Χωρίζει ο Cairoli με την KTM, ολοταχώς Ducati

Μετά από 14 χρόνια συνεργασίας τόσο ως αναβάτης όσο και ως team manager, ο Cairoli αποχαιρετά τους Αυστριακούς
motomag Χωρίζουν οι δρόμοι του Cairoli με την KTM, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ducati
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/10/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO, για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Tony Cairoli να εγκαταλείπει την KTM για τα μάτια της Ducati. Τελικά αυτό το σενάριο, όσο απίθανο κι αν ακουγόταν στην αρχή, δείχνει τελικά να πραγματοποιείται, καθώς η αυστριακή εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Σικελός θρύλος του Motocross αποχωρεί από την αγωνιστική οικογένεια της KTM. Όπως όλα δείχνουν, επόμενος σταθμός στην καριέρα του Cairoli είναι το Borgo Panigale!

Μετά τα ιταλικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Ιταλός αναβάτης πρόκειται να αναλάβει χρέη αναβάτη εξέλιξης της πρώτης motocross μοτοσυκλέτας της Ducati ήρθε τώρα το διαζύγιο-έκπληξη μεταξύ KTM και Cairoli. Τώρα, όπως φαίνεται, ξεκινά νέος πόλεμος θρύλων του αθλήματος, αυτή τη φορά σε εξέλιξη μοτοσυκλετών, με Cairoli εναντίον Carmichael, και με Ducati εναντίον Triumph!

Η αυστριακή εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωση δήλωσε πως ο Tony Cairoli ο οποίος εντάχθηκε στην αγωνιστική οικογένεια της Red Bull KTM Factory Racing στα τέλη του 2009 και κέρδισε 6 Παγκόσμιους Τίτλους με τους "πορτοκαλί", το 2024 δεν θα συνεχίσει ως team manager της Red Bull KTM Factory Racing, με τις δύο πλευρές να ψάχνουν νέους επαγγελματικούς στόχους τη νέα χρονιά.

Όπως φαίνεται, ο Cairoli ενέδωσε στις κρούσεις της Ducati, και αν βάλουμε στην εξίσωση και την... εντοπιότητα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους αποφάσεις, τότε η ανακοίνωση πως ο Σικελός θα ξεκινήσει νέα του συνεργασία με ιταλικό πρόσημο αναμένεται σύντομα. Ωστόσο αφήνουμε ένα παράθυρο για το αγωνιστικό μέλλον του γιου του, Chase Ben Cairoli καθώς ο μικρός ο οποίος καβαλά εδώ και λίγο καιρό το νέο KTM SX-E2 δεν έχει κάποια άλλη επιλογή σε αυτή την ηλικία παρά να χρησιμοποιεί KTM καθώς το Pierer Group είναι μονόδρομος όσον αφορά στις ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες νεαρών αναβατών που θέλουν το καλύτερο για τα πρώτα τους βήματα στο Motocross.

Cairoli

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες