MXGP - Η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τον Guadagnini στην MXGP και τους Coenen και De Wolf στην MX2
motomag MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/1/2024

Η Nestaan Husqvarna Factory Racing όπως είναι η πλήρης ονομασία της, προχώρησε στην ανακοίνωση της σύνθεσης των αναβατών της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, με τον Mattia Guadagnini να είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία με το FC 450, και τους Lucas Coenen και Kay de Wolf να πλαισιώνουν την ομάδα στην MX2 κατηγορία με το FC 250.

O Mattia Guadagnini ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στην EMX125 κατηγορία το 2019 και είχε πάρει αρκετές νίκες τα επόμενα χρόνια στην MX2 κατηγορία, την περσινή χρονιά τα βρήκε σκούρα στην κατηγορία MXGP. Στη δύσκολη μετάβαση από την μικρή κατηγορία στην μεγάλη ήρθε να προστεθεί και ένας σοβαρός τραυματισμός στο περσινό MXGP της Γαλλίας. Ο Ιταλός αναβάτης ο οποίος έχει επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του το 2024 θα οδηγεί την Husqvarna FC 450.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Στην MX2 κατηγορία η Nestaan Husqvarna Factory Racing θα έχει δύο αναβάτες οι οποίοι θα αγωνιστούν με την FC 250, τον 17χρονο Βέλγο Lucas Coenen και τον 19χρονο Ολλανδό Kay de Wolf. Ο De Wolf στην τέταρτη του χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να είναι αυτός που θα ηγηθεί της ομάδας με τον Coenen να θέλει να δείξει την αγωνιστική πρόοδο του.

Οι αναβάτες της Nestaan Husqvarna Factory Racing καθώς και ο Team manager της ομάδας, Rasmus Jorgensen προχώρησαν σε δηλώσεις μετά την παρουσίαση.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

O Mattia Guadagnini ανέφερε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στους αγώνες αυτή τη σεζόν. Έκανα ένα καλό ξεκίνημα το 2023, αλλά στη συνέχεια με τον τραυματισμό στη Γαλλία όλα έπρεπε να σταματήσουν μέχρι να αναρρώσω."

O Lucas Coenen δήλωσε: "Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι μέλος μιας εργοστασιακής ομάδας! Μετά τα τελευταία GP και το MX of Nations, ήθελα απλώς να επιστρέψω αμέσως στη μοτοσυκλέτα. Τώρα έχουμε κάποιες δοκιμές, αλλά η προσοχή μου είναι στραμμένη στον πρώτο αγώνα στην Αργεντινή.”

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τη σειρά του ο Kay de Wolf ανέφερε: "Είχα ένα δύσκολο 2023. Έκανα ένα διάλειμμα για να είμαι έτοιμος για τη φετινή σεζόν, και τώρα ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω και πάλι τους αγώνες. Στόχος μου είναι να δουλέψω και να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα!"

Ο Rasmus Jorgensen, Team Manager της Nestaan Husqvarna Factory Racing Team Manager δήλωσε: "Είμαι πολύ περήφανος για τη σύνθεση των αναβατών μας. Έχουμε έναν έμπειρο αναβάτη στην MXGP κατηγορία και δύο ανταγωνιστικούς αναβάτες στην MX2 κατηγορία και αυτό είναι θετικό."

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Ετικέτες

AMA – Υπερασπίζεται την κρίση του αλυτάρχη για τις σημαίες και τα κόκκινα φώτα στο Supercross του Arlington

Καμία ποινή στα 250 ούτε στα 450, αλλαγές στη διαδικασία σήμανσης για λόγους σαφήνειας και ασφάλειας
AMA Controversy
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/2/2026

Με επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα, η American Motorcyclist Association (AMA) τοποθετήθηκε για τα περιστατικά με κόκκινα φώτα και σημαίες στον 7ο γύρο του Πρωταθλήματος 2026 SMX World στο Arlington, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προέκυψε παράβαση κανονισμών σε καμία κατηγορία.

Μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στους τελικούς των 250 και 450 στον 7ο γύρο του Monster Energy AMA Supercross 2026, η αμερικάνικη ένωση μοτοσυκλετισμού (AMA) εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με την χρήση σημαίας τραυματισμού και των προειδοποιητικών κόκκινων φωτεινών ενδείξεων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

250SX - Τι ισχύει με το κόκκινο προειδοποιητικό φως

Στον τελικό των 250, ενεργοποιήθηκε το προειδοποιητικό κόκκινο φως το οποίο ενημερώνει τους αναβάτες ότι επόμενο εμπόδιο ενδέχεται να τεθεί εκτός αγωνιστικής ροής.

Η AMA διευκρίνισε ότι η απλή ενεργοποίηση του προειδοποιητικού συστήματος δεν απαγορεύει αυτόματα τα άλματα, εφόσον δεν συνοδεύεται από επιπλέον σημαία ή άλλη ένδειξη που να υποδεικνύει τον περιορισμό.

Μετά από πλήρη επανεξέταση του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι όλοι οι αναβάτες της κατηγορίας των 250 κυβικών κινήθηκαν εντός κανονισμών. Δεν δόθηκε συμπληρωματικό σήμα που να απαγορεύει το άλμα στο συγκεκριμένο σημείο, συνεπώς οι αναβάτες είχαν το δικαίωμα να διατηρήσουν τον ρυθμό τους και να εκτελέσουν κανονικά το εμπόδιο.

Ως εκ τούτου, δεν επιβλήθηκε καμία ποινή.

AMA Controversy

450SMX - Το περιστατικό με τη σημαία

Στον τελικό της 450 σημειώθηκε ξεχωριστό συμβάν, όταν εμφανίστηκε σημαία με κόκκινο σταυρό στον πύργο της γραμμής τερματισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν υπήρχαν ταυτόχρονα ενεργοποιημένα κόκκινα φώτα ή αντίστοιχες σημαίες στο τμήμα πριν από το άλμα.

Με βάση τους κανονισμούς, ο αλυτάρχης αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε "κατάφωρη παραβίαση" του κανονισμού περί σημαιών, καθώς οι αναβάτες είχαν ήδη δεσμευτεί στο άλμα, χωρίς προηγούμενη ορατή προειδοποίηση μέσω φωτεινής ένδειξης που να τους επιτρέπει να αντιδράσουν εγκαίρως.

Η απουσία προγενέστερης οπτικής ειδοποίησης θεωρήθηκε καθοριστική και έτσι αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος επιβολής ποινών ούτε στην κατηγορία των 450 κυβικών.

AMA Controversy

Αλλαγές στις διαδικασίες

Παρότι δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, η AMA υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της παραμένουν:

  • Η ασφάλεια των αναβατών
  • Η ξεκάθαρη και άμεση πληροφόρηση εντός πίστας
  • Η συνεπής εφαρμογή των κανονισμών

Με αφορμή τα περιστατικά στο Arlington, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι εντόπισε περιθώρια βελτίωσης και ήδη προχώρησε σε αναθεώρηση των διαδικασιών λειτουργίας των φωτεινών ενδείξεων και της σηματοδότησης, ώστε να διασφαλίζεται ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια σε συνθήκες αγώνα.

Το θέμα προκάλεσε έντονη συζήτηση μετά τον αγώνα, όμως η επίσημη τοποθέτηση κλείνει, τουλάχιστον θεσμικά, το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθμολογικό αποτέλεσμα των τελικών παραμένει αμετάβλητο.