Honda DAX 1978 Special Edition - Ταξίδι στο παρελθόν με ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα!

Για την αγορά της Ταϊλάνδης και μόνο, προς το παρόν
motomagHonda DAX 1978 Special Edition – Ταξίδι στο παρελθόν με ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/4/2024

Η Cub House Honda παρουσίασε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 της Μπανγκόκ το Honda DAX 1978 Special Edition, μία ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα, που μας ταξιδεύει σχεδόν 50 χρόνια πίσω, βαμμένο στα χρώματα του DAX 50 εκείνης της εποχής.

H Cub House Honda μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους δημιουργήματα. Έχετε ήδη διαβάσει στο MOTO για την δημιουργία του, το Monkey Dragon Ball, όπου με βάση το γνωστό Monkey της Honda κατασκεύασαν μία έκδοση φόρο τιμής στον δημιουργό του ομώνυμου anime.

Τώρα, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024, που διεξήχθη στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας, Μπάνγκοκ, το παρακλάδι της Honda Ταϊλάνδης παρουσίασε το νέο της δημιούργημα. Παίρνοντας ως βάση το θρυλικό ST125 DAX, που έχουμε και στην χώρα μας, και το έβαψαν στα χρώματα του μοντέλου των 50 κυβικών που παρουσιάστηκε το 1978.

Honda DAX 1978 Special Edition – Ταξίδι στο παρελθόν με ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα!

Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί στο πλαίσιο, με την χαρακτηριστική τρίχρωμη παλέτα (κίτρινο, κόκκινο και μπορντό) να κάνει την εμφάνισή της εκατέρωθεν του πλαισίου. Μέσα στην παλέτα βλέπουμε τη χρονολογία 1978, ενώ το άσπρο περίγραμμα διακόπτεται από το λογότυπο DAX Honda, στη γραμματοσειρά της τότε εποχής. Κοιτάζοντας λίγο πιο μπροστά, παρατηρούμε ότι το στρογγυλό έμβλημα της Honda μας έρχεται από την δεκαετία του ’70, με χρωμιωμένο περίβλημα. Στα ίδια πλαίσια κινείται και το έμβλημα του ST125.

Honda DAX 1978 Special Edition – Ταξίδι στο παρελθόν με ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα!

Το φτερό είναι χρωμιωμένο, με την πλαστική του επέκταση να απουσιάζει, ενώ από πάνω του βλέπουμε μία γέφυρα σε μαύρο χρώμα. Σε αντίθεση με τις χειρολαβές συνεπιβάτη που έχει πίσω το DAX εδώ συναντάμε μία ατσάλινη σχάρα, η οποία ανήκε στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου τότε. Το καπάκι του αποθηκευτικού χώρου στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας, κάτω από τη σέλα, ακολουθεί τα χρώματα της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας, με ένα χρωμιωμένο δαχτυλίδι να το περιβάλει, και στο εσωτερικό του το ST125 και τη χρονολογία 1978.

Honda DAX 1978 Special Edition – Ταξίδι στο παρελθόν με ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα!

Οι διαφορές εννοείται ότι είναι πολλές, ειδικά αν κανείς μπει σε άμεση σύγκριση. Τα ταμπούρα στα φρένα έχουν αντικατασταθεί από δισκόφρενα. Οι φυσούνες και το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι εκείνης της εποχής, έχουν γίνει πλέον ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και πλαστικά καλύμματα. Παρ’ όλ’ αυτά το DAX 1978 Special Edition είναι ένα μοντέλο που μας ταξιδεύει 46 χρόνια πίσω, το 1978, όταν η mini μοτοσυκλέτα της Honda με το χαρακτηριστικό πλαίσιο σε σχήμα Τ, ήταν ακόμη 50 κυβικά. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Honda DAX 1978 Special Edition – Ταξίδι στο παρελθόν με ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα!Honda DAX 1978 Special Edition – Ταξίδι στο παρελθόν με ειδική έκδοση-χρονοκάψουλα!

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες