MotoGP: Ο Marquez επιβεβαιώνει την Ducati!

"Έχουμε πρόβλημα με τη νέα μοτοσυκλέτα..."
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/4/2020

Ο Gigi Dall’lgna, το μεγάλο αφεντικό της Ducati Corse, είχε πει πως η ακύρωση των πρώτων αγώνων είναι υπέρ της Honda, γιατί είναι από τις ομάδες που φέτος είχαν πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα τους στα δοκιμαστικά της Sepang και του Qatar. Τώρα έρχεται με δηλώσεις του ο ίδιος ο Marc Marquez να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Ιταλού. Παρά το γεγονός πως ο Cal Crutchlow έχει επανειλημμένα αναφερθεί στο πόσο δύστροπη είναι η μοτοσυκλέτα του HRC, εν τούτοις το γεγονός πως ο Marc Marquez κυριαρχεί σε κάθε αγώνα και κάθε πίστα μαζί της, μειώνουν στα μάτια του κόσμου το βάρος των δηλώσεών του. Τώρα όμως και ο Marquez λέει πως στην Sepang ήταν εντελώς χαμένοι, ενώ και στο Qatar έφτασαν έως την τελευταία μέρα για να βρουν μια αποδεκτή λύση στα προβλήματά τους. “Ήμασταν εντελώς χαμένοι στη Sepang” λέει ο Ισπανός πολυπρωταθλητής. “Η μοτοσυκλέτα είχε υπερβολικά βαριά αίσθηση στις δεξιές στροφές, δηλαδή στις γρήγορες στροφές της πίστας. Πίστευα πως έφταιγε ο ώμος μου (σ.σ. μόλις είχε κάνει εγχείρηση και η αποθεραπεία εξελισσόταν σε αργούς ρυθμούς). Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα. Ακόμα και τα φαίρινγκ του 2019 βάλαμε. Φεύγοντας από τη Sepang πίστευα πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο Qatar όταν ο ώμος μου θα είναι πιο δυνατός. Δυστυχώς είχαμε τα ίδια προβλήματα τις πρώτες ημέρες και μόνο την τελευταία ημέρα καταφέραμε να ετοιμάσουμε μια καλή μοτοσυκλέτα. Θα θέλαμε βέβαια να ήμασταν σε καλύτερο επίπεδο, αλλά τελικά δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως η σεζόν έχει λίγους αγώνες και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Δεν μπορείς απλώς να τερματίζεις όσο πιο ψηλά γίνεται και να μαζεύεις απλώς βαθμούς. Κάθε απώλεια βαθμών φέτος είναι καθοριστική, γιατί δεν θα υπάρχει χρόνος να επανακάμψεις. Προς το παρόν δεν τα πολύ-σκέφτομαι αυτά. Περιμένουμε να βγει ένα οριστικό πρόγραμμα για να καθορίσουμε και τη στρατηγική μας.”   

Ετικέτες

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες