MotoGP Buddh SPRINT: Νίκη Martin με πτώσεις από την πρώτη στροφή

Το πρώτο λάθος της VR46 στην Ινδία
motogp india sprint motomag
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/9/2023

Αλάνθαστοι οι αναβάτες του Rossi από την πρώτη στιγμή στην Ινδία και με τον Bezzecchi στην πρώτη γραμμή, όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα εξελισσόταν σε μία μάχη με τον Martin, όπως ήταν η κατάταξη. Ο Martin ξεκίνησε καταπληκτικά όμως και έφυγε μπροστά, ενώ μέτρια ξεκίνησε ο Bezzecchi που αν έστριβε την πρώτη στροφή θα πήγαινε πίσω από τον Martin. Δεν έστριψε όμως γιατί ο Marini σκέφτηκε πως μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στην εκκίνηση και πράγματι, το παρά έκανε.

Παρά τα δυνατά φρένα και το endo που σήκωσε ο Luca Marini δεν κατάφερε να αποφύγει τον Bezzecchi και έπεσε στον πίσω του τροχό. Αμέσως μετά ο Marini έπεσε εκτός πίστας ενώ ο Bezzecchi κατάφερνε να κρατήσει την ισορροπία του.

Ταυτόχρονα ο Pol Espargaro με τον Bradl θα έπεφταν πίσω με τον Fernandez επίσης να εμπλέκεται. Συνολικά 5 αναβάτες εμπλεκόμενοι στην πρώτη στροφή με τους δύο να συνεχίζουν και την κίτρινη σημαία να έχει βγει.

Έτσι κι αλλιώς εμπρός δεν θα γινόταν προσπέραση γιατί ο Martin έχει αρχίσει κιόλας να εξαφανίζεται, πίσω του ο Bagnaia που δεν πιάνει τον ρυθμό και ακολουθούν οι δύο Honda με πρώτο τον Marquez, όπως ακριβώς δηλαδή και στην προσπάθεια για την κατάταξη που έφερε και τις Honda εμπρός γιατί ακολουθούσαν τον Bagnaia.

Λίγο αργότερα ο Mir θα έφευγε από την εξίσωση ανοίγοντας γραμμή στην τρίτη στροφή και τελικά πέφτοντας. Ο Binder που ακολουθούσε και που επίσης έχει κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση για να βρεθεί στην τέταρτη θέση, έχει τώρα εμπρός τον Marquez και ένα Bagnaia που ήδη ανοίγει την διαφορά.

Ο Alex Marquez δεν έχει καταφέρει να πάρει το ΟΚ για τον αγώνα μετά την πτώση του στην Q1 και ενώ ήδη είχε προκριθεί στην Q2. Ο Zarco κάνει ένα low side με μικρή ταχύτητα, πέφτει και σηκώνει την μοτοσυκλέτα αμέσως και συνεχίζει, όσο ο Martin θέλει λίγο ακόμη για να φτάσει την διαφορά στα δύο δευτερόλεπτα.

Ο Bezzecchi στο μεταξύ που έχει μακρινές βλέψεις για το πρωτάθλημα και άρα θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάνει ταχύτερους χρόνους και συνεχώς ανεβαίνει έχοντας εμπρός του τον Miller και τον Quartararo. Αλλά όχι για πολύ καθώς θα τους περάσει και τους δύο! Αν δεν ήταν ο Sprint αλλά ο κανονικός αγώνας, τότε ο Bezzecchi θα είχε ανέβει στο βάθρο!

Ο Aleix Espargaro πέφτει επίσης τρεις γύρους πριν την ολοκλήρωση και στο τέλος με την προσπέραση του Bezzecchi στον Quartararo στον τελευταίο γύρο, ο αγώνας Sprint ολοκληρώθηκε σε μία πίστα που δείχνει την τεράστια διαφορά που άφησαν οι Honda και Yamaha, να δημιουργήσει η Ducati με την ευθεία να μην κρύβει την ταχύτητα των μοτοσυκλετών.

Αύριο ο Martin με τον Bezzecchi και τον Bagnaia θα παλέψουν για το ποια Ducati θα είναι εμπρός, εκτός φυσικά αν και ο αγώνας εξελιχθεί ανεξέλεγκτα όπως και ο Sprint!

 

Θέση

N#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

89

Jorge Martin

Ducati

19:18.8360

2

1

Francesco Bagnaia

Ducati

1.389

3

93

Marc Marquez

Honda

2.405

4

33

Brad Binder

KTM

2.904

5

72

Marco Bezzecchi

Ducati

3.266

6

20

Fabio Quartararo

Yamaha

4.327

7

43

Jack Miller

KTM

7.172

8

12

Maverick Viñales

Aprilia

8.798

9

25

Raul Fernandez

Aprilia

10.530

10

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

10.826

11

37

Augusto Fernandez

KTM

11.456

12

88

Miguel Oliveira

Aprilia

15.415

13

30

Takaaki Nakagami

Honda

17.437

14

51

Michele Pirro

Ducati

23.714

15

21

Franco Morbidelli

Yamaha

36.468

Πτώσεις

 

41

Aleix Espargaro

Aprilia

12:29.1940

 

5

Johann Zarco

Ducati

10:56.7500

 

36

Joan Mir

Honda

05:18.6220

 

10

Luca Marini

Ducati

 

 

6

Stefan Bradl

Honda

 

 

44

Pol Espargaro

KTM

 

 

Η BMW στο MotoGP - Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί ευνοούν την είσοδο της στον θεσμό

Η απόφαση για την είσοδο στο MotoGP βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης
motomag BMW – Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί του MotoGP ευνοούν την είσοδο της στον θεσμό
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/5/2024

Διαβάσατε στο MOTO για τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς οι οποίες έρχονται από το 2027 στο MotoGP, αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν με το καλημέρα τις ισορροπίες όσον αφορά τον ανταγωνισμό. Μία αλλαγή η οποία μπορεί να κάνει κρότο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι να δούμε έναν νέο κατασκευαστή να παίρνει τη θέση της Suzuki η οποία αποχαιρέτησε εν μία νυκτί τον θεσμό, με την BMW να γλυκοκοιτάζει -εδώ και καιρό- την ευκαιρία που της δίνεται.

Ανέκαθεν οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς σε κάθε μηχανοκίνητο θεσμό άλλαζαν τις ισορροπίες καθώς κύριος στόχος τους συνήθως είναι η... απόδοση δικαιοσύνης για αύξηση του ανταγωνισμού όταν κάποιοι κατασκευαστές έχουν ξεφύγει μπροστά, με αποτέλεσμα οι ισχυροί να χάνουν έδαφος και οι πιο αδύναμοι να κλείνουν την αγωνιστική ψαλίδα. Εκτός όμως από τον τομέα της ανταγωνιστικότητας οι συγκεκριμένες αλλαγές ήταν μία καλή ευκαιρία είτε για έναν κατασκευαστή να αποχωρήσει -τις περισσότερες φορές η δικαιολογία ήταν η αύξηση του κόστους ώστε να εξελίξουν από το μηδέν την αγωνιστική τους κατασκευή- είτε για έναν νέο να μπει στον εκάστοτε θεσμό, καθώς επί της ουσίας όλοι θα ξεκινούσαν από λευκό χαρτί… σχεδόν, μην γελιόμαστε.

BMW – Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί του MotoGP ευνοούν την είσοδο της στον θεσμό

Στο MotoGP τώρα το 2027 επρόκειτο να συμβεί κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο. Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν πληροφορίες πως η BMW θέλει να μπει στην κορυφαία διοργάνωση των αγώνων μοτοσυκλετών παίρνοντας τις δύο θέσεις της Suzuki οι οποίες είναι δεσμευμένες από την Dorna σε περίπτωση που ένας νέος κατασκευαστής θέλει να κάνει την είσοδο του στον θεσμό. Ο διευθύνοντας σύμβουλος της BMW Motorrad, Markus Flasch προχώρησε επίσης σε δηλώσεις οι οποίες δείχνουν πως το ενδιαφέρον της BMW είναι αληθινό και όχι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.

Ο Markus Flasch ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όλοι ξεκινούν από το μηδέν, είναι ώρα να μπούμε και εμείς στο παιχνίδι, αλλά μέχρι τότε πρέπει να κερδίσουμε εκεί που ήδη αγωνιζόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να προοδεύσουμε κατά τη γνώμη μου αν δεν είμαστε επιτυχημένοι και αυτό είναι κάτι που το έχω πει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να κερδίσουμε στο WSBK. Ταυτόχρονα όμως μπορούμε να προετοιμαστούμε για άλλες κινήσεις, αλλά η τελική επιλογή θα γίνει μόνο εάν είμαστε επιτυχημένοι. Το εξετάζουμε πρώτα στρατηγικά και το αξιολογούμε προσεκτικά. Για αυτό δεν μπορώ να αναφέρω κάτι συγκεκριμένο τη δεδομένη στιγμή”.

Τα λόγια του αφεντικού της BMW κάνουν ξεκάθαρο πως αυτή τη στιγμή το WSBK (ή καλύτερα Ο ΤΙΤΛΟΣ στο WSBK) είναι η προτεραιότητα για την γερμανική εταιρεία -πως να μην είναι άλλωστε όταν έκανε πέρυσι την κίνηση ματ φέρνοντας στην ομάδα τον Torpak Razgatlioglu σε μία προσπάθεια να πάρει Πρωτάθλημα. Τώρα βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε αν τελικά ο Toprak θα δώσει φέτος στους Βαυαρούς το έναυσμα που θέλουν για να μεταπηδήσουν στο MotoGP, με τον Τούρκο στην αιχμή του δόρατός τους και για τον κορυφαίο θεσμό αγώνων μοτοσυκλέτας.

BMW
Ετικέτες