Ξεκίνησαν οι απώλειες πριν καν αρχίσει το Rally Dakar – Τραυματίας ο Matthias Walkner της Red Bull KTM Factory Racing

Ο Αυστριακός έσπασε την κνήμη, την περόνη και την άρθρωση του αστραγάλου στο αριστερό του πόδι, κατά τη διάρκεια προπόνησης
motomag Ξεκίνησαν οι απώλειες πριν καν αρχίσει το Rally Dakar – Εκτός ο Matthias Walkner της Red Bull KTM Factory Racing λόγω χειρουργείου στο αριστερό πόδι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Τα νέα στο στρατόπεδο της Red Bull KTM Factory Racing δεν είναι καθόλου καλά ενόψει του Rally Dakar 2024. O Matthias Walkner κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Αμερική υπέστη σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να σπάσει την κνήμη, την περόνη και την άρθρωση του αστραγάλου στο αριστερό του πόδι, ενώ λίγες ημέρες πριν κατά τη διάρκεια δοκιμών είχε τραυματιστεί επίσης στο αριστερό του πόδι ο Kevin Benavides.

Με το... αριστερό μπήκε ο Δεκέμβρης για την ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing όσον αφορά την προετοιμασία για το Dakar, καθώς θα πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης για τη θέση του τραυματία Matthias Walkner, ο οποίος αναρρώνει στην Αυστρία μετά την επέμβαση στο αριστερό του πόδι η οποία έλαβε χώρα σε νοσοκομείο του Palm Springs των Η.Π.Α. Ο νικητής του Rally Dakar 2018 ο οποίος θα χάσει τον φετινό αγώνα λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, θα χρειαστεί επιπρόσθετα να κάνει και δεύτερο χειρουργείο στο αριστερό του πόδι, το οποίο θα γίνει αυτή τη φορά στην Αυστρία. Καλύτερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τον teammate του, Kevin Benavides. Ο Αργεντινός ο οποίος τραυματίστηκε και αυτός στο αριστερό του πόδι κατά τη διάρκεια δοκιμών, θα καταφέρει να βρεθεί στην εκκίνηση του Rally Dakar, με τον δύο φορές νικητή του αγώνα ωστόσο να μένει εκτός προπονήσεων ώστε να αναρρώσει ταχύτερα.

Ξεκίνησαν οι απώλειες πριν καν αρχίσει το Rally Dakar – Εκτός ο Matthias Walkner της Red Bull KTM Factory Racing λόγω χειρουργείου στο αριστερό πόδι

Ο Andreas Hölzl, Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: "Ήταν πολύ δύσκολες μέρες για την ομάδα μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προετοιμασία για το Dakar πήγαινε εξαιρετικά καλά, με όλους τους αναβάτες να εργάζονται πολύ σκληρά. Ο Kevin είχε ένα ατύχημα στο αριστερό πόδι του, αλλά ευτυχώς δεν ήταν πολύ άσχημα. Ελπίζουμε ότι θα είναι σχεδόν σε πλήρη ετοιμότητα μέχρι το Dakar. Τις επόμενες ημέρες ο Matthias είχε ένα άσχημο ατύχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το οποίο κατέληξε σε αρκετά κατάγματα. Η χειρουργική επέμβαση πήγε πολύ καλά, και έχουν συνδέσει έναν σταθεροποιητή στο αριστερό του πόδι για να βοηθήσουν την ανάρρωση. Αλλά θα χρειαστεί και άλλη επέμβαση, μόλις το πρήξιμο αρχίσει να υποχωρεί. Προφανώς, αυτά τα δύο περιστατικά ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την ομάδα, αλλά θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί για τον αγώνα. Όλη η ομάδα εύχεται τόσο στον Matthias όσο και στον Kevin γρήγορη και πλήρη ανάρρωση."

X-Trial Geneva - Ο Toni Bou πέφτει και παρόλα αυτά κερδίζει για μια ακόμη φορά

Με τον teammate του Gabriel Marcelli να κάνει το 1 -2 για την Repsol Honda Team
motomag X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial, η Γενεύη φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο της χρονιάς με τον Toni Bou να κερδίζει -καμία έκπληξη- και τον teammate του Gabriel Marcelli να κλειδώνει το 1 – 2 για τη Repsol Honda Team.

Αν και πολλοί θα πουν όταν διαβάσουν το άρθρο… σιγά ο Bou κέρδισε για ακόμη μία φορά τα πράγματα στη Γενεύη κύλησαν ελαφρώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ο πολυπρωταθλητής Toni Bou δεν ήταν σε καλή αγωνιστική μέρα και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο του αγώνα. O Marcelli ο οποίος είναι teammate του στην Repsol Honda Team ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα με τον ίδιο να ηγείται στα αρχικά στάδια.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του

Η συνέχεια δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τον Bou καθώς μία πτώση στον πρώτο γύρο έβαλε δύσκολα στον Ισπανό. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και ήταν λες και είδαμε έναν διαφορετικό αγώνα. Ο Bou αν και πονούσε από την πτώση κατάφερε να πάρει λιγότερους βαθμούς ποινής από τον teammate του, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στον τελικό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της χρονιάς.

Μπορεί ο Marcelli να τερμάτισε τελικά δεύτερος ωστόσο στη Γενεύη ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Toby Martin από τη Βρετανία. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Toni Bou προηγείται έχοντας 86 βαθμούς με τον Gabriel Marcelli να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς και τον Jaime Busto (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς.

Ο Toni Bou ανέφερε μετά την νίκη του: "Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή νίκη, παρόλο που η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν είχα και μια πτώση. Χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να κερδίσω στη Γενεύη”.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Ετικέτες