Cal Crutchlow: H Honda είναι δύσκολη, αλλά μου αρέσει!

Εγώ πρέπει να προσαρμοστώ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/4/2020

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο  Cal Crutchlow αναφέρθηκε λεπτομερώς για την νέα μοτοσυκλέτα που ετοίμασε το HRC για το 2020, χαρακτηρίζοντάς την ως δύσκολη και απαιτητική στην οδήγηση ακόμα και για τον Marc Marquez. Ο βρετανός αναβάτης αγωνίζεται μεν για την δορυφορική ομάδα LCR, όμως το συμβόλαιό του είναι απευθείας με το HRC και η μοτοσυκλέτα του έχει 100% εργοστασιακή υποστήριξη, δηλαδή είναι ίδια με εκείνες της Repsol Honda. Ως εκ τούτου, έχει ενεργή συμμετοχή στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και καθώς τα δύο τελευταία χρόνια ο Marc Marquez είναι σε κατάσταση αποθεραπείας, λόγω των εγχειρήσεων στους ώμους του καθ΄όλη τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, ο βρετανός αναβάτης έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος συλλογής δεδομένων για το HRC.

Παρ’ όλα αυτά, η Honda εξακολουθεί κάθε χρόνο να φέρνει μια νέα μοτοσυκλέτα που είναι κομμένη και ραμμένη για το ιδιαίτερο οδηγηκό στιλ του Marc Marquez. Τόσο ο Cal Crutchlow όσο και οι υπόλοιποι αναβάτες που την έχουν καβαλήσει, μιλάνε για μια πολύ απαιτητική μοτοσυκλέτα, που πρέπει να την πιέζεις διαρκώς για να αποδώσει τα μέγιστα. Τα παράπονα των υπόλοιπων αναβατών της Honda είναι διαρκή και κυρίως αφορούν το εμπρός σύστημα της μοτοσυκλέτας, που απαιτεί από τον αναβάτη να γίνει… Marquez αν θέλει να κάνει το εμπρός ελαστικό να συνεργαστεί σωστά. Ως γνωστόν, ο βρετανός δεν κρύβει εύκολα τις σκέψεις, ούτε βεβαίως και τα συναισθήματά του και πολλές φορές έχει πει πως το HRC εξελίσσει τα τελευταία χρόνια τη μοτοσυκλέτα αποκλειστικά για τον Marquez, αδιαφορώντας για τα παράπονα των υπόλοιπων αναβατών. Τώρα, μετά και από τα δοκιμαστικά του Qatar, όπου φάνηκε η RCV-213 του 2020 να δυσκολεύει ακόμα και τον ίδιο τον Marquez (αναφέρθηκε εμμέσως και ο Gigi Dall’ligna για προβλήματα φέτος στο HRC…) ο Crutchlow δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και να έχει πάρει απόφαση πως το HRC δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική. “Η Honda ακούει όλους τους αναβάτες με προσοχή, αλλά από τη στιγμή που ο Marquez κερδίζει παγκόσμια πρωταθλήματα με αυτή τη μοτοσυκλέτα, για ποιον λόγο να αλλάξουν στρατηγική; Το τελικό αποτέλεσμα  δεν είναι το νόημα των αγώνων; .

Φέτος η μοτοσυκλέτα είναι βελτιωμένη σε κινητήρα και ηλεκτρονικά. Νομίζω πως έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός. Η πίστα του Qatar έχει ιδιαιτερότητες και πάντα βρίσκουμε δυσκολίες. Τις δύο πρώτες ημέρες είχαμε μπελάδες, αλλά την τελευταία μέρα δουλέψαμε μεθοδικά και βρήκαμε κάτι θετικό. Νομίζω πως η νέα μοτοσυκλέτα έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες και σε άλλες πίστες θα φανούν πιο εύκολα.” Ο βρετανός αναβάτης ρωτήθηκε και για την ιδέα που κυκλοφορεί, ώστε η Honda να φτιάξει δύο ξεχωριστές μοτοσυκλέτες, δηλαδή μία για τον Marquez και μία πιο “συμβατική” που θα είναι εύκολη στην οδήγηση για όλους τους αναβάτες όπως η M1 της Yamaha. “Δεν πιστεύω πως θα δουλέψει αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να εξελίσσεις παράλληλα δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες σε αυτό το επίπεδο αγώνων. Νομίζω πως είναι στο χέρι του αναβάτη να καταλάβει τη μοτοσυκλέτα του και να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από αυτή.”        

Ετικέτες

MotoGP-Honda HRC: Ο Aleix Espargaro στη θέση του Luca Marini στο GP του Assen

Πιάνει τον 2ο Andrea Dovizioso στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές στο MotoGP!
Aleix Espargaro Honda HRC Castrol Assen
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2025

Όπως είχατε διαβάσει εδώ, ο Luca Marini τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των δοκιμών για τον γνωστό αγώνα αντοχής Suzuka 8 hours. Έτσι, ο Aleix Espargaro θα αντικαταστήσει τον Ιταλό στην εργοστασιακή ομάδα της Honda στο ολλανδικό ΤΤ του Assen το προσεχές Σαββατοκύριακο. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Ισπανού αναβάτη για τη σεζόν του 2025.

Ο Espargaro που είναι πλέον αναβάτης δοκιμών της Honda HRC Castrol, μετά την Jerez και το Silverstone, θα αγωνιστεί για τρίτη φορά φέτος, και στο Assen, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 27-29 Ιουνίου, αντικαθιστώντας τον Luca Marini που αναρρώνει ακόμη από τους τραυματισμούς που αποκόμισε κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τον 8ωρο αγώνα αντοχής στη Suzuka (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Με αυτή τη συμμετοχή του ο Καταλανός “πιάνει” τον Andrea Dovizioso στην 2η θέση της λίστας των αναβατών με τις περισσότερες εμφανίσεις στο MotoGP. Ο Dovizioso έχει 348 εμφανίσεις συνολικά και ο Espargaro 347 και με με τη συμμετοχή του στον γύρο του Assen θα ισοφαρίσει τον Ιταλό στην δεύτερη θέση με τους δυο τους να είναι πίσω μόνο από τον Valentino Rossi που έχει 435!

Παρακάτω οι αναβάτες με τις περισσότερες εμφανίσεις στο MotoGP

Θέση

Αναβάτης

Συμμετοχές

1

Valentino Rossi

435

2

Andrea Dovizioso

348

3

Aleix Espargaró

347

4

Loris Capirossi

332

5

Simone Corsi

327

6

Thomas Lüthi

323

7

Dani Pedrosa

307

8

Jorge Lorenzo

306

9

Pol Espargaró

300

10

Johann Zarco

292

Ο Espargaro δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να υποστηρίξω τη Honda και να συνεργαστώ με την εργοστασιακή ομάδα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Assen. Πολλοί αναβάτες ονειρεύονται να οδηγήσουν για την εργοστασιακή ομάδα της Honda. Είναι πραγματική έκπληξη και μεγάλη χαρά να έχω αυτή την ευκαιρία - έστω και αν είναι προσωρινή. Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα φέτος κατάφερα να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο, οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε λίγο περισσότερο την κορυφή αυτό το Σαββατοκύριακο. Έχω καλές αναμνήσεις από το Assen και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη Honda εκεί, επειδή η πίστα είναι αρκετά διαφορετική από τις πίστες στις οποίες συνήθως κάνω δοκιμές. Ελπίζω ο Luca να αναρρώσει καλά και να μπορέσει να επιστρέψει σύντομα εδώ".