Honda CL500 FTR HERITAGE EDITION - Στα χρώματα του κλασικού FTR223

Από τη Honda Ταϊλάνδης - Θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε ανάλογη έκδοση και στην Ευρώπη
HONDA CL500 FTR HERITAGE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Η Honda Ταϊλάνδης παρουσίασε μια ειδική έκδοση του CL500, με το προσωνύμιο FTR HERITAGE EDITION, η οποία διαθέτει λευκό φτερό μπροστά και ρεζερβουάρ στα ίδια χρώματα και γραφικά με το κλασικό μονοκύλινδρο FTR223, που με τη σειρά του απέτεινε φόρο τιμής στους αγώνες flat track.

Δυστυχώς η FTR HERITAGE EDITION δεν διαθέτει ούτε τα μεγάλα πλαϊνά numberplates (τα οποία είχε η original έκδοση, αν και στη συνέχεια μίκρυναν στις επόμενες), ούτε το κόκκινο πλαίσιο του original FTR223, αν και για να γλυκάνουν το χάπι οι Ταϊλανδοί προίκισαν τη μοτοσυκλέτα με κόκκινη σέλα.

Το FTR223 είχε κάνει ντεμπούτο το 1999, αποτίνοντας φόρο τιμής στους flat-track αγώνες, με τη Honda να έχει κερδίσει τίτλους Κατασκευαστή και Αναβάτη στο AMA Flat Track το 1984 και το 1985. Η μοτοσυκλέτα διέθετε αερόψυκτο κινητήρα 223 κ.εκ. RFVC προερχόμενο από XLR, με απόδοση 19 hp / 7.000 rpm, και με κιβώτιο 5 σχέσεων.

Honda FTR223

Οι ακτινωτοί τροχοί της ήταν 18 ιντσών εμπρός και πίσω, το ρεζερβουάρ είχε χωρητικότητα μόλις 7,2 λίτρων, με το στεγνό βάρος της να ανακοινώνεται στα 119 κιλά. Εν ολίγοις επρόκειτο για μια όμορφη, ελαφριά και διασκεδαστική κατασκευή, με στιλ και ικανότητες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.

Honda CL500 FTR Heritage

Το CL500 προωθεί το Scrambler στιλ -που βρίσκεται σχετικά κοντά σε εκείνο του FTR-, είναι πιο βαρύ αλλά και πολύ πιο δυνατό. Κι αν μέχρι τώρα η Honda Ιαπωνίας το έχει προικίσει με αρκετά όμορφα και χτυπητά χρώματα, εντούτοις νομίζουμε πως αυτή εδώ η ειδική έκδοση της Honda Ταϊλάνδης είναι η ομορφότερη μέχρι στιγμής.

Honda CL500 FTR Heritage

Θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε τους Ιάπωνες να προχωρούσαν είτε στην παραγωγή ενός CL500 όπως αυτό που βλέπουμε εδώ -αλλά και με την προσθήκη κόκκινου πλαισίου-, είτε στην παρουσίαση ενός FTR500 με ακόμα περισσότερα Flat Track στοιχεία.

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες