Harley-Davidson FLI Hydra Glide - Αναβίωση του ιστορικού μοντέλου

Ακόμη μία προσθήκη στη σειρά Icons, αυτή τη φορά στο πλαίσιο εορτασμού των 75 χρόνων του Hydra Glide
motomag Harley-Davidson FLI Hydra Glide – Διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

H Harley-Davidson αναβιώνοντας το μοντέλο Hydra Glide που βγήκε στην παραγωγή το 1949, θα προσθέσει ένα τέταρτο μέλος στη σειρά Icons, η οποία αποτίει φόρο τιμής σε εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας τα οποία έγραψαν τη δική τους ιστορία.

H HD το 1949 είχε παρουσιάσει την Hydra Glide η οποία ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας που χρησιμοποιούσε υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι. Από τότε πέρασαν 75 χρόνια και όπως έγινε γνωστό μέσα από ένα αμερικάνικο έγγραφο του California Air Resources Board η φετινή χρονιά θα είναι έτος εορτασμού για την εταιρεία από το Milwaukee.

Harley-Davidson FLI Hydra Glide – Διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία

Πιο συγκεκριμένα η Harley-Davidson θέλοντας να τιμήσει την Hydra Glide θα προχωρήσει στην αναβίωση του συγκεκριμένου μοντέλου προσθέτοντας το στην σειρά Icons δίπλα στα Electra Glide Revival, Low Rider El Diablo και Electra Glide Highway King τα οποία είναι περιορισμένης παραγωγής. Για να καταλάβουμε τη σημασία των συγκεκριμένων μοντέλων για την HD, τα δύο πρώτα βγήκαν στην παραγωγή σε 1.500 κομμάτια με την Electra Glide Highway King να κυκλοφορεί σε 1.750 κομμάτια.

Harley-Davidson FLI Hydra Glide – Διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία

Σε νέο έγγραφο αυτή τη φορά στην Ελβετία γίνεται γνωστό το ολοκληρωμένο όνομα του νέου μοντέλου -αν δεν αλλάξει στη συνέχεια για λόγους marketing- καθώς και σε ποιο μοντέλο θα βασίζεται. Η FLI Hydra Glide Revival θα βασίζεται στην Heritage Classic 114 και θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο V2 Milwaukee-Eight 114 των 1.868 κ. εκ. ο οποίος αποδίδει 94 ίππους και 15,8 κιλά ροπής.

Η FLI Hydra Glide Revival αναμένεται να παρουσιαστεί από τη Harley Davidson μέσα το 2024 ενώ είναι δεδομένο πως θα διατεθεί σε περιορισμένη παραγωγή.

Harley-Davidson FLI Hydra Glide – Διέρρευσαν τα πρώτα στοιχεία
Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες