

Ο Zarco βλέπει θετικά τις επερχόμενες αλλαγές, έχοντας παίξει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της Honda να επανέλθει στο αγωνιστικό προσκήνιο, μετά την αποχώρηση του Marc Marquez στο τέλος του 2023. Ο Γάλλος πίστευε ότι η μετακίνηση του από τη Ducati στη LCR Honda για το 2024 θα ήταν το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του, πριν υπογράψει ακόμα μία διετή συμφωνία με την ομάδα.

Στην ομάδα της LCR Honda είχε δίπλα του για το 2025 τον πρωτοεμφανιζόμενο Somkiat Chantra, ενώ το 2026 θα είναι ομόσταυλος με τον, επίσης rookie, Diogo Moreira.

Zarco

 

Ο Zarco είναι σταθερά ο αναβάτης της Honda με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα και φέτος πέτυχε εν μέσω βροχής μια ιστορική νίκη στο Le Mans, κατορθώνοντας να γίνει ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει εντός έδρας εδώ και 71 χρόνια, κάτι που ούτε ο Fabio Quartararo έχει καταφέρει.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, όταν ρωτήθηκε αν αυτό το συμβόλαιο θα είναι το τελευταίο, απάντησε, “Στο μυαλό μου, ναι… προς το παρόν!”. Με το πέρας της τρέχουσας συμφωνίας του με τη Honda, ο Zarco θα έχει πατήσει πλέον τα 37 έχοντας μια γεμάτη αγωνιστική καριέρα με δύο παγκόσμιους τίτλους στην Moto2, χωρίς όμως τίτλο στην κορυφαία κατηγορία.