Marc Marquez - Νέο σενάριο, για μεταγραφή στη Gresini Racing

Οι τραυματισμοί, οι πτώσεις και τα κακά αποτελέσματα ωθούν τον Ισπανό στην πόρτα της εξόδου από το HRC
MotoGP
Από το

motomag

8/9/2023

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Marc Marquez να σπάει το συμβόλαιο του με το HRC ένα χρόνο νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο στο MotoGP με την ομάδα της Gresini Racing, έχοντας ως teammate στην ιταλική ομάδα τον αδερφό του, Alex.

Η είδηση που κυκλοφορούσε τις τελευταίες εβδομάδες πως ο Marquez θα αποχωρήσει νωρίτερα από την ομάδα του HRC φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ισπανός αναβάτης της Honda βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Gresini Racing. Οι συνεχόμενοι σοβαροί τραυματισμοί, τα κακά αποτελέσματα αλλά και το πρόβλημα με την μη ανταγωνιστικότητα της μοτοσυκλέτας της Honda φαίνεται πως οδηγούν τον Marquez στην πόρτα της εξόδου. Ο Marquez ο οποίος βρίσκεται στην Repsol Honda από το 2012, έχοντας κατακτήσει έξι Παγκόσμιους Τίτλους και 59 νίκες στο MotoGP με την ιαπωνική ομάδα, φαίνεται πως δεν μπορεί να περιμένει άλλο τις υποσχέσεις των Ιαπώνων για μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα το 2024, και ως εκ τούτου μαζί με τους μάνατζερ του σε συνεργασία με την Honda ψάχνουν εδώ και καιρό μια λύση για το μέλλον του Ισπανού.

MotoGP

Ο Marquez ο οποίος έκανε δηλώσεις στην ισπανική τηλεόραση DAZN, ανέφερε πως έχει πάρει την απόφαση σχετικά με το μέλλον του, ενώ σε νέες δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης στα πλαίσια του Grand Prix του Misano που διεξάγεται αυτές τις ημέρες ανέφερε πως χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα με την οποία να μπορεί τουλάχιστον να παλέψει για τις θέσεις 5 έως 8, αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουν ήταν καρφί για την Honda καθώς η ιαπωνική μοτοσυκλέτα αδυνατεί να μπει εντός της δεκάδας και με τον ίδιο τον Ισπανό στη σέλα της. Επιπρόσθετα το επίσημο test δοκιμών το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα μετά τον αγώνα στο Misano στην συγκεκριμένη πίστα φαίνεται πως δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον Ισπανό. Μπορεί ο Marquez να αναφέρει πως θα οδηγήσει το πρωτότυπο Honda RC213V του 2024 για να δώσει πληροφορίες στους μηχανικούς για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν όσον αφορά την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας ωστόσο αν όντως κατευθυνθεί προς την Gresini Racing μικρή σημασία θα έχει για αυτόν το εν λόγω test. Είμαστε σίγουροι πως περισσότερο θα κοιτά τους χρόνους των μοτοσυκλετών της Ducati.

MotoGP

Ακόμη ένας λόγος που μπορεί να δούμε τον Marquez στη σέλα της Ducati είναι μια ρήτρα στο συμβόλαιο του Ισπανού με το HRC, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος μπορεί να φύγει χωρίς εμπόδια και επιπλοκές αν δεν μεταβεί σε κάποια εργοστασιακή ομάδα, με την Honda να μην απαιτήσει καμία ποινή για αυτόν (προφανώς χρηματική περισσότερο). Αυτό που ακούγεται επίσης είναι πως αν ο Marquez μεταβεί στην Gresini Racing η Ducati θα δώσει στον Ισπανό την GP23 και όχι την GP24 καθώς δεν θέλει η ίδια να τεθεί σε ευθεία αντιπαράθεση με τους εργοστασιακούς οδηγούς της. Όλες αυτές οι απορίες θα λυθούν σύντομα καθώς τόσο ο Ισπανός όσο και η Gresini Racing αναμένεται να μας αποκαλύψουν τα σχέδια τους για το 2024.

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες