MXGP - Η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τον Guadagnini στην MXGP και τους Coenen και De Wolf στην MX2
motomag MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/1/2024

Η Nestaan Husqvarna Factory Racing όπως είναι η πλήρης ονομασία της, προχώρησε στην ανακοίνωση της σύνθεσης των αναβατών της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, με τον Mattia Guadagnini να είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία με το FC 450, και τους Lucas Coenen και Kay de Wolf να πλαισιώνουν την ομάδα στην MX2 κατηγορία με το FC 250.

O Mattia Guadagnini ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στην EMX125 κατηγορία το 2019 και είχε πάρει αρκετές νίκες τα επόμενα χρόνια στην MX2 κατηγορία, την περσινή χρονιά τα βρήκε σκούρα στην κατηγορία MXGP. Στη δύσκολη μετάβαση από την μικρή κατηγορία στην μεγάλη ήρθε να προστεθεί και ένας σοβαρός τραυματισμός στο περσινό MXGP της Γαλλίας. Ο Ιταλός αναβάτης ο οποίος έχει επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του το 2024 θα οδηγεί την Husqvarna FC 450.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Στην MX2 κατηγορία η Nestaan Husqvarna Factory Racing θα έχει δύο αναβάτες οι οποίοι θα αγωνιστούν με την FC 250, τον 17χρονο Βέλγο Lucas Coenen και τον 19χρονο Ολλανδό Kay de Wolf. Ο De Wolf στην τέταρτη του χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να είναι αυτός που θα ηγηθεί της ομάδας με τον Coenen να θέλει να δείξει την αγωνιστική πρόοδο του.

Οι αναβάτες της Nestaan Husqvarna Factory Racing καθώς και ο Team manager της ομάδας, Rasmus Jorgensen προχώρησαν σε δηλώσεις μετά την παρουσίαση.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

O Mattia Guadagnini ανέφερε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στους αγώνες αυτή τη σεζόν. Έκανα ένα καλό ξεκίνημα το 2023, αλλά στη συνέχεια με τον τραυματισμό στη Γαλλία όλα έπρεπε να σταματήσουν μέχρι να αναρρώσω."

O Lucas Coenen δήλωσε: "Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι μέλος μιας εργοστασιακής ομάδας! Μετά τα τελευταία GP και το MX of Nations, ήθελα απλώς να επιστρέψω αμέσως στη μοτοσυκλέτα. Τώρα έχουμε κάποιες δοκιμές, αλλά η προσοχή μου είναι στραμμένη στον πρώτο αγώνα στην Αργεντινή.”

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τη σειρά του ο Kay de Wolf ανέφερε: "Είχα ένα δύσκολο 2023. Έκανα ένα διάλειμμα για να είμαι έτοιμος για τη φετινή σεζόν, και τώρα ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω και πάλι τους αγώνες. Στόχος μου είναι να δουλέψω και να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα!"

Ο Rasmus Jorgensen, Team Manager της Nestaan Husqvarna Factory Racing Team Manager δήλωσε: "Είμαι πολύ περήφανος για τη σύνθεση των αναβατών μας. Έχουμε έναν έμπειρο αναβάτη στην MXGP κατηγορία και δύο ανταγωνιστικούς αναβάτες στην MX2 κατηγορία και αυτό είναι θετικό."

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Ετικέτες

Δημήτρης Φωτόπουλος: Για πρώτη φορά Έλληνας παίρνει νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MX!

Ο 12χρονος αναβάτης νίκησε στον τρίτο αγώνα του Ευρωπαϊκού ΕΜΧ65 στο Ρουμανία
Dimitris Fotopoulos
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου διεξήχθη στην περιοχή Ciolpani της Ρουμανίας ο τρίτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΕΜΧ65 για τη Ζώνη Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Φωτόπουλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με μοτοσυκλέτα Yamaha YZ65 τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος του αγώνα και νίκησε στο δεύτερο, ισοβαθμώντας με τον Σέρβο Viktor Kolnookov (KTM) και αναδείχθηκε νικητής στο συνολικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Με το αποτέλεσμα αυτό και μετά από τρεις γύρους στο πρωτάθλημα ΕΜΧ65 SE Zone, πρώτος στην κατάταξη είναι ο Βούλγαρος Radostin Prisadov (Yamaha) με 114 βαθμούς, ενώ ο Φωτόπουλος είναι τέταρτος με 87 βαθμούς, έχοντας ωστόσο τρέξει μόνο στους δύο από τους τρεις γύρους του πρωταθλήματος. Στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Afyonkarahisar στην Τουρκία ο νεαρός Έλληνας είχε τερματίσει τρίτος και στα δύο σκέλη.

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία και δη σε ένα άθλημα που δεν μας έχει συνηθίσει σε διεθνείς διακρίσεις για τους Έλληνες αναβάτες, δείγμα πως το ταλέντο υπάρχει.

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος προέρχεται από μια οικογένεια συνυφασμένη με το Ελληνικό ΜΧ, καθώς στο άθλημα αυτό έχουν διακριθεί τόσο ο πατέρας του Χρήστος, όσο και συνονόματος παππούς του. Μάλιστα μας έχουν χαρίσει το μοναδικό προνόμιο να αγωνίζονται και οι τρεις γενιές σε αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος, με τον παππού στη Senior, τον μπαμπά στην ΜΧ2 και τον Δημήτρη στις μικρές κατηγορίες.