BMW Motorrad - Νέος επικεφαλής ο Markus Flasch

Διαδέχεται τον Markus Schramm που αποχωρεί μετά από 5ετή θητεία
O Markus Flasch είναι ο νέος επικεφαλής της BMW Motorrad
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2023

Ο Markus Flasch αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής της BMW Motorrad. Διαδέχεται τον Markus Schramm, ο οποίος όπως αναφέρει η BMW Motorrad οδήγησε την εταιρεία στην κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά premium μοτοσυκλετών, και αποχωρεί μετά από πέντε πολύ επιτυχημένα χρόνια ως επικεφαλής της BMW Motorrad.

Ο Markus Flasch θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της BMW Motorrad την 1η Νοεμβρίου 2023. Στο σημερινό του ρόλο ως διευθυντής γραμμής προϊόντων, ο Flasch είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη και σύλληψη όλων των οχημάτων BMW της μεσαίας και πολυτελούς κατηγορίας, καθώς και της Rolls-Royce. Η BMW αναφέρεται σε αυτόν ως “παθιασμένο μοτοσυκλετιστή”, με τον Flasch να εργάζεται για το BMW Group από το 2015 και προηγουμένως ήταν, μεταξύ άλλων, επικεφαλής της BMW M GmbH. Όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου των Βαυαρών: “Υπό την ηγεσία του, η BMW M GmbH αναδείχθηκε στον κορυφαίο προμηθευτή αυτοκινήτων επιδόσεων και υψηλών επιδόσεων στον κόσμο, καθώς και στη συγχώνευση της BMW M GmbH με την BMW Motorsport.” Ο Flasch διαδέχεται τον Markus Schramm, ο οποίος ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του στο BMW Group το 1991. Μετά από πολυάριθμες διοικητικές θέσεις στις πωλήσεις, το aftersales, τον έλεγχο, τον σχεδιασμό του ομίλου και τη στρατηγική προϊόντων, ο Schramm ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της BMW Motorrad τον Μάιο του 2018 και, μετά από πολλά αποτελέσματα ρεκόρ, οδήγησε τη μάρκα για πρώτη φορά στην 1η θέση στην παγκόσμια αγορά premium μοτοσυκλετών. Μετά το αποτέλεσμα ρεκόρ του 2022 με 202.895 μοτοσυκλέτες και σκούτερ που παραδόθηκαν στους πελάτες, η BMW Motorrad στοχεύει σε ένα ακόμη αποτέλεσμα ρεκόρ κατά το έτος της 100ης επετείου της.

Ως αποκορύφωμα των επετειακών εορτασμών της μάρκας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Oliver Zipse, και ο Επικεφαλής της BMW Motorrad, Dr. Markus Schramm, παρουσία του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Olaf Scholz και του Κυβερνήτη του Βερολίνου Kai Wegner, εγκαινίασαν το νέο BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. Το αποκορύφωμα της τελετής εγκαινίων ήταν η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW R 1300 GS, η οποία συνεχίζει την ιστορία επιτυχίας των μοντέλων GS.

Μεταξύ άλλων η BMW αναφέρει πως: “υπό την ηγεσία του Markus Schramm, η BMW Motorrad βίωσε τα πιο επιτυχημένα χρόνια στην ιστορία της εταιρείας. Σήμερα, η μάρκα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αγοράς premium μοτοσυκλετών. Η εισαγωγή της μάρκας M στην BMW Motorrad με τα ασυμβίβαστα μοντέλα επιδόσεων M 1000 RR, M 1000 R και M 1000 XR, η είσοδος στη μεγαλύτερη κατηγορία μοτοσυκλετών παγκοσμίως των cruisers με την οικογένεια R 18, μια απαράμιλλη καμπάνια μοντέλων και καινοτομίας με νέα προϊόντα που διαμορφώνουν τις αντίστοιχες κατηγορίες, καθώς και η επέκταση της μάρκας BMW Motorrad σε μια μάρκα εμπειρίας με υψηλή συναισθηματική αξία αποτελούν υποδειγματικές εγγυήσεις της ιστορίας επιτυχίας της BMW Motorrad υπό την ηγεσία του Markus Schramm. Ο Schramm και η ομάδα του καθόρισαν επίσης τη στρατηγική πορεία για τον μετασχηματισμό της BMW Motorrad προς τη βιώσιμη ατομική κινητικότητα. Με το αμιγώς ηλεκτρικό CE 04, η BMW Motorrad κυριαρχεί εντυπωσιακά στο τμήμα της δίτροχης ηλεκτρικής κινητικότητας άνω των 11 kW παγκοσμίως με ποσοστό περίπου 70%. Με το CE 02, η επόμενη αμιγώς ηλεκτρική premium πρόταση της BMW Motorrad για αστική μετακίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων θα ακολουθήσει την άνοιξη του 2024. Από το 2026, περισσότερα τμήματα της BMW Motorrad θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Ετικέτες

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ορίζει εκ νέου τι είναι Μοτοσυκλέτα

Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην αμερικανική βουλή αλλάζει τον ορισμό της Μοτοσυκλέτας και προκαλεί αντιδράσεις στη βιομηχανία
polaris slingshot
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Το νομοσχέδιο H.R. 3385 που κατατέθηκε πέρυσι τον Μάιο στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Derrick Van Orden ήταν συντομότατο και πολύ απλό. Η ουσία του είναι μια και μόνη πρόταση, με την οποία επιχειρεί να «τροποποιήσει τον ορισμό της έννοιας μοτοσυκλέτα».

Ο νέος ορισμός που προτείνεται είναι ο εξής:

Μηχανοκίνητο όχημα, ως είχε αρχικά κατασκευαστεί με κινητήρια δύναμη, έχοντας ένα κάθισμα ή σέλα που απαιτεί από τον αναβάτη να καθίσει καβαλώντας τη (astride), σχεδιασμένη να κινείται με όχι περισσότερους από τρεις τροχούς σε επαφή με το έδαφος, με τον έλεγχο διεύθυνσης μέσω ίσιου τιμονιού (handlebars), με επιτάχυνση και πέδηση να ελέγχονται μέσω ίσιου τιμονιού και χειριστηρίων στα πόδια και ικανό να επιτυγχάνει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 30 mph (48 km/h).

Αυτός ο ορισμός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Motorcycle Industry Council (MCI), δηλαδή του οργάνου που εκπροσωπεί τη βιομηχανία μοτοσυκλέτας στις ΗΠΑ και το οποίο διέγνωσε αμέσως ένα σοβαρό πρόβλημα: ο νέος ορισμός εξαιρεί οχήματα όπως τo Polaris Slingshot, καθώς ο χειριστής του δεν κρατά ίσιο τιμόνι και κάθεται μέσα στο όχημα, όχι καβάλα.

Η αντίδραση αποκρυσταλλώθηκε σε μια επιστολή προς την υποεπιτροπή της βουλής που είχε αναλάβει να εξετάσει το θέμα – με πρόεδρο τον βουλευτή Gus Bilirakis, προφανώς ελληνικής καταγωγής – αναλύοντας το πρόβλημα από την οπτική της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το MCI, βγάζοντας από τον ορισμό της μοτοσυκλέτας αυτά τα οχήματα που στις ΗΠΑ περιγράφονται ως “autocycles” δημιουργείται ένα νομοθετικό κενό, καθώς δεν υπάρχει ανάλογη κατηγορία για να ενταχθούν. Δεδομένου πως εξαρχής αυτά κατασκευάζονταν ως μοτοσυκλέτες, ο σχεδιασμός τους γινόταν και γίνεται με γνώμονα τη νομοθεσία που ισχύει για τη μοτοσυκλέτα και τα σχετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Αφαιρώντας τα από τη νομική περιγραφή της μοτοσυκλέτας, το νομοσχέδιο απειλεί τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων με εξαφάνιση, καθώς δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στάνταρ για την κατασκευή τους και επιπλέον δημιουργείται περαιτέρω πρόβλημα με τις πολιτειακές νομοθεσίες, καθώς οι περισσότερες βασίζονται στον ομοσπονδιακό ορισμό της μοτοσυκλέτας.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν επηρεάζει τα πάσης φύσεως ATV που στις ΗΠΑ καταχωρούνται διαφορετικά από τη μοτοσυκλέτα, ενώ δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στις αγορές του υπόλοιπου κόσμου όποια και να είναι η τελική έκβαση.

Για την ιστορία, το νομοσχέδιο έχει φύγει από την επιτροπή του κυρίου Bilirakis και έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην αμερικανική βουλή, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν εισακούστηκε η έκκληση του MCI – που πάντως δεν έχει εκδώσει καμιά άλλη ανακοίνωση επί του θέματος.

Ετικέτες