Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ο Jarvis προειδοποιεί για πόλεμο μεταγραφών

Στην ουσία αποστέλλει πρόσκληση διαλόγου

Στα μέσα του 2018, θα ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος για την σεζόν του ’19 όπως ακριβώς γίνεται κάθε χρόνο. Η μεγάλη διαφορά είναι πως φέτος όλα τα συμβόλαια θα είναι προς συζήτηση κι αυτό σημαίνει πως είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει πλειστηριασμός αναβατών από τους κατασκευαστές, καθώς 12 συμβόλαια θα βρίσκονται εν δυνάμει ανοικτά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε οικονομικό πόλεμο, πρακτικά, κι απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο ο Lin Jarvis τοποθετήθηκε δηλώνοντας σε Βρεττανούς δημοσιογράφους πως είναι ώρα να υπάρξει πρωτοβουλία από τις εταιρίες για συζήτηση.

«είναι ένας πονοκέφαλος για όλους τους κατασκευαστές, στο παρελθόν είχαμε 2-3 κατασκευαστές να ανταγωνίζονται για να κερδίσουν κάποιον πρωτοκλασάτο αναβάτη, από την στιγμή που όλοι ενδιαφέρονται για την νίκη, άρα και για τον καλύτερο αγωνιζόμενο. Είναι διαφορετικό να έχεις τρεις να μάχονται για τους διαθέσιμους αναβάτες από έξι. Για αυτό πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας, συλλογικά, να κάνουμε κάτι ώστε να υπάρχει έλεγχος στην αγορά με κάποιο τρόπο. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είμαστε όλοι μας ανταγωνιστές μεταξύ μας, για αυτό πιστεύω πως στο μέλλον θα είναι μία πολύ καυτή μεταγραφική περίοδος»

Αυτές οι δηλώσεις του Jarvis, ουσιαστικά αποτελούν μία πρόσκληση προς τους υπόλοιπους κατασκευαστές για διάλογο! Μία τέτοια πρόσκληση όμως ταυτόχρονα ανοίγει την μεταγραφική περίοδο για την σεζόν του ’19 από τώρα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του ’18! Αυτό από μόνο του είναι το πραγματικό νέο, γιατί το γεγονός ότι θα ήταν μία πολύ έντονη μεταγραφικά περίοδος έχει ειπωθεί από όλους το ’17. Η πρόσκληση σε διάλογο δεν είναι λοιπόν βέβαιο αν λειτουργεί πυροσβεστικά, ή ακριβώς το αντίθετο, ρίχνει λάδι σε μία φωτιά που ήδη καίει.

Η KTM πάντως, ως ένας από τους νέους κατασκευαστές που έχει την οικονομική δυνατότητα να μπει σε έναν τέτοιο πλειστηριασμό αν θέλει, δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρει ένας αναβάτης “superstar”. Έχουν αναπτύξει –κι επενδύσει- σε μία σειρά από πρωταθλήματα (Moto2, Moto3, Red Bull Rookies Cup, ADAC) ακριβώς για αυτό τον λόγο, σπέρνοντας δηλαδή για να θερίσουν κάποια στιγμή μελλοντικούς πρωταθλητές.

Η δήλωση του Jarvis δείχνει και μία ανησυχία, καθώς για την Yamaha όλα τα ενδεχόμενα είναι, έως ένα βαθμό, ανοικτά. 

Tags: