MotoGP Buddh: Στον αέρα η συμμετοχή αρκετών ομάδων εξαιτίας βίζας!

Η Dorna πιστεύει πως τα προβλήματα θα ξεπεραστούν καθώς η αγορά της Ινδίας είναι πολύ σημαντική για την ίδια και για τη βιομηχανία μοτοσυκλετών
motogp india
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/9/2023

Η Dorna γνώριζε πως η διοργάνωση ενός αγώνα MotoGP στην Ινδία θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση τόσο για την ίδια όσο και τις ομάδες. Εκτός όμως από το πρόβλημα της αδειοδότησης της πίστας Buddh International Circuit η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί... μία μέρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας (!), ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη, αυτό της έκδοσης ηλεκτρονικής βίζας για όλους όσους σχετίζονται με τον αγώνα.

Στην εξίσωση των προβλημάτων να προσθέσουμε και τα φορολογικά θέματα με τους αναβάτες να καλούνται να πληρώσουν ακόμα και ένα μέρος των φόρων από τους μισθούς τους, ενώ χθες έγινε γνωστό πως υπάρχουν δυσκολίες και με τις ηλεκτρονικές βίζες αρκετών ανθρώπων που σχετίζονται με τον αγώνα. Η Dorna είχε συμφωνήσει από πριν με τις τοπικές αρχές ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός πως κάποια μέλη ομάδων που χθες θα αναχωρούσαν για την Ινδία περίμεναν ακόμη τις βίζες τους με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να φύγουν. Ο Jens Hainbach, αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος του Pierer Mobility Group -το οποίο περιλαμβάνει τις KTM, GasGas και Husqvarna-, ανέφερε επίσης πως κανείς από την ομάδα του δεν έχει λάβει την ηλεκτρονική βίζα και 50 άνθρωποι έχουν πτήση για σήμερα Τρίτη.

MotoGP

Για να αποφευχθεί η καταστροφή, σύμφωνα με πληροφορίες η τοπική υπηρεσία θα εκδώσει τις βίζες στο χέρι, μία προς μία! Το εγχείρημα φυσικά είναι πολύ δύσκολο καθώς μέσα σε μερικές ώρες η τοπική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για της βίζες θα πρέπει να εκδώσει περίπου 2.000 βίζες, καθώς αυτός είναι ο αριθμός όσων εμπλέκονται με τον αγώνα της Ινδίας.

Ετικέτες

MotoGP: Αλλαγές στο πρόγραμμα δοκιμών των μοτοσυκλετών 850 κ.εκ. - Οι επίσημες ημερομηνίες

Λιγότερες ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους ομάδες και κατασκευαστές
aprilia
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Το MotoGP ανακοίνωσε τις επίσημες ημερομηνίες για τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν το 2027, οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές στον αριθμό των ημερών που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αναβάτες με τις μοτοσικλέτες των 850 κυβικών.

Η νέα εποχή των 850 κυβικών και των ελαστικών Pirelli αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Για τις ομάδες και τους αναβάτες, η πρώτη αυτή περίοδος δοκιμών πριν την έναρξη της σεζόν θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των άλλων κατασκευαστών.

Ο χρόνος στην πίστα θα είναι πολύτιμος, καθώς οι κατασκευαστές θα επιδιώξουν να επιλύσουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν ή αντιμετωπίζουν ήδη. Θα αποτελέσει επίσης μια ευκαιρία για τους αναβάτες να εξοικειωθούν με τις νέες μοτοσυκλέτες τους, όμως αυτό θα γίνει με λιγότερες διαθέσιμες ημέρες.

Μετά τη λήξη της σεζόν του 2026 στη Βαλένθια, θα ακολουθήσει δοκιμή μίας ημέρας στην ίδια πίστα, κάτι που αποτελεί τυπική διαδικασία όσον αφορά το πρόγραμμα δοκιμών του MotoGP στο τέλος του έτους στην Ισπανία.

Ωστόσο, το shakedown στη Sepang θα μειωθεί κατά μία ημέρα, ενώ το ίδιο θα γίνει και στην επίσημη δοκιμή του MotoGP στη Sepang. Αυτό σημαίνει ότι οι rookies θα χάσουν δύο ολόκληρες ημέρες δοκιμών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και οι καθιερωμένοι αναβάτες θα έχουν επίσης μία ημέρα λιγότερη για τις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν.

MotoGP

Eπίσης, οι δύο δοκιμές θα διεξαχθούν αμέσως η μία μετά την άλλη, κάτι που αποτελεί μία ακόμη αλλαγή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. το shakedown θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιανουαρίου, ενώ η επίσημη διήμερη δοκιμή θα ακολουθήσει από τις 31 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η τελευταία αλλαγή αφορά την τελική δοκιμή πριν την έναρξη της σεζόν στο Buriram, η οποία θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν. Αντί να γίνουν οι δοκιμές λίγο πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Chang International Circuit, θα διεξαχθούν στις 6-7 Φεβρουαρίου, κάτι που φαίνεται ότι το έχουν ζητήσει οι κατασκευαστές από τους διοργανωτές, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν.