Ο Jarvis προειδοποιεί για πόλεμο μεταγραφών

Στην ουσία αποστέλλει πρόσκληση διαλόγου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2018

Στα μέσα του 2018, θα ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος για την σεζόν του ’19 όπως ακριβώς γίνεται κάθε χρόνο. Η μεγάλη διαφορά είναι πως φέτος όλα τα συμβόλαια θα είναι προς συζήτηση κι αυτό σημαίνει πως είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει πλειστηριασμός αναβατών από τους κατασκευαστές, καθώς 12 συμβόλαια θα βρίσκονται εν δυνάμει ανοικτά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε οικονομικό πόλεμο, πρακτικά, κι απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο ο Lin Jarvis τοποθετήθηκε δηλώνοντας σε Βρεττανούς δημοσιογράφους πως είναι ώρα να υπάρξει πρωτοβουλία από τις εταιρίες για συζήτηση.

«είναι ένας πονοκέφαλος για όλους τους κατασκευαστές, στο παρελθόν είχαμε 2-3 κατασκευαστές να ανταγωνίζονται για να κερδίσουν κάποιον πρωτοκλασάτο αναβάτη, από την στιγμή που όλοι ενδιαφέρονται για την νίκη, άρα και για τον καλύτερο αγωνιζόμενο. Είναι διαφορετικό να έχεις τρεις να μάχονται για τους διαθέσιμους αναβάτες από έξι. Για αυτό πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας, συλλογικά, να κάνουμε κάτι ώστε να υπάρχει έλεγχος στην αγορά με κάποιο τρόπο. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είμαστε όλοι μας ανταγωνιστές μεταξύ μας, για αυτό πιστεύω πως στο μέλλον θα είναι μία πολύ καυτή μεταγραφική περίοδος»

Αυτές οι δηλώσεις του Jarvis, ουσιαστικά αποτελούν μία πρόσκληση προς τους υπόλοιπους κατασκευαστές για διάλογο! Μία τέτοια πρόσκληση όμως ταυτόχρονα ανοίγει την μεταγραφική περίοδο για την σεζόν του ’19 από τώρα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του ’18! Αυτό από μόνο του είναι το πραγματικό νέο, γιατί το γεγονός ότι θα ήταν μία πολύ έντονη μεταγραφικά περίοδος έχει ειπωθεί από όλους το ’17. Η πρόσκληση σε διάλογο δεν είναι λοιπόν βέβαιο αν λειτουργεί πυροσβεστικά, ή ακριβώς το αντίθετο, ρίχνει λάδι σε μία φωτιά που ήδη καίει.

Η KTM πάντως, ως ένας από τους νέους κατασκευαστές που έχει την οικονομική δυνατότητα να μπει σε έναν τέτοιο πλειστηριασμό αν θέλει, δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρει ένας αναβάτης “superstar”. Έχουν αναπτύξει –κι επενδύσει- σε μία σειρά από πρωταθλήματα (Moto2, Moto3, Red Bull Rookies Cup, ADAC) ακριβώς για αυτό τον λόγο, σπέρνοντας δηλαδή για να θερίσουν κάποια στιγμή μελλοντικούς πρωταθλητές.

Η δήλωση του Jarvis δείχνει και μία ανησυχία, καθώς για την Yamaha όλα τα ενδεχόμενα είναι, έως ένα βαθμό, ανοικτά. 

Ετικέτες

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!