MXGP - Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού

Μετά τη Husqvarna η ατυχία των τραυματισμών χτύπησε και την KTM
motomag MXGP – Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

Η Red Bull KTM Factory Racing έκανε γνωστό πως ο Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2 δεν θα δώσει το παρών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο οποίος θα λάβει χώρα στην Αργεντινή στις 10 Μαρτίου, καθώς θα χρειαστεί να αναρρώσει από την χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε στο δεξί του χέρι.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ξεκινά το φετινό αγωνιστικό του ταξίδι από την Αργεντινή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ωστόσο για ακόμη μία ομάδα του Πρωταθλήματος τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά. Μετά τη Nestaan Husqvarna Factory Racing η οποία ανακοίνωσε πως ο αναβάτης της στην μεγάλη κατηγορία MXGP Mattia Guadagnini θα απουσιάζει για κάποιο διάστημα από τους αγώνες ελέω τραυματισμού ήρθε μία ανάλογη ανακοίνωση από την Red Bull KTM Factory Racing η οποία αναφέρεται σε έναν εκ των τεσσάρων αναβατών της.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αφορούσε τον Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2. O Βέλγος αναβάτης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον δεξιό του αντίχειρα. Ο Everts ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για ένα μήνα, με την ομάδα να ελπίζει να τον έχει ξανά κοντά της στον δεύτερο αγώνα της σεζόν.

O Harry Norton, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: "Δυστυχώς τέτοιες ατυχίες συμβαίνουν στο motocross. Είναι θετικό πως η επέμβαση για τον Everts πήγε καλά. Τώρα χρειάζεται ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε ξανά στην Ισπανία.”

Ετικέτες

AMOTOE, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - Δεν θα αντικατασταθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας

Με έξι αγώνες αντί για επτά θα πραγματοποιηθεί ο φετινός θεσμός
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Δεν θα αντικατασταθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για την ακύρωση του αγώνα motocross της Πτολεμαΐδας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 1 και 2 Ιουνίου. Η έλλειψη εγγράφων αδειοδότησης της πίστας έβαλε φρένο στους διοργανωτές με την ΑΜΟΤΟΕ να ανακοινώνει πως ο συγκεκριμένος αγώνας δεν θα αντικατασταθεί.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross θα έχει έξι αγώνες αντί για επτά που όριζε το πρόγραμμα. Μετά την ακύρωση του αγώνα της Πτολεμαΐδας ο θεσμός θα πάει για διακοπές οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ολόκληρους μήνες καθώς ο επόμενος αγώνας είναι αυτός της Αρχαίας Ολυμπίας στις 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε εσείς θα μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα του θεσμού στην πίστα motocross της Σπερχειάδας.

Ετικέτες