Fantic – Η πρώτη παρουσίαση του Caballero 700 στην Ελλάδα

Εμπλουτίζεται η γκάμα της Fantic και η οικογένεια Caballero
Fantic – Η πρώτη παρουσίαση του Caballero 700 στην Ελλάδα
Από το

motomag

19/9/2023

Την Τετάρτη 13/9 η Fantic Motor Hellas, παρουσίασε στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου το ολοκαίνουργιο Caballero 700, στο Ride-Bar στην Πειραιώς 187, δίπλα στην αντιπροσωπεία της Harley-Davidson.

Το αρχικό πρόγραμμα αφορούσε την Τετάρτη 6/9, όμως η κακοκαιρία Daniel που έπληξε την χώρα εκείνες τις μέρες, με αποτέλεσμα, την ανυπολόγιστη καταστροφή της Θεσσαλίας και την μετατροπή της Εθνικής Οδού σε λίμνη, άλλαξε τα δεδομένα. Έτσι, μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 13/9, έλαβε χώρα η παρουσίαση του νέου Caballero 700.

Το Caballero 700 βασίζεται στον γνωστό σε μας κινητήρα CP2 689 κυβικών της Yamaha, με τον crossplane στρόφαλο, ο οποίος εξοπλίζει την σειρά των δικύλινδρων 700 της Yamaha (βλ. YZF-R7, Tracer 7, Tenere 700). Η απόδοσή του φτάνει στους 74 ίππους στις 9.000 στροφές και 7,13 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 στροφές.

Caballero 700

Το scrambler μοντέλο της Fantic αντλεί σχεδιαστικά την έμπνευσή του από το Caballero 125 RC του 1974-1976 και χαρακτηρίζεται από τις καθαρές γραμμές του και την απλότητα στην εμφάνιση. Την ρετρό αισθητική τονίζουν ο στρογγυλός προβολές μπροστά, η επίπεδη σέλα με τις εξωτερικές ραφές και τα πλαστικά σε στυλ “number plate” στα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας.

Fantic – Η πρώτη παρουσίαση του Caballero 700 στην Ελλάδα
ξεχωρίζει και με τις λεπτομέρειες το Caballero

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, σωληνωτό, με το χυτό ψαλίδι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Φρένα και αναρτήσεις είναι επώνυμα, με τις πρώτες να ανήκουν στην Marzocchi και ο τομέας της πέδησης στην Brembo. Μπροστά βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 45mm διαδρομής 150mm, χωρίς ρυθμίσεις, και ένα δίσκο 330mm με ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων. Πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ, που ρυθμίζεται ως προ την προφόρτιση, και έναν δίσκο 240mm.

Η σέλα του φτάνει στα 830mm απόστασης από το έδαφος, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 1.460mm. Το βάρος του Caballero 700 είναι 175 κιλά μαζί με ψυκτικό και υγρά φρενών, ενώ με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 13 λίτρων, αγγίζει τα 185 ονομαστικά κιλά.

Fantic – Η πρώτη παρουσίαση του Caballero 700 στην Ελλάδα
H Fantic είναι η Enduro σειρά της Yamaha, με εγγυημένη αξιοπιστία

Οι τροχοί 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω είναι με ακτίνες, για αντοχή στην εκτός δρόμου χρήση, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Pirelli να έχουν διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17, αντίστοιχα.

Ο εξοπλισμός του είναι σύγχρονος, περιλαμβάνοντας full LED φωτιστικά σώματα, έγχρωμη TFT οθόνη 3,5 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth και πλήθος ενδείξεων, ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικών με ρυθμιζόμενα – και δυνατότητα απενεργοποίησης – cornering ABS και Traction Control και τρία Riding Modes (STREET, OFFROAD και CUSTOM).

Το Caballero 700 διατίθεται σε δύο χρωματισμούς, κόκκινο και μπλε, με την τιμή του στην Ελλάδα να βρίσκεται στα 10.990€.

Caballero 700Caballero 700

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την παρουσίαση του Caballero:

 

Ετικέτες

Husqvarna - Η γκάμα MX 2025 περιλαμβάνει και τα νέα TC 150 και TC 300 [VIDEO]

Εφτά Motocross μοτοσυκλέτες που καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών της κατηγορίας
Husqvarna TC 125 και TC 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/5/2024

Στην γκάμα των Motocross μοτοσυκλετών της για το 2025, η Husqvarna ανεβάζει τον αριθμό των μοντέλων της στα 7 με την προσθήκη και των δίχρονων TC 150 & TC 300. Οι συντηρητικές αλλαγές για τη νέα σεζόν περιλαμβάνουν αναθεωρημένο πλαίσιο, νέες βάσεις κινητήρα, νέα πλαστικά και νέες ρυθμίσεις αναρτήσεων.

Βασισμένο στο TC 125, το TC 150 γεφυρώνει το κενό μεταξύ του πρώτου και του TC 250, ενώ στα πλεονεκτήματά του απέναντι στον μικρό αδελφό περιλαμβάνεται η βελτιωμένη απόδοση σε ιπποδύναμη και ροπή. Η Husqvarna αναφέρει πως το TC 150 αποτελεί το τέλειο δίχρονο “όπλο” για να αντιμετωπίσει κανείς τα τετράχρονα 250.

Η ίδια αρχή με τα πλεονεκτήματα των περισσότερων κυβικών ισχύει και για το TC 300, που πατάει πάνω στο TC 250, βγάζοντας όμως περισσότερα άλογα και κιλά ροπής, για να μπορεί να ανταγωνιστεί τα τετράχρονα 450.

Τα τετράχρονα FC 250 & FC 350 συνεχίζουν την καριέρα τους ως μοτοσυκλέτες πασπαρτού, που δεν τρομάζουν, με το FC 450 να αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας στα μεγάλα Motocross.

FC 250

Όλες οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν πλαίσιο τελευταίας γενιάς, με τη Husqvarna να έχει προβεί σε μικρές αλλαγές σε αυτό, όπως την αφαίρεση υλικού γύρω από τη βάση του αμορτισέρ πίσω, και στο μπροστινό μέρος. Στόχοι η βέλτιστη ελαστικότητα, η μείωση του βάρους, και η βελτίωση της συμπεριφοράς στις στροφές, χωρίς να υπάρξει παραχώρηση στην ευστάθεια στις ευθείες. Επιπλέον, και αποκλειστικά στις 3 τετράχρονες μοτοσυκλέτες, νέες είναι οι βάσεις κινητήρα, για βελτιωμένη ευελιξία. Αναθεωρημένο είναι και το ψαλίδι, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της γλίστρας της αλυσίδας.

TC 300

Νέες είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων, οι τσιμούχες στο μοχλικό και μικρότερης διαμέτρου η βίδα του μοχλικού για μείωση βάρους. Επανασχεδιασμένα είναι τα πλαϊνά πλαστικά μπροστά, για ευκολότερη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του πιρουνιού της WP.

FC 350

Ψηλότερη κατά 5 mm είναι η σέλα, ενώ είναι και πλατύτερη στο χαμηλότερο μέρος της, για ευκολότερη μετακίνηση του αναβάτη όταν εκείνη είναι νέα. Νέα είναι και τα γραφικά, νέα και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, τα Dunlop MX34. Στον κορυφαίο εξοπλισμό περιλαμβάνεται τιμόνι ProTaper, ODI γκριπ, συμπλέκτης και φρένα Brembo, 2 Riding Modes, Quickshifter, Traction και Launch Control στα 4χρονα, υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο-πολυαμίδιο, πλήρως ρυθμιζόμενες WP XACT αναρτήσεις, και μίζα σε όλα τα μοντέλα με μπαταρία λιθίου.

Στα αξεσουάρ βρίσκουμε μεταξύ άλλων και μονάδα συνδεσιμότητας, που δίνει δυνατότητες τηλεμετρίας στις μοτοσυκλέτες.