Ο Jarvis προειδοποιεί για πόλεμο μεταγραφών

Στην ουσία αποστέλλει πρόσκληση διαλόγου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2018

Στα μέσα του 2018, θα ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος για την σεζόν του ’19 όπως ακριβώς γίνεται κάθε χρόνο. Η μεγάλη διαφορά είναι πως φέτος όλα τα συμβόλαια θα είναι προς συζήτηση κι αυτό σημαίνει πως είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει πλειστηριασμός αναβατών από τους κατασκευαστές, καθώς 12 συμβόλαια θα βρίσκονται εν δυνάμει ανοικτά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε οικονομικό πόλεμο, πρακτικά, κι απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο ο Lin Jarvis τοποθετήθηκε δηλώνοντας σε Βρεττανούς δημοσιογράφους πως είναι ώρα να υπάρξει πρωτοβουλία από τις εταιρίες για συζήτηση.

«είναι ένας πονοκέφαλος για όλους τους κατασκευαστές, στο παρελθόν είχαμε 2-3 κατασκευαστές να ανταγωνίζονται για να κερδίσουν κάποιον πρωτοκλασάτο αναβάτη, από την στιγμή που όλοι ενδιαφέρονται για την νίκη, άρα και για τον καλύτερο αγωνιζόμενο. Είναι διαφορετικό να έχεις τρεις να μάχονται για τους διαθέσιμους αναβάτες από έξι. Για αυτό πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας, συλλογικά, να κάνουμε κάτι ώστε να υπάρχει έλεγχος στην αγορά με κάποιο τρόπο. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είμαστε όλοι μας ανταγωνιστές μεταξύ μας, για αυτό πιστεύω πως στο μέλλον θα είναι μία πολύ καυτή μεταγραφική περίοδος»

Αυτές οι δηλώσεις του Jarvis, ουσιαστικά αποτελούν μία πρόσκληση προς τους υπόλοιπους κατασκευαστές για διάλογο! Μία τέτοια πρόσκληση όμως ταυτόχρονα ανοίγει την μεταγραφική περίοδο για την σεζόν του ’19 από τώρα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα του ’18! Αυτό από μόνο του είναι το πραγματικό νέο, γιατί το γεγονός ότι θα ήταν μία πολύ έντονη μεταγραφικά περίοδος έχει ειπωθεί από όλους το ’17. Η πρόσκληση σε διάλογο δεν είναι λοιπόν βέβαιο αν λειτουργεί πυροσβεστικά, ή ακριβώς το αντίθετο, ρίχνει λάδι σε μία φωτιά που ήδη καίει.

Η KTM πάντως, ως ένας από τους νέους κατασκευαστές που έχει την οικονομική δυνατότητα να μπει σε έναν τέτοιο πλειστηριασμό αν θέλει, δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρει ένας αναβάτης “superstar”. Έχουν αναπτύξει –κι επενδύσει- σε μία σειρά από πρωταθλήματα (Moto2, Moto3, Red Bull Rookies Cup, ADAC) ακριβώς για αυτό τον λόγο, σπέρνοντας δηλαδή για να θερίσουν κάποια στιγμή μελλοντικούς πρωταθλητές.

Η δήλωση του Jarvis δείχνει και μία ανησυχία, καθώς για την Yamaha όλα τα ενδεχόμενα είναι, έως ένα βαθμό, ανοικτά. 

Ετικέτες

Billy Bolt: Θέλω να νιώσω πώς είναι να πέφτεις με μοτοσυκλέτα MotoGP!

Ο περίεργος πόθος του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή SuperEnduro
Billy-Bolt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/7/2026

Πολλοί ονειρεύονται να καβαλήσουν έστω και μια φορά τις ταχύτερες μοτοσυκλέτες του πλανήτη, τα πρωτότυπα του MotoGP που τόσο λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν.

Λογικά ένας αγωνιζόμενος θα έχει ακόμη εντονότερη αυτήν την επιθυμία, αλλά δύσκολα φανταζόμαστε κάποιον να το ονειρεύεται όπως ο Billy Bolt. Ακούστε τον ίδιο πως το περιέγραψε σε συνέντευξη:

“Είναι περίεργο αυτό που θα πω, αλλά θέλω να νιώσω πώς είναι να χάνεις το μπροστινό σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP και απλά να σέρνεσαι στα χαλίκια. Για κάποιο λόγο νιώθω την ανάγκη να μάθω πως είναι.

 “Πρόκειται για κάτι που έχω στη λίστα με όσα θέλω να κάνω, αλήθεια. Ξέρεις, όταν καταφέρνεις το τέλειο σύρσιμο με τις ξύστρες σε αγκώνες και γόνατα και πέφτεις στα χαλίκια κι αρχίζεις να φέρνεις τούμπες και ανοίγει ο αερόσακος.

“Όταν ήμουν παιδί παρακολουθούσα MotoGP, ειλικρινά είναι πιθανότατα μια από τις πρώτες μου αναμνήσεις να βλέπω αγώνες MotoGP. Είχα πάθει ψύχωση με τις πτώσεις.”

Μάλλον η ψύχωσή του δεν έχει θεραπευτεί. Ασυνήθιστα όνειρα αν μη τι άλλο, αλλά τουλάχιστον ο Bolt ως παγκόσμιος πρωταθλητής έχει περισσότερες πιθανότητες απ’ όλους εμάς να πραγματώσει μια μέρα το όνειρό του. Αρκεί να πείσει έναν κατασκευαστή να του δώσει μια πρωτότυπη αγωνιστική μοτοσυκλέτα αξίας 4-5 εκατομμυρίων για να τη ρίξει κάτω επίτηδες. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

 

Ετικέτες