MXGP - Η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τον Guadagnini στην MXGP και τους Coenen και De Wolf στην MX2
motomag MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/1/2024

Η Nestaan Husqvarna Factory Racing όπως είναι η πλήρης ονομασία της, προχώρησε στην ανακοίνωση της σύνθεσης των αναβατών της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, με τον Mattia Guadagnini να είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία με το FC 450, και τους Lucas Coenen και Kay de Wolf να πλαισιώνουν την ομάδα στην MX2 κατηγορία με το FC 250.

O Mattia Guadagnini ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στην EMX125 κατηγορία το 2019 και είχε πάρει αρκετές νίκες τα επόμενα χρόνια στην MX2 κατηγορία, την περσινή χρονιά τα βρήκε σκούρα στην κατηγορία MXGP. Στη δύσκολη μετάβαση από την μικρή κατηγορία στην μεγάλη ήρθε να προστεθεί και ένας σοβαρός τραυματισμός στο περσινό MXGP της Γαλλίας. Ο Ιταλός αναβάτης ο οποίος έχει επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του το 2024 θα οδηγεί την Husqvarna FC 450.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Στην MX2 κατηγορία η Nestaan Husqvarna Factory Racing θα έχει δύο αναβάτες οι οποίοι θα αγωνιστούν με την FC 250, τον 17χρονο Βέλγο Lucas Coenen και τον 19χρονο Ολλανδό Kay de Wolf. Ο De Wolf στην τέταρτη του χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να είναι αυτός που θα ηγηθεί της ομάδας με τον Coenen να θέλει να δείξει την αγωνιστική πρόοδο του.

Οι αναβάτες της Nestaan Husqvarna Factory Racing καθώς και ο Team manager της ομάδας, Rasmus Jorgensen προχώρησαν σε δηλώσεις μετά την παρουσίαση.

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

O Mattia Guadagnini ανέφερε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στους αγώνες αυτή τη σεζόν. Έκανα ένα καλό ξεκίνημα το 2023, αλλά στη συνέχεια με τον τραυματισμό στη Γαλλία όλα έπρεπε να σταματήσουν μέχρι να αναρρώσω."

O Lucas Coenen δήλωσε: "Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι μέλος μιας εργοστασιακής ομάδας! Μετά τα τελευταία GP και το MX of Nations, ήθελα απλώς να επιστρέψω αμέσως στη μοτοσυκλέτα. Τώρα έχουμε κάποιες δοκιμές, αλλά η προσοχή μου είναι στραμμένη στον πρώτο αγώνα στην Αργεντινή.”

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Με τη σειρά του ο Kay de Wolf ανέφερε: "Είχα ένα δύσκολο 2023. Έκανα ένα διάλειμμα για να είμαι έτοιμος για τη φετινή σεζόν, και τώρα ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω και πάλι τους αγώνες. Στόχος μου είναι να δουλέψω και να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα!"

Ο Rasmus Jorgensen, Team Manager της Nestaan Husqvarna Factory Racing Team Manager δήλωσε: "Είμαι πολύ περήφανος για τη σύνθεση των αναβατών μας. Έχουμε έναν έμπειρο αναβάτη στην MXGP κατηγορία και δύο ανταγωνιστικούς αναβάτες στην MX2 κατηγορία και αυτό είναι θετικό."

MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]MXGP – Παρουσιάστηκε η ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Ετικέτες

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες