Χωρίζει ο Cairoli με την KTM, ολοταχώς Ducati

Μετά από 14 χρόνια συνεργασίας τόσο ως αναβάτης όσο και ως team manager, ο Cairoli αποχαιρετά τους Αυστριακούς
motomag Χωρίζουν οι δρόμοι του Cairoli με την KTM, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ducati
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/10/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO, για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Tony Cairoli να εγκαταλείπει την KTM για τα μάτια της Ducati. Τελικά αυτό το σενάριο, όσο απίθανο κι αν ακουγόταν στην αρχή, δείχνει τελικά να πραγματοποιείται, καθώς η αυστριακή εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Σικελός θρύλος του Motocross αποχωρεί από την αγωνιστική οικογένεια της KTM. Όπως όλα δείχνουν, επόμενος σταθμός στην καριέρα του Cairoli είναι το Borgo Panigale!

Μετά τα ιταλικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Ιταλός αναβάτης πρόκειται να αναλάβει χρέη αναβάτη εξέλιξης της πρώτης motocross μοτοσυκλέτας της Ducati ήρθε τώρα το διαζύγιο-έκπληξη μεταξύ KTM και Cairoli. Τώρα, όπως φαίνεται, ξεκινά νέος πόλεμος θρύλων του αθλήματος, αυτή τη φορά σε εξέλιξη μοτοσυκλετών, με Cairoli εναντίον Carmichael, και με Ducati εναντίον Triumph!

Η αυστριακή εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωση δήλωσε πως ο Tony Cairoli ο οποίος εντάχθηκε στην αγωνιστική οικογένεια της Red Bull KTM Factory Racing στα τέλη του 2009 και κέρδισε 6 Παγκόσμιους Τίτλους με τους "πορτοκαλί", το 2024 δεν θα συνεχίσει ως team manager της Red Bull KTM Factory Racing, με τις δύο πλευρές να ψάχνουν νέους επαγγελματικούς στόχους τη νέα χρονιά.

Όπως φαίνεται, ο Cairoli ενέδωσε στις κρούσεις της Ducati, και αν βάλουμε στην εξίσωση και την... εντοπιότητα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους αποφάσεις, τότε η ανακοίνωση πως ο Σικελός θα ξεκινήσει νέα του συνεργασία με ιταλικό πρόσημο αναμένεται σύντομα. Ωστόσο αφήνουμε ένα παράθυρο για το αγωνιστικό μέλλον του γιου του, Chase Ben Cairoli καθώς ο μικρός ο οποίος καβαλά εδώ και λίγο καιρό το νέο KTM SX-E2 δεν έχει κάποια άλλη επιλογή σε αυτή την ηλικία παρά να χρησιμοποιεί KTM καθώς το Pierer Group είναι μονόδρομος όσον αφορά στις ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες νεαρών αναβατών που θέλουν το καλύτερο για τα πρώτα τους βήματα στο Motocross.

Cairoli

 

Ετικέτες

MXGP - Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού

Μετά τη Husqvarna η ατυχία των τραυματισμών χτύπησε και την KTM
motomag MXGP – Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

Η Red Bull KTM Factory Racing έκανε γνωστό πως ο Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2 δεν θα δώσει το παρών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο οποίος θα λάβει χώρα στην Αργεντινή στις 10 Μαρτίου, καθώς θα χρειαστεί να αναρρώσει από την χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε στο δεξί του χέρι.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ξεκινά το φετινό αγωνιστικό του ταξίδι από την Αργεντινή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ωστόσο για ακόμη μία ομάδα του Πρωταθλήματος τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά. Μετά τη Nestaan Husqvarna Factory Racing η οποία ανακοίνωσε πως ο αναβάτης της στην μεγάλη κατηγορία MXGP Mattia Guadagnini θα απουσιάζει για κάποιο διάστημα από τους αγώνες ελέω τραυματισμού ήρθε μία ανάλογη ανακοίνωση από την Red Bull KTM Factory Racing η οποία αναφέρεται σε έναν εκ των τεσσάρων αναβατών της.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αφορούσε τον Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2. O Βέλγος αναβάτης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον δεξιό του αντίχειρα. Ο Everts ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για ένα μήνα, με την ομάδα να ελπίζει να τον έχει ξανά κοντά της στον δεύτερο αγώνα της σεζόν.

O Harry Norton, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: "Δυστυχώς τέτοιες ατυχίες συμβαίνουν στο motocross. Είναι θετικό πως η επέμβαση για τον Everts πήγε καλά. Τώρα χρειάζεται ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε ξανά στην Ισπανία.”