James Hillier - Με την... WTF (We ‘re the Future) Racing Team και Honda CBR1000RR-R Fireblade στο Isle of Man TT 2024

Η ίδια ομάδα θα τον υποστηρίξει και στην συμμετοχή του στο Rally Dakar 2025!
motomagJames Hillier – Με Honda CBR1000RR-R Fireblade στο IOMTT 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/1/2024

Ο James Hillier αποκάλυψε την Honda CBR1000RR-R Fireblade με την οποία θα αγωνιστεί στις κατηγορίες RST Superbike, RL360 Superstock και Milwaukee Senior TT κατά τη διάρκεια του IOMTT 2024, αλλά και στον North West 200. Και με αρκετές δόσεις χιούμορ, ο Hillier αποκάλυψε και το νέο όνομα της ομάδας του, που όχι... δεν αποτελεί σύντμηση βωμολοχίας -τουλάχιστον όχι επίσημα.

Ο αναβάτης με καταγωγή από το Hampshire της Αγγλίας, θα αγωνιστεί με την ίδια ομάδα, στους κόλπους της οποίας βρίσκεται από το 2022, ενώ για την νέα σεζόν μετονομάστηκε σε WTF ("We ‘re the Future" και όχι... "What the f*ck") Racing, από OMG (σσ. Oh my God?) Racing που ήταν προηγουμένως. Μέχρι και το 2023 ο Hillier βρισκόταν πάνω σε μία Yamaha YZF-R1, ωστόσο για το 2024 αλλάζει στρατόπεδο επιλέγοντας τη superbike μοτοσυκλέτα της Honda.

Η εταιρεία ιδιοκτησίας Alan Gardner και Paul Curran, θα υποστηρίξει τον Βρετανό αναβάτη τόσο στο Isle of Man TT, όπου θα συμμετάσχει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, όσο και στον αγώνα North West 200. Η συνεργασία τους, όμως, δεν σταματάει εδώ, καθώς η WTF Racing σκοπεύει να υποστηρίξει τον Hillier και στη συμμετοχή του στο Rally Dakar 2025, η δεύτερή του μετά το 2023.

James Hillier – Με Honda CBR1000RR-R Fireblade στο IOMTT 2024

Τα προηγούμενα χρόνια ο Hillier είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες πάνω στην Bournemouth Kawasaki, με 14 βάθρα και νίκη στην κατηγορία Lightweight το 2013. Το 2023 κατάφερε να βρεθεί στην 6η θέση στην κατηγορία Senior TT, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο του Βουνού, με μέση ωριαία 132,702 μ.α.ω. (247,523 χ.α.ω.). Παρά το κατόρθωμά του αυτό, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό που του έλειπε πέρυσι ήταν η τελική ταχύτητα, κάτι που ελπίζει ότι δεν θα συμβεί με την Honda η οποία το 2023 ήταν ταχύτερη από τη Yamaha του. Πολλοί άλλωστε από τους συμμετέχοντες έχουν ήδη επιλέξει την μοτοσυκλέτα του Big H για να αγωνιστούν στους συγκεκριμένους αγώνες, με ένα από τα κριτήρια να είναι η τελική της ταχύτητα.

Αν και με αλλαγμένο όνομα, τα πρόσωπα στην ομάδα του Hillier είναι ίδια με τα δύο προηγούμενα χρόνια, κάτι που θα τον βοηθήσει στο να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη νέα του μοτοσυκλέτα. Σε αυτό θα βοηθήσουν και τα δεδομένα του 2023 που θα λάβουν από την Honda Racing. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, η Fireblade που θα χρησιμοποιήσει θα είναι κατηγορίας Superstock, που σημαίνει ότι δεν θα έχει μεγάλες μετατροπές, σε σχέση με την παραγωγής. Για τους αγώνες Superbike και Senior TT, θα αλλάξει απλώς τη χαρτογράφηση του κινητήρα, αυξάνοντας την απόδοσή του.

Από την μεριά της η WTF Racing, τόνισε ότι στόχος της είναι η νίκη. Θέλοντας, ωστόσο, να αντιπροσωπεύσει το νέο της όνομα (“We ‘re the Future”)  και στον δρόμο για την ανθρακική ουδετερότητα, δήλωσε ότι δεσμεύεται να ανακυκλώσει όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες (και μπορούν να ανακυκλωθούν), μόλις φτάσουν στο τέλος της ζωής τους.

Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες