MotoGP Misano Sprint: Μεγαλειώδης νίκη Martin κι ένας Pedrosa από τα παλιά

Η πρώτη τετράδα τερμάτισε όπως ξεκίνησε
MotoGP Misano Sprint: Μεγαλειώδης νίκη Martin κι ένας Pedrosa από τα παλιά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/9/2023

Ο Martin έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση από την pole position και έφτιαξε αμέσως διαφορά από τον Bagnaia που μπήκε δεύτερος έχοντας ξεκινήσει τρίτος πίσω από τον Bezzecchi. Και οι δύο αναβάτες τραυματισμένοι με τον Bagnaia σε χειρότερη κατάσταση και αρκετό πόνο κάνοντας και μία πρόβα για τον αυριανό αγώνα που θα κρατήσει αρκετά περισσότερο.

Σε καμία περίπτωση δεν μειώνει αυτό την νίκη του Martin που για να πάρει την pole position έσπασε δύο φορές το ρεκόρ της πίστας και ήταν με μεγάλη διαφορά ταχύτερος σήμερα. Ο Bezzecchi κατάφερε να περάσει γρήγορα τον Bagnaia, να ψαλιδίσει την διαφορά με τον Martin και να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει για λίγο την πρώτη θέση, μόλις για μία στιγμή του σύντομου αγώνα sprint καθώς ένα λάθος αμέσως μετά τον επανέφερε σε διαφορά 0,6 δευτερολέπτων και ένα ακόμη ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.

Όσο όμως μπροστά ο Martin ουσιαστικά ανενόχλητος έκανε έναν καθαρό αγώνα, πίσω είχαμε αρκετό θέαμα με πρωταγωνιστή τον Binder που βλέποντας τον Pedrosa να είναι σταθερός στην 4η θέση και να απειλεί και τον Bagnaia, έπρεπε να ανακάμψει από την άσχημη εκκίνηση και να ανέβει θέσεις. Η άνοδός του ξεκίνησε από τον πρώτο κιόλας γύρο, έχοντας χάσει τρεις θέσεις στην εκκίνηση.

MotoGP Misano Sprint: Μεγαλειώδης νίκη Martin κι ένας Pedrosa από τα παλιά

Πέρασε σχετικά εύκολα τον νεαρό Marquez και έβαλε πλώρη για τον Marc που με επιθετική αλλά καθαρή προσπέραση από τον εσωτερική τελείωσε την προσπάθειά του και στον δεύτερο γύρο μας έδωσε μία δυνατή στιγμή όταν προσπέρασε τον Luca Marini επίσης με επιθετική αλλά καθαρή κίνηση. Εκείνη την στιγμή όμως ο Aleix Esparrgaro μπροστά από τον Marini άνοιγε την γραμμή του έχοντας κάνει το λάθος στα φρένα οπότε ο Binder βρήκε την ευκαιρία να περάσει και τους δύο.

Μπροστά του τώρα είχε την επόμενη Aprilia, του Vinales που θα ήταν πιο δύσκολη δουλειά  να την περάσει! Στην μάχη αυτή και ο Luca Marini που καραδοκούσε για το λάθος είτε του ενός, είτε του άλλου είτε και των δύο όπως παραλίγο να γίνει στον τρίτο γύρο όταν ο Binder ακούμπησε στον Vinales σε μία καθαρή όμως στιγμή χωρίς λάθη.

Είναι σε αυτό το σημείο που τα βλέμματα τραβάει η μάχη στις πίσω θέσεις που ο Bezzecchi περνά τον Bagnaia παίρνοντας πίσω την θέση του.

Όσο ο Binder μάχεται με την Aprilia του Vinales ο Aleix Espargaro υπερασπίζεται την θέση του από τους αδερφούς Marquez. Το αποκορύφωμα θα έρθει όταν ο Alex Marquez παίρνει τη θέση του Marc προσπερνώντας του και δείχνοντας την ανωτερότητα της μοτοσυκλέτας που είναι και αυτή που μπορεί να έχει από την επόμενη σεζόν.

Ο Binder περνά τελικά τον Vinales και πλησιάζει τον Pedrosa που τόση ώρα είναι σταθερός στην τέταρτη θέση και μειώνει την διαφορά από τον Bagnaia. Στον 11ο γύρο από τους 13 έχει μία πολύ καλή ευκαιρία να ανέβει και στο βάθρο, που θα ήταν μία φοβερή εικόνα για τον Pedrosa όταν ο Bagnaia κάνει το λάθος και ανοίγει γραμμή. Κοιτώντας ο Pedrosa στο πλάι επιταχύνει αλλά χωρίς να προλάβει να πάρει την θέση. Περισσότερο φάνηκε σαν να ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος πως δεν θα προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα σε εκείνον που κυνηγά το πρωτάθλημα, πράγμα που το αντιλαμβάνεται όποιος γνωρίζει τον Pedrosa. Βέβαια αν έλειπε από εκείνο το σημείο ο Binder θα είχε σίγουρα επιτεθεί στον Bagnaia καθώς πλέον είχε φτάσει στην πίσω ρόδα του Pedrosa και είχε την ταχύτητα να ακολουθήσει τον Bagnaia. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας αν ο Binder δεν μείνει πίσω στην επόμενη εκκίνηση…

Αύριο το Misano μπορεί να μας δώσει έναν εντυπωσιακό αγώνα, έναν ακόμη στην μακρά παράδοση θεάματος που διαθέτει…

 

Θέση

Βαθμοί

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

12

89J. Martin

Prima Pramac Racing

19:58.7850

2

9

72M. Bezzecchi

Mooney VR46 Racing Team

+1.445

3

7

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+4.582

4

6

26D. Pedrosa

Red Bull KTM Factory Racing

+4.772

5

5

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+4.931

6

4

12M. Viñales

Aprilia Racing

+6.062

7

3

10L. Marini

Mooney VR46 Racing Team

+6.519

8

2

41A. Espargaro

Aprilia Racing

+7.893

9

1

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP™

+9.264

10

 

93M. Marquez

Repsol Honda Team

+11.318

11

 

25R. Fernandez

CryptoDATA RNF MotoGP™ Team

+13.365

12

 

88M. Oliveira

CryptoDATA RNF MotoGP™ Team

+13.788

13

 

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+14.243

14

 

5J. Zarco

Prima Pramac Racing

+14.154

15

 

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+17.421

16

 

44P. Espargaro

GASGAS Factory Racing Tech3

+17.451

17

 

49F. Di Giannantonio

Gresini Racing MotoGP™

+18.133

18

 

21F. Morbidelli

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+19.749

19

 

37A. Fernandez

GASGAS Factory Racing Tech3

+20.403

20

 

51M. Pirro

Ducati Lenovo Team

+21.454

21

 

30T. Nakagami

LCR Honda

+21.962

22

 

6S. Bradl

Repsol Honda Team

+23.672

23

 

36J. Mir

Repsol Honda Team

+36.100

 

 

 

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες