Ο Jarvis προειδοποιεί για πόλεμο μεταγραφών

Στην ουσία αποστέλλει πρόσκληση διαλόγου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2018

Στα μέσα του 2018, θα ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος για την σεζόν του ’19 όπως ακριβώς γίνεται κάθε χρόνο. Η μεγάλη διαφορά είναι πως φέτος όλα τα συμβόλαια θα είναι προς συζήτηση κι αυτό σημαίνει πως είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει πλειστηριασμός αναβατών από τους κατασκευαστές, καθώς 12 συμβόλαια θα βρίσκονται εν δυνάμει ανοικτά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε οικονομικό πόλεμο, πρακτικά, κι απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο ο Lin Jarvis τοποθετήθηκε δηλώνοντας σε Βρεττανούς δημοσιογράφους πως είναι ώρα να υπάρξει πρωτοβουλία από τις εταιρίες για συζήτηση.

«είναι ένας πονοκέφαλος για όλους τους κατασκευαστές, στο παρελθόν είχαμε 2-3 κατασκευαστές να ανταγωνίζονται για να κερδίσουν κάποιον πρωτοκλασάτο αναβάτη, από την στιγμή που όλοι ενδιαφέρονται για την νίκη, άρα και για τον καλύτερο αγωνιζόμενο. Είναι διαφορετικό να έχεις τρεις να μάχονται για τους διαθέσιμους αναβάτες από έξι. Για αυτό πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας, συλλογικά, να κάνουμε κάτι ώστε να υπάρχει έλεγχος στην αγορά με κάποιο τρόπο. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είμαστε όλοι μας ανταγωνιστές μεταξύ μας, για αυτό πιστεύω πως στο μέλλον θα είναι μία πολύ καυτή μεταγραφική περίοδος»

Αυτές οι δηλώσεις του Jarvis, ουσιαστικά αποτελούν μία πρόσκληση προς τους υπόλοιπους κατασκευαστές για διάλογο! Μία τέτοια πρόσκληση όμως ταυτόχρονα ανοίγει την μεταγραφική περίοδο για την σεζόν του ’19 από τώρα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του ’18! Αυτό από μόνο του είναι το πραγματικό νέο, γιατί το γεγονός ότι θα ήταν μία πολύ έντονη μεταγραφικά περίοδος έχει ειπωθεί από όλους το ’17. Η πρόσκληση σε διάλογο δεν είναι λοιπόν βέβαιο αν λειτουργεί πυροσβεστικά, ή ακριβώς το αντίθετο, ρίχνει λάδι σε μία φωτιά που ήδη καίει.

Η KTM πάντως, ως ένας από τους νέους κατασκευαστές που έχει την οικονομική δυνατότητα να μπει σε έναν τέτοιο πλειστηριασμό αν θέλει, δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρει ένας αναβάτης “superstar”. Έχουν αναπτύξει –κι επενδύσει- σε μία σειρά από πρωταθλήματα (Moto2, Moto3, Red Bull Rookies Cup, ADAC) ακριβώς για αυτό τον λόγο, σπέρνοντας δηλαδή για να θερίσουν κάποια στιγμή μελλοντικούς πρωταθλητές.

Η δήλωση του Jarvis δείχνει και μία ανησυχία, καθώς για την Yamaha όλα τα ενδεχόμενα είναι, έως ένα βαθμό, ανοικτά. 

Ετικέτες

MotoGP, Aragon, Practice: Πρώτος ο Bezzecchi - Καταρρίφθηκε δύο φορές το ρεκόρ πίστας

Πριν τον Ιταλό, είχε κάνει ρεκόρ και ο Marc Marquez
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/8/2026

Το σημερινό Practice στην Aragon ήταν εκπληκτικό με τους αναβάτες να γράφουν εξαιρετικούς χρόνους, με το ρεκόρ πίστας να σπάει δύο φορές, αρχικά από τον Marc Marquez και στη συνέχεια από τον Marco Bezzecchi, που πήρε και την πρώτη θέση.

Ο Marc Marquez συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στις ελεύθερες δοκιμές και έγραψε γρήγορα χρόνο κάτω από το 1:47 και συγκεκριμένα 1:46:320. Τρία δέκατα πίσω του βρέθηκε ο Pedro Acosta και λίγο πιο πίσω ο Marco Bezzecchi. Την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Jorge Martin και ο Alex Marquez. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Johann Zarco, που επέστρεψε μετά από πολύ καιρό και ανέβηκε έως και την έβδομη θέση.

Λίγο αργότερα, ο Fabio Di Giannantonio έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον Marc Marquez. Γρήγορα ο Bezzecchi απάντησε στον συμπατριώτη του και πέρασε αυτός δεύτερος, ενώ αμέσως μετά απείλησε στα ίσια τον χρόνο του Marquez, αφού σημείωσε χρόνο μόλις 40 χιλιοστά πάνω από εκείνον του Ισπανού.

Στο τελευταίο τέταρτο, οι αναβάτες φόρεσαν φρέσκα ελαστικά για να γράψουν τον ταχύτερο δυνατό τους γύρο. Ο Fermin Aldeguer που βρισκόταν στην 11η θέση, έγραψε έναν απίστευτο γύρο και έγραψε 1:45:909, που ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας και πέρασε πρώτος, ενώ την ίδια στιγμή ο Jack Miller είχε πτώση. Ο Martin πέρασε δεύτερος και ο Acosta τρίτος, ενώ ο Bezzecchi πέρασε πρώτος για λίγο, αφού ο Marc Marquez έκανε νέο ρεκόρ πίστας- σπάζοντας το δικό του, με 1:45:493, με τον αδερφό του να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.

Και εκεί που είχαμε πιστέψει πως ο Marc Marquez δεν θα κινδυνέψει μετά απ’ αυτό τον χρόνο, ήρθε ο Bezzecchi και έγραψε 1:45:455, κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας, εκθρονίζοντας τον Marc Marquez από την κορυφή.

Ο Zarco μπήκε στην 10άδα την τελευταία στιγμή και πήρε την πρόκριση απευθείας για την Q2, την ώρα που ο Alex Marquez πέρασε στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον Marc.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη (οι δέκα πρώτοι αναβάτες προκρίνονται απευθείας στην Q2):

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:45.45

2

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:45.46

3

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:45.49

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:45.75

5

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:45.89

6

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:45.95

7

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:46.02

8

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:46.06

9

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:46.21

10

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:46.29

11

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:46.30

12

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:46.37

13

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:46.48

14

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:46.61

15

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:46.62

16

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:46.70

17

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:46.94

18

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:47.00

19

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:47.09

20

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

1:47.18

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:47.35

22

Lorenzo Savadori

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:47.70