BMW Motorrad - Νέος επικεφαλής ο Markus Flasch

Διαδέχεται τον Markus Schramm που αποχωρεί μετά από 5ετή θητεία
O Markus Flasch είναι ο νέος επικεφαλής της BMW Motorrad
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2023

Ο Markus Flasch αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής της BMW Motorrad. Διαδέχεται τον Markus Schramm, ο οποίος όπως αναφέρει η BMW Motorrad οδήγησε την εταιρεία στην κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά premium μοτοσυκλετών, και αποχωρεί μετά από πέντε πολύ επιτυχημένα χρόνια ως επικεφαλής της BMW Motorrad.

Ο Markus Flasch θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της BMW Motorrad την 1η Νοεμβρίου 2023. Στο σημερινό του ρόλο ως διευθυντής γραμμής προϊόντων, ο Flasch είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη και σύλληψη όλων των οχημάτων BMW της μεσαίας και πολυτελούς κατηγορίας, καθώς και της Rolls-Royce. Η BMW αναφέρεται σε αυτόν ως “παθιασμένο μοτοσυκλετιστή”, με τον Flasch να εργάζεται για το BMW Group από το 2015 και προηγουμένως ήταν, μεταξύ άλλων, επικεφαλής της BMW M GmbH. Όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου των Βαυαρών: “Υπό την ηγεσία του, η BMW M GmbH αναδείχθηκε στον κορυφαίο προμηθευτή αυτοκινήτων επιδόσεων και υψηλών επιδόσεων στον κόσμο, καθώς και στη συγχώνευση της BMW M GmbH με την BMW Motorsport.” Ο Flasch διαδέχεται τον Markus Schramm, ο οποίος ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του στο BMW Group το 1991. Μετά από πολυάριθμες διοικητικές θέσεις στις πωλήσεις, το aftersales, τον έλεγχο, τον σχεδιασμό του ομίλου και τη στρατηγική προϊόντων, ο Schramm ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της BMW Motorrad τον Μάιο του 2018 και, μετά από πολλά αποτελέσματα ρεκόρ, οδήγησε τη μάρκα για πρώτη φορά στην 1η θέση στην παγκόσμια αγορά premium μοτοσυκλετών. Μετά το αποτέλεσμα ρεκόρ του 2022 με 202.895 μοτοσυκλέτες και σκούτερ που παραδόθηκαν στους πελάτες, η BMW Motorrad στοχεύει σε ένα ακόμη αποτέλεσμα ρεκόρ κατά το έτος της 100ης επετείου της.

Ως αποκορύφωμα των επετειακών εορτασμών της μάρκας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Oliver Zipse, και ο Επικεφαλής της BMW Motorrad, Dr. Markus Schramm, παρουσία του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Olaf Scholz και του Κυβερνήτη του Βερολίνου Kai Wegner, εγκαινίασαν το νέο BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. Το αποκορύφωμα της τελετής εγκαινίων ήταν η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW R 1300 GS, η οποία συνεχίζει την ιστορία επιτυχίας των μοντέλων GS.

Μεταξύ άλλων η BMW αναφέρει πως: “υπό την ηγεσία του Markus Schramm, η BMW Motorrad βίωσε τα πιο επιτυχημένα χρόνια στην ιστορία της εταιρείας. Σήμερα, η μάρκα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αγοράς premium μοτοσυκλετών. Η εισαγωγή της μάρκας M στην BMW Motorrad με τα ασυμβίβαστα μοντέλα επιδόσεων M 1000 RR, M 1000 R και M 1000 XR, η είσοδος στη μεγαλύτερη κατηγορία μοτοσυκλετών παγκοσμίως των cruisers με την οικογένεια R 18, μια απαράμιλλη καμπάνια μοντέλων και καινοτομίας με νέα προϊόντα που διαμορφώνουν τις αντίστοιχες κατηγορίες, καθώς και η επέκταση της μάρκας BMW Motorrad σε μια μάρκα εμπειρίας με υψηλή συναισθηματική αξία αποτελούν υποδειγματικές εγγυήσεις της ιστορίας επιτυχίας της BMW Motorrad υπό την ηγεσία του Markus Schramm. Ο Schramm και η ομάδα του καθόρισαν επίσης τη στρατηγική πορεία για τον μετασχηματισμό της BMW Motorrad προς τη βιώσιμη ατομική κινητικότητα. Με το αμιγώς ηλεκτρικό CE 04, η BMW Motorrad κυριαρχεί εντυπωσιακά στο τμήμα της δίτροχης ηλεκτρικής κινητικότητας άνω των 11 kW παγκοσμίως με ποσοστό περίπου 70%. Με το CE 02, η επόμενη αμιγώς ηλεκτρική premium πρόταση της BMW Motorrad για αστική μετακίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων θα ακολουθήσει την άνοιξη του 2024. Από το 2026, περισσότερα τμήματα της BMW Motorrad θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Ετικέτες

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες