Brembo - Ρεκόρ κερδοφορίας για το 2023, στα 3,8 δις ευρώ ο ετήσιος τζίρος

Για πρώτη φορά η ιταλική εταιρεία είδε τα καθαρά κέρδη της να είναι άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ
motomag Brembo – Ρεκόρ κερδοφορίας για το 2023, στα 3,8 δις ευρώ ο ετήσιος τζίρος
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/3/2024

Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής φρένων στον κόσμο έκανε γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, με το 2023 να αποδεικνύεται για αυτήν μια κερδοφόρα χρονιά.

Κάπως έτσι, οι άνθρωποι της Brembo είδαν τον τζίρο της εταιρείας να σημειώνει αύξηση 6,1% σε σχέση με το 2022, με το ποσό να αγγίζει τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για πρώτη φορά η εταιρεία είδε τα καθαρά της κέρδη να ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Πιο συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη είχαν αύξηση 4,2% σε σχέση με το 2022, αγγίζοντας τα 305 εκατομμύρια ευρώ. Τα ακαθάριστα ποσά κερδών έφτασαν τα 665,8 εκατομμύρια ευρώ με το περιθώριο κέρδους να βρίσκεται στο 17,3%.

Θετικά ήταν τα στοιχεία για την Brembo όσον αφορά και στα χρέη της. Η ιταλική εταιρεία μείωσε τα χρέη της κατά 47,2 εκατομμύρια ευρώ, με το νέο ποσό να ανακοινώνεται στα 454,8 εκατομμύρια ευρώ (283,6 εκατομμύρια ευρώ, με την εφαρμογή της οικονομικής προσαρμογής IFRS 16).

Όσον αφορά τις επενδύσεις, αυτές ξεπέρασαν τα 460 εκατομμύρια ευρώ, με τη σημαντικότερη επένδυση να είναι αυτή της νέας μονάδας παραγωγής στην Ταϊλάνδη για την οποία διαβάσατε στο MOTO.

Brembo – Ρεκόρ κερδοφορίας για το 2023, στα 3,8 δις ευρώ ο ετήσιος τζίρος

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi, δήλωσε: “Τα έσοδα ξεπέρασαν τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, βελτιώσαμε τα περιθώρια κέρδους ενώ για πρώτη φορά τα καθαρά κέρδη είναι άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Σε σχέση με το 2022 οι συγκριμένοι δείκτες είχαν άνοδο. Σε απόλυτους αριθμούς πρόκειται για τα υψηλότερα οικονομικά αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί ποτέ στην ιστορία της Brembo. Οι επενδύσεις ανήλθαν άνω των 430 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανακοινώσαμε το άνοιγμα της νέας μονάδας παραγωγής στην Ταϊλάνδη. Η φιλοδοξία μας παραμένει να είμαστε ο ηγέτης στον κλάδο μας και να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες