Ο Zarco στην KTM!

Επίσημα πλέον η μεταγραφή του!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/5/2018

Ήταν ένα ανοικτό ενδεχόμενο σε μία από τις πιο έντονες μεταγραφικές περιόδους που έχουν δει τα MotoGP το τελευταίο διάστημα. Ένα ενδεχόμενο που συζητιόταν ανοικτά, με γνώση όλων των εμπλεκόμενων ομάδων, αλλά και των οπαδών που αρκετοί από αυτούς ήθελαν τον Zarco να πηγαίνει στην εργοστασιακή Yamaha. Ωστόσο ο ίδιος, εκτιμώντας τι μπορεί να του προσφέρει κάθε ομάδα και με την KTM να δηλώνει πως θέλει να στηριχθεί σε κάποιον νεότερο αναβάτη, επέλεξε τελικά τους αυστριακούς.

Ο καλύτερος των νέων πέρσι και με εξαιρετικές δυνατότητες για την πρώτη γραμμή στην εκκίνηση, είναι δύο φορές πρωταθλητής στην Moto2 και θέλει διακαώς να βρεθεί με μία ομάδα που θα μπορεί να του εγγυηθεί την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να κερδίσει το πρωτάθλημα και στα MotoGP!

Εκεί ακριβώς στηρίχθηκε η απόφαση του Zarco, στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της KTM.

Ο Pit Beirer διευθυντής του τμήματος KTM Motorsports, δήλωσε πως από την εποχή της Moto2 και της διασύνδεσης της KTM μέσω της WP αλλά και μέσω του Team Manager της Moto3 ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Zarco μέσω του manager του Laurent Fellon, ήταν πάντοτε ανοικτός. Αυτό που έπρεπε να γίνει, είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σημείο, πως θα μπορούσαν να δώσουν στον Zarco, μία μοτοσυκλέτα ικανή να βρεθεί στην πρώτη γραμμή.

Βασικά η KTM κινείται εντός του αρχικού της, πολύ αισιόδοξου σεναρίου, με τα δύο πρώτα χρόνια να χτίζει όλο τον μηχανισμό των MotoGP, μαζί με την μοτοσυκλέτα φυσικά. Τώρα ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα - και βλέποντας έναν νέο αναβάτη στα MotoGP που μπορεί στα ίσια να κερδίσει τα μεγάλα ονόματα με δορυφορική ομάδα, φάνηκε αμέσως τι έπρεπε να κάνει, εξασφαλίζοντας τον Zarco για δύο χρόνια και στηρίζοντας επάνω του την ευκαιρία για νίκη.

Ήδη από εχθές που ανανέωσε ο Espargaro, περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση της KTM για τον Zarco, καθώς ο Bradl δεν είναι ο αναβάτης που μπορεί να αναλάβει να την φέρει στην κορυφή.

Ο ίδιος ο Zarco είναι φυσικά πολύ ευχαριστημένος με την συμφωνία αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η καριέρα μου θα συνεχίσει εκεί που όλα ξεκίνησαν, από το RedBull Rookies Cup στην κατάκτηση ενός τίτλους στα MotoGP» Συνέχισε λέγοντας πως είναι πολύ χαρούμενος και πως μοιράζεται την ίδια φιλοδοξία με την KTM.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Zarco και η KTM θα πάνε για τον τίτλο απευθείας από το ’19 που ξεκινά η συνεργασία τους, ανακατεύοντας την τράπουλα του ανταγωνισμού, ακόμα περισσότερο…

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."