MotoGP: Εκτός ο Marquez για έως και τρεις μήνες σύμφωνα με την Honda!

Ανακοίνωση που έρχεται από το HRC
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/8/2020

Η περιπέτεια του Marc Marquez δεν τελειώνει έτσι εύκολα όπως φανερώνει ανακοίνωση του HRC μόλις τώρα. Υπολογίζεται πως ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα χρειαστεί από δύο έως και τρεις μήνες περαιτέρω αποκατάσταση μέχρι να καταφέρει να οδηγήσει ξανά!

Το HRC και ο Marc Marquez πήραν γνωματεύσεις από μία σειρά ειδικών ιατρών καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως πρέπει να κάνουν αλλαγές στο πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθείται. Αρχικός στόχος του Marquez στο πρώτο χειρουργείο μετά τον τραυματισμό του στις 19 Ιουλίου, ήταν το φετινό πρωτάθλημα. Από το δεύτερο χειρουργείο και μετά, ο στόχος είναι να επιστρέψει πλήρως το χέρι στο 100% πριν οδηγήσει ξανά.

Αυτό ήταν και το σχόλιο του Alberto Puig σχετικά με την ανακοίνωση αυτή, πως αντικειμενικός στόχος για την Honda και τον Marquez είναι μονάχα ένας, να γίνει αυτή την στιγμή τελείως καλά πριν επιστρέψει. Δεν υπάρχει για αυτούς άλλη προθεσμία, ούτε πλέον και καθορισμένος αγώνας στον οποίο θα επιστρέψουν. Μόνος στόχος είναι να αναρρώσει πλήρως ο Marquez.

Παράλληλα με την πιο πάνω δήλωση, παραμένει το γεγονός πως η επιστροφή στο Misano ήταν κάτι που έχει ακουστεί από την Honda ως πιθανός πρώτος αγώνας για τον Marquez μετά τον τραυματισμό. Με την σημερινή ανακοίνωση που μιλά για τροποποίηση του προγράμματος αποκατάστασης έπειτα από σειρά γνωματεύσεων, τα πράγματα δείχνουν πως δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, για τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή μετά το δεύτερο χειρουργείο. Ο κόσμος του MotoGP και οι φίλαθλοι, του ευχόμαστε όλοι να επιστρέψει πλήρως το συντομότερο δυνατό.

Ετικέτες

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες