Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος & 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Πολύ καλή οργάνωση από το Αθλητικό Σωματείο Α.Μ.Ο.Σ., με πλήθος θεατών
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro στην Σπάρτη είχαν έντονο θέαμα και συναγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες, με τους 83 συμμετέχοντες -μαζί με αυτούς που αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Enduro- να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro έκρυβε ανακατατάξεις όσον αφορά τη νίκη στη γενική κατάταξη καθώς μία ποινή αναβάτη έφερε τα πάνω κάτω. Στην Ε2 ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta Chachagias Racing Team), είχε καταφέρει μέχρι την τρίτη ειδική διαδρομή του αγώνα να πάρει την πρωτοπορία, ωστόσο ο Παναγιώτης Κουζής (Honda Siafarikas) στη συνέχεια κατάφερε να περάσει εμπρός στην κατάταξη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Κουζής θα πάρει τη νίκη ήρθε μια ποινή 60 δευτερολέπτων λόγω αργοπορίας εισόδου στο service, η οποία τον έριξε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Νικητής του πρώτου αγώνα ήταν ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS Mimikos Motorcore), με τον Κακολύρη να τερματίζει δεύτερο και τον Κουζή τρίτο.

Στην Ε1, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βαρσάμης (Honda Hellas-Amanatidis Group-Moto Mar), με τους Ζαφείρη Μαραγκό (agrotiko4x4.gr MO.L.P Μimikos Μotorcore) και Σπύρο Φλώρο (Mimikos Motorcore - Amsoil - Drakos Eng) να συμπληρώνουν το βάθρο.

Στην Ε3, ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Geralumin Beta Kenny Motomarket Off), αναδείχθηκε νικητής με τον Γιώργο Πισιμάνη (Sherco Hellas-Drakos Engineering-Troy L), να τερματίζει δεύτερος και τον Ιωάννη Χασάπη (MXexpert-Beta Hellas-Michelin-Moto Mark), να συμπληρώνει το βάθρο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Στην ES, -senior κατηγορία- νικητής ήταν ο Χρήστος Κουκουζέλης (MXexpert.gr Shell Κoυκουζέλης ΜΟΛΕΜ), με τους Παναγιώτη Θερριό (Dani.Playground-Catering Louvari-Denico) και Παναγιώτη Ζαφειρίου (Panaccoredon Yasouvlaki The family TM) να συμπληρώνουν το βάθρο.

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο ο οποίος θέλησε να χειροκροτήσει από κοντά τις προσπάθειες των συμμετεχόντων στις ειδικές διαδρομές της Σπάρτης. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Κουζής (Honda) πήρε το αίμα του πίσω στην Ε2, με τον αναβάτη της Honda να παίρνει τη νίκη τόσο στη γενική όσο και στην κατηγορία του. Πίσω από τον Κουζή βρέθηκαν οι Ζώρας (GASGAS) και Κακολύρης (Beta) οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο.

Στην Ε1, ο Βαρσάμης (Honda) επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα, ωστόσο είχαμε αλλαγή όσον αφορά στις δύο εναπομείνασες θέσεις του βάθρου. Ο Φλώρος (KTM) αυτή τη φορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τον Μαραγκό (KTM) να συμπληρώνει το βάθρο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Στην Ε3, ο Γεροντάκης (Beta) πήρε χωρίς πρόβλημα και τη δεύτερη νίκη με τον Χρήστο Παπαθεοδώρου (Monstershop.gr mxhouse ΑΣ ΜΟ.Λ.Π ΛΕΚΚΑ), να ολοκληρώνει τον αγώνα στη δεύτερη θέση και τον Πισιμάνη (Sherco) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην ES, είχαμε διαφορετικό νικητή στον δεύτερο αγώνα. Ο Θερριός (Yamaha), ήταν αυτός που επικράτησε την Κυριακή, με τον Ζαφειρίου (ΤΜ), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον Κουκουζέλη (Beta), να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Όσον αφορά την βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, o Αλέξης Ζώρας (GASGAS) προηγείται έχοντας 70 βαθμούς. Ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta), βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 56 βαθμούς. Ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta) ακολουθεί στην τρίτη θέση έχοντας 42 βαθμούς με τον Παναγιώτη Κουζή (Honda), να ακολουθεί κατά πόδας με τον ίδιο να βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας 41 βαθμούς.

Ταυτόχρονα στην Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro με 48 συμμετέχοντες να βρίσκονται στην λίστα εκκίνησης. Οι κατηγορίες C1 και C3 ήταν οι πολυπληθέστερες ενώ στην κατηγορία Junior Sprint -κάτω των 18 ετών- είδαμε να λαμβάνουν μέρος 4 αναβάτες. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο  Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), ο οποίος κατάφερε να αφήσει πίσω του τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο.

Στη C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Επόμενος σταθμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro η Σπερχειάδα, με την κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας να φιλοξενεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου τους πρωταγωνιστές του θεσμού.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2024, 2ος – 3ος αγώνας, Σπάρτη – Ζώρας και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες

 

Ετικέτες

ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Τα 99 κεράκια του θα σβήσει ο θεσμός
motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Η FIM ανακοίνωσε πως μετά την Ισπανία που θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση τον ερχόμενο Οκτώβριο, το 2025 o διάσημος αγώνας International Six Days of Enduro (ISDE) θα διεξαχθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην... enduro-πόλη του Μπέργκαμο το οποίο απέχει λιγότερο από 60 χιλιόμετρα από το Μιλάνο.

Για την ενενηκοστή ένατη έκδοσή του, ο ετήσιος αγώνας για την ανάδειξη των κορυφαίων ομάδων των εθνών Enduro στον κόσμο θα επισκεφτεί την Ιταλία. Αυτή θα είναι η δωδέκατη φορά που το ISDE θα διεξαχθεί στην Ιταλία, με το Bergamo Moto Club να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της οργάνωσης.

Να θυμίσουμε πως η Ιταλία φιλοξένησε πρώτη φορά αγώνα του ISDE το 1931 στο Merano με την τελευταία διοργάνωση επί ιταλικού εδάφους να πραγματοποιείται το 2021 στη Λομβαρδία. Ταυτόχρονα το Bergamo Moto Club για τρίτη φορά θα εκτελέσει χρέη διοργανωτή μετά τις χρονιές του 1968 και 1986.

motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas ανέφερε: "Η Ιταλία συνδέεται με το ISDE από τα πρώτα χρόνια της διεξαγωγής του. Είμαι βέβαιος ότι η πλούσια ιστορία μαζί με το πάθος που η Ιταλία ως έθνος τρέφει για το Enduro θα οδηγήσει σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ανυπομονώ πολύ γι' αυτό".

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Giovanni Copioli δήλωσε: "Το FIM ISDE θα επιστρέψει στην Ιταλία το 2025 στο Μπέργκαμο, μία πόλη που αγαπά το Enduro. Στην συγκεκριμένη πόλη όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουμε πάθος για την μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσyκλέτας και στο Bergamo Moto Club, το οποίο, είμαι σίγουρος, θα διοργανώσει έναν αγώνα που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων".

Ο Πρόεδρος του Moto Club Bergamo, Giuliano Piccinini, με τη σειρά του τόνισε: "Το Moto Club Bergamo είναι υπερήφανο που επιλέχθηκε από τη FIM ως διοργανωτής του FIM ISDE 2025. Σίγουρα θα είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα από κάθε άποψη, αλλά θα γίνει με πάθος και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas και τον Πρόεδρο της FMI Giovanni Copioli που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία".

Ετικέτες