MXGP Red Bull KTM Factory Racing – O Harry Norton νέος Team Manager αντικαθιστώντας τον Cairoli που έφυγε για την Ducati

Από πωλητής μοτοσυκλετών ΚΤΜ στην Αυστραλία σε κορυφαίο στέλεχος της αγωνιστικής ομάδας MXGP
MXGP Red Bull KTM Factory Racing – O Harry Norton αναλαμβάνει ως Team Manager αντικαθιστώντας τον Cairoli που έφυγε για την Ducati
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/1/2024

Η Red Bull KTM Factory Racing λίγο πριν την εκκίνηση της νέας αγωνιστικής χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, αποφάσισε να προάγει τον Harry Norton, με τον Αυστραλό να αφήνει την θέση του συντονιστή στην ομάδα και να αναλαμβάνει χρέη Team Manager αντικαθιστώντας τον Antonio Cairoli ο οποίος άφησε την αυστριακή εταιρεία για τα μάτια της Ducati.

Ο Norton επί της ουσίας αποτελεί ένα παιδί της "πορτοκαλί" εταιρείας καθώς ξεκίνησε ως πωλητής μοτοσυκλετών της KTM στην Αυστραλία ενώ η αγάπη του για την εκτός δρόμου οδήγηση και συγκεκριμένα για το motocross, τον οδήγησε προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Αυστραλός μετακόμισε το 2019 στην Ευρώπη με τον ίδιο να εντάσσεται στην αγωνιστική ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing. Ο Norton ανέλαβε γρήγορα σημαντικό ρόλο εντός της Red Bull KTM Factory Racing και το 2023 ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή της ομάδας αντικαθιστώντας τον Dirk Gruebel.

KTM

Ο τίτλος του Adamo τη φετινή χρονιά στην MX2 καθώς και οι νίκες του Herlings στην MXGP, αποτελεί ένα παράσημο του Norton καθώς συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει η “πορτοκαλί ομάδα” σε αυτά τα αποτελέσματα. Το 2024 από την θέση του Team Manager μαζί με τους, Valentina Ragni (συντονιστή της ομάδας), Joel Smets (προπονητή των αναβατών), Stefan Simpson (τεχνικός συντονιστής της ομάδας) και του Dirk Gruebel ο οποίος θα έχει τον ρόλο του project manager θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους Jeffrey Herlings (MXGP), Andrea Adamo (MXGP), Liam Everts (MX2) και Sacha Coenen (MX2) στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross.

O Harry Norton, πλέον ως Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος, ήταν ένα όνειρο να δουλέψω για αυτή την ομάδα και το να τα καταφέρω και να έχω τέτοια συμβολή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιαζόμαστε στους αγώνες είναι κάτι σημαντικό για μένα. Είχα μερικές από τις καλύτερες επιρροές γύρω μου, όπως ο Dirk, ο Peter [Tillerkvist], ο Robert [Jonas] και ο Pit [Beirer], και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους και για το ότι μοιράστηκαν την εμπειρία τους. Έχουμε μπροστά μας άλλη μια μεγάλη σεζόν και με τους ίδιους στόχους που έχουμε πάντα. Έχουμε μια δυνατή ομάδα και θα δουλέψουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε."

Ο Robert Jonas, Αντιπρόεδρος της Offroad Racing ομάδας της KTM ανέφερε: "Ο Χάρι έφτασε σε αυτή τη θέση με βάση κάποιες ικανότητες που πραγματικά εκτιμούμε. Είναι παθιασμένος με το άθλημα και αφοσιωμένος στη εταιρεία. Έχει ήδη μακρά ιστορία στην KTM και έκανε μια τεράστια αλλαγή για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να κυνηγήσει τα επαγγελματικά του όνειρα. Δεν έχει μόνο τις τεχνικές γνώσεις, αλλά έχει δείξει μεγάλη προθυμία για μάθηση και μπορεί να αξιολογεί πολύ καλά τις καταστάσεις. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι ο χαρακτήρας του, είναι ανοιχτός, φιλικός και ήρεμος και αυτά είναι απαραίτητα προσόντα για μια αγωνιστική ομάδα που χρειάζεται καλή οργάνωση, καλή ατμόσφαιρα και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που μπορεί να φέρει ο αθλητισμός. Πιστεύουμε πραγματικά σε αυτόν. Το 2023 ήταν ήδη μια δοκιμασία για το τι μπορεί να κάνει και τώρα πρόκειται να διευθύνει μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες μας την Red Bull KTM. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός, η Valentina, ο Dirk και όλα τα παιδιά θα έχουν ένα δυνατό 2024."

Μένει να δούμε αν ο Harry Norton μπορέσει να γίνει ένας άξιος διάδοχος του θρύλου του motocross Antonio Cairoli.

MXGP Red Bull KTM Factory Racing – O Harry Norton αναλαμβάνει ως Team Manager αντικαθιστώντας τον Cairoli που έφυγε για την Ducati

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, Τρίκαλα - Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Εξαιρετικός και ο Λυρίου στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα
Fantic, Τρίκαλα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Fantic ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες.

Ευτυχώς η έντονη βροχόπτωση σταμάτησε το ξημέρωμα του Σαββάτου και οι καλές επιλογές της λέσχης καθώς και η άψογη προετοιμασία της πίστας δεν επέτρεψαν στο πολύ νερό που έπεσε να χαλάσει το ωραίο κλίμα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (338) με το XXF 450 πέτυχε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στα χρονομετρημένα του Σαββάτου. Την Κυριακή πήρε και τις δύο εκκινήσεις και οδηγώντας εξαιρετικά και χωρίς λάθη πέτυχε δύο άνετες νίκες, συνεχίζοντας έτσι να είναι αήττητος το 2024 στη μεγάλη κατηγορία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ2 το νέο μέλος της ομάδας της Fantic o Νίκος Λυρίου με το XXF250 έδειξε στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πως έχει την ταχύτητα για να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Παρότι είχε μόνο λίγες ώρες με την καινούργια του μοτοσυκλέτα σημείωσε τον τρίτο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής τερμάτισε 12ος αφού έντονο arm pump, τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Στο 2ο σκέλος ο Λυρίου ξεκίνησε δυνατά αλλά ένα “μποτιλιάρισμα” με πτώση τον άφησε στις τελευταίες θέσεις. Στη συνέχει όμως ο Λυρίου οδήγησε εντυπωσιακά και τερμάτισε στην 4η θέση πετυχαίνοντας τον 3ο ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Έτσι ο Νίκος Λυρίου πήρε την 7η θέση γενικής, με τερματισμούς 12-4.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Επίσης πολύ καλή επίδοση στην ΜΧ2 είχε ο Ηλίας Καραγιάννης που οδήγησε σταθερά και χωρίς λάθη πετυχαίνοντας να τερματίσει στις θέσεις 16 και 12 (14ος γενικής) ανάμεσα σε 40 αναβάτες. Μάλιστα στο 2ο σκέλος και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει ακόμα μια θέση, ένας θόρυβος από την μοτοσυκλέτα τον ανάγκασε να βγει στα pits. Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως επρόκειτο για κάτι ασήμαντο (μικρή ρωγμή στο τελικό της εξάτμισης) και ξαναμπήκε στον αγώνα χωρίς ευτυχώς να χάσει θέση.

MX

Τέλος στην MX2 ο αθλητής της Fantic από την Κέρκυρα Γεράσιμος Λιούμπας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το νέο του XXF250 πέτυχε να τερματίσει στις θέσεις 18 και 20 για (21ος γενικής) δείχνοντας όμως πως έχει την ταχύτητα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν και πάλι εντυπωσιακά γρήγορος. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής έφυγε στην 1η πεντάδα και γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή. Μια μικρή πτώση τον έριξε ξανά στην 5η θέση αλλά ο αναβάτης της Fantic οδήγησε το XXF250 ταχύτατα κερδίζοντας γρήγορα ξανά την 1η θέση στην οποία και τερμάτισε. Στο 2ο σκέλος ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα να φανούν εύκολα, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα ενώ στη συνέχεια δημιούργησε μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο. Έτσι ο Βαγγελάκος πέτυχε άλλη μια νίκη διατηρώντας έτσι μια άψογη επίδοση για το 2024 με 4 νίκες σε 4 σκέλη μέχρι στιγμής.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Μετά από ένα συναρπαστικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος MX στα Τρίκαλα είναι ιστορία και η ομάδα της Fantic ετοιμάζεται για το επόμενο ραντεβού του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην αγαπημένη πίστα τη Σπερχειάδας, στις 11-12 Μαίου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται και τα κάνουν όλα να μοιάζουν ευκολότερα, η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex, η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing, η Zulap με την καταπληκτική προετοιμασία/εκτύπωση των στολών των αναβατών και η DND Graphics που είναι υπεύθυνη για τα racing graphics των μοτοσυκλετών της Fantic.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic
Ετικέτες