MXGP Red Bull KTM Factory Racing – Με τους ίδιους αναβάτες και το 2024 [VIDEO]

Ο Jeffrey Herlings στην MXGP οι Andrea Adamo, Liam Everts και Sacha Coenen στην MX2
motomag MXGP Red Bull KTM Factory Racing – Με τους ίδιους αναβάτες και το 2024 [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/2/2024

Ομάδα που κερδίζει λένε δεν αλλάζει, κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση της KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross. Οι πορτοκαλί τη φετινή χρονιά όπως και το 2023 θα έχουν τους ίδιους αναβάτες και στις δύο κατηγορίες με τον Jeffrey Herlings να αγωνίζεται στην MXGP και τους Andrea Adamo, Liam Everts και Sacha Coenen να αγωνίζονται στην MX2.

Μετά την ανακοίνωση του αγωνιστικού ημερολογίου της φετινής χρονιάς για το MXGP, οι ομάδες ξεκίνησαν δειλά δειλά να παρουσιάζουν τις συνθέσεις τους. Μετά την Nestaan Husqvarna Factory Racing ήρθε η ώρα της Red Bull KTM Factory Racing να παρουσιάσει τη δική της σύνθεση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross. Οι αναβάτες οι οποίοι θα εκπροσωπούν την αυστριακή εταιρεία είναι οι ίδιοι με πέρυσι με τον Jeffrey Herlings να αγωνίζεται στην MXGP με την KTM 450 SX-F, όσον αφορά την MX2 κατηγορία θα δούμε τους Andrea Adamo, Liam Everts και Sacha Coenen οι οποίοι όπως και πέρυσι έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα με το KTM 250 SX-F. Νέος Team Manager στην Red Bull KTM Factory Racing θα είναι όπως διαβάσατε στο MOTO ο Harry Norton, με τον Αυστραλό να αντικαθιστά τον Antonio Cairoli που πήρε μεταγραφή για την Ducati.

MXGP Red Bull KTM Factory Racing – Με τους ίδιους αναβάτες και το 2024 [VIDEO]

H πορτοκαλί ομάδα τις επόμενες εβδομάδες θα λάβει μέρος στο ιταλικό και ισπανικό εθνικό πρωτάθλημα ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου στην Παταγονία της Αργεντινής.

MXGP Red Bull KTM Factory Racing – Με τους ίδιους αναβάτες και το 2024 [VIDEO]

Ο Jeffrey Herlins δήλωσε: “Είμαι ικανός για να κερδίσω αγώνες, πέρυσι ανέβηκα αρκετές φορές στο βάθρο. Η KTM 450 SX-F έχει αρκετά νέα εξαρτήματα τα οποία δοκιμάζουμε εδώ και καιρό. Είμαι ευχαριστημένος από την μοτοσυκλέτα και νομίζω πως συνεχώς βελτιωνόμαστε.”

Ο Andrea Adamo δήλωσε: “Δεν θα χρησιμοποιήσω το “1” στην μοτοσυκλέτα θα παραμείνω στο αγαπημένο μου “80” τη νέα χρονιά. Στόχος μου είναι να είμαι σταθερός και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε αγώνα. Αν καταφέρω να κάνω το back to back και να κατακτήσω τον τίτλο θα είμαι χαρούμενος.”

MXGP Red Bull KTM Factory Racing – Με τους ίδιους αναβάτες και το 2024 [VIDEO]

O Liam Everts ανέφερε: “Ευελπιστώ να είμαι πιο σταθερός το 2024 και να διαχειριστώ καλύτερα τα Σαββατοκύριακα που δεν πάνε καλά από αγωνιστικής πλευράς. Έχω δουλέψει με τους μηχανικούς για να βελτιώσουμε την KTM 250 SX-F στον τομέα των αναρτήσεων και θεωρώ πως έχουμε βελτιωθεί αρκετά σε αυτόν τον τομέα.”

Με τη σειρά του ο Sacha Coenen δήλωσε: “H περσινή χρονιά ήταν χρονιά προετοιμασίας, τώρα είμαι πιο έτοιμος. Θέλω να είμαι πιο ανταγωνιστικός και να βρεθώ πιο κοντά στους υπόλοιπους αναβάτες.”

MXGP Red Bull KTM Factory Racing – Με τους ίδιους αναβάτες και το 2024 [VIDEO]

O Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing, Harry Norton δήλωσε: “Είμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Όπως και πέρυσι έχουμε την ίδια αγωνιστική σύνθεση και αυτό είναι κάτι καλό καθώς έχουμε ομοιογένεια. Πιστεύω πως θα τα πάμε ακόμη καλύτερα τη φετινή χρονιά.”

MXGP Red Bull KTM Factory Racing – Με τους ίδιους αναβάτες και το 2024 [VIDEO]

 

Ετικέτες

Απόφαση-σοκ της Yamaha: Άμεση αποχώρηση από την MX2 - Νέα δομή για την εργοστασιακή ομάδα MXGP

Η Yamaha αναδιοργανώνει το πρόγραμμα Motocross Grand Prix για το 2027
Yamaha
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

14/10/2026

Η Yamaha Motor Europe συγκεντρώνει την εξέλιξη της MXGP στις νέες εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στην Ιταλία, αναλαμβάνοντας απευθείας τη διαχείριση της εργοστασιακής ομάδας. Παράλληλα, σταματά την εργοστασιακή συμμετοχή της στην MX2 και αναδιαρθρώνει τα προγράμματα EMX250 και EMX125.

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε αναδιοργάνωση της παρουσίας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, με αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εργοστασιακής ομάδας Yamaha Factory Racing MXGP και την ολοκλήρωση της εργοστασιακής συμμετοχής της στην κατηγορία MX2.

Yamaha

Η αναδιάρθρωση έρχεται μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου, ειδικά διαμορφωμένου κέντρου έρευνας και εξέλιξης Motorsport της Yamaha, στις εγκαταστάσεις στο Gerno di Lesmo της Ιταλίας. Η εξέλιξη των μοτοσυκλετών MXGP θα συγκεντρωθεί εκεί, ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόζει η εταιρεία στα προγράμματα Road Racing και Rally-Raid.

Με τη νέα δομή, η Yamaha Ευρώπης θα αναλάβει απευθείας τη λειτουργία της εργοστασιακής ομάδας MXGP, έχοντας την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης της ομάδας και της τεχνικής εξέλιξης του προγράμματος.

Yamaha

Στόχος είναι η συγκέντρωση περισσότερων πόρων στην προσπάθεια επιστροφής της Yamaha στην κορυφή της μεγάλης κατηγορίας MXGP. Στο πλαίσιο αυτό, η εργοστασιακή εμπλοκή της εταιρείας στην MX2 τερματίζεται άμεσα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα δομή της εργοστασιακής ομάδας MXGP, συμπεριλαμβανομένων της διοίκησης και της πλήρους σύνθεσης των αναβατών, θα ανακοινωθούν σε μετέπειτα χρόνο.

Andrea Dosoli: Αυξημένη έμφαση στην MXGP από το 2027

Ο Andrea Dosoli, διευθυντής του τμήματος Motorsport της Yamaha Motor Europe, δήλωσε: "Η Yamaha έχει μακρά και περήφανη ιστορία στους αγώνες Motocross Grand Prix. Καθώς επιδιώκουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή της μεγάλης κατηγορίας, επαναπροσδιορίζουμε τους πόρους μας για τη σεζόν του 2027. Η ομάδα Yamaha Factory Racing MXGP θα λειτουργεί μέσα από μια νέα δομή, στις εγκαταστάσεις Motorsport Research and Development στο Gerno di Lesmo.

Yamaha

"Παράλληλα με την αυξημένη επένδυση στην MXGP, θα ολοκληρώσουμε την εργοστασιακή συμμετοχή μας στην MX2 και θα αναδιαρθρώσουμε τα προγράμματά μας στις EMX250 και EMX125.

"Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στον Hans Corvers και την ομάδα Kemea για τη συνεισφορά τους στις επιτυχίες της Yamaha τόσο στην MXGP όσο και στην MX2. Η δουλειά τους υπήρξε καθοριστική για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX2 το 2021 με τον Maxime Renaux, καθώς και τεσσάρων τίτλων κατασκευαστών για τη Yamaha.

"Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Wim Hutten και την ομάδα Hutten Metaal για τη σταθερή αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους. Η συμβολή τους έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες της Yamaha, ιδιαίτερα στην EMX250, όπου από το 2020 κατακτήθηκαν τίτλοι με τους Thibault Benistant, Rick Elzinga και Andrea Bonacorsi."