Billy Bolt και Husqvarna - Παγκόσμιοι Πρωταθλητές SuperEnduro 2023

Τρίτος συνεχόμενος indoor τίτλος για τον Βρετανό αναβάτη
Billy Bolt SuperEnduro 2023 champion
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2023

Με μια κυριαρχική εμφάνιση στον πέμπτο και τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro, ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna Billy Bolt αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής της διοργάνωσης.

Ο Bolt χρειαζόταν μια νίκη για να στεφθεί Πρωταθλητής στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος, όμως εκείνος δεν έκοψε πουθενά ρυθμό για να πάρει τόσο τη SuperPole όσο και τρεις νίκες με διαφορά, στους τρεις αγώνες του τελευταίου γύρου στην Πολωνία!

Καβάλα στο FE 350 του, ο Bolt έδειχνε πραγματικά ανίκητος, και στον πρώτο αγώνα ξεκίνησε ταχύτατα για να χτίσει στους πρώτους γύρους μια διαφορά 4 δευτερολέπτων. Παρά μια μικρή πτώση του στο βραχώδες κομμάτι της πίστας, κατάφερε να καβαλήσει ξανά και να πάρει τη νίκη και τον τίτλο, με 6 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Jonny Walker της Beta, και τον τρίτο Tady Blazusiak της GASGAS.

Billy Bolt

Χωρίς πίεση πλέον για τον τίτλο, στον δεύτερο αγώνα ο Bolt… ξεσάλωσε, και στον δεύτερο γύρο εκτοξεύτηκε μπροστά για να τερματίσει τον αγώνα… 35 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Cody Webb της Sherco, ενώ τρίτος ήταν ο Walker.

Ασταμάτητος ο Bolt και στον τρίτο αγώνα, κέρδισε ξανά τους ανταγωνιστές του με διαφορά σχεδόν 6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Blazusiak, με τρίτο και πάλι τον Walker.

Billy Bolt

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Billy Bolt κέρδισε τους 14 από τους 15 αγώνες, ενώ κέρδισε όλες τις SuperPole του Πρωταθλήματος!

Η πρώτη τριάδα του Πρωταθλήματος SuperEnduro 2023 διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Billy Bolt (Husqvarna) 310pts; 2. Jonny Walker (Beta) 260pts; 3. Taddy Blazusiak (GASGAS) 194pts.

Τώρα σειρά για τον Bolt έχει ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro που διεξάγεται στη Σερβία στις 17-20 Μαίου

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες