Έσπασε το ρεκόρ στις Σέρρες! Απογειώθηκε το Βουλγάρικο V4R: 1:17:614

Κράτησε ψηλά τον πήχη ο δικός μας Λευτέρης Πίππος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/3/2019

Έφυγε από τα ελληνικά χέρια και όχι απλά έσπασε, αλλά διαλύθηκε το ρεκόρ πίστας στις Σέρρες από το Ducati V4R του Angel Karanyotov στον αγώνα του Βουλγάρικου πρωταθλήματος που διεξάγεται στις Σέρρες. Δίχως πολλές αλλαγές από εργοστασιακή μορφή, με αγωνιστική εξάτμιση, ελαστικά Dunlop παρόλο που έχει αυτοκόλλητα της Pirelli, και ενώ ακόμη ψάχνει τις ρυθμίσεις του –όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο Λευτέρης Πίππος- ο Angel έσπασε το ρεκόρ…

Έμπλεξε σήμερα σε μάχη με τον πατροπαράδοτα ικανό Martin Choy ο οποίος συμμετέχει με R1 προσωρινά, έως ότου ετοιμαστεί η μοτοσυκλέτα του, με την οποία όμως κατάφερε να κρατηθεί στο επίπεδο του προηγούμενο ρεκόρ πίστας και τέλος να σημειώσει πτώση. Ο Choy έπεσε προσπαθώντας να φύγει εμπρός και να κρατήσει πίσω το σαρωτικό V4R που στην ευθεία έκλεβε εκκλησίες με απίστευτη διαφορά και τρομακτική έξοδο από τις στροφές. Ευτυχώς μονάχα ένα διάστρεμμα ήταν το αποτέλεσμα...

Για την ιστορία το προηγούμενο ρεκόρ το είχε θέσει πριν από ακριβώς δύο χρόνια, πάλι σε γύρο του βουλγαρικού πρωταθλήματος, η R1 της Wolf-Racing Motul, στο 1:18.939! Το δυνατότερο R1 της Ελλάδας και όχι μόνο, κατάφερε να θέσει και να κρατήσει για καιρό αυτό το νούμερο που έσπασε σήμερα με μεγάλη διαφορά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πίππος που τερμάτισε τρίτος κρατώντας ψηλά την σημαία, το σημερινό ρεκόρ είναι μόνο η αρχή. Μόλις ο Angel βρει τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας, μόλις την εξελίξει ακόμη περισσότερο τότε το ρεκόρ της πίστας θα πέσει στο 1:16!!!

Ο Λευτέρης Πίππος βρέθηκε στις Σέρρες, παλεύοντας με ελάχιστη βοήθεια απέναντι σε Βούλγαρους αγωνιζόμενους που επί πολλούς γύρους αυτές τις μέρες έκαναν προπόνηση, ξόδευαν ελαστικά και έψαχναν τις μοτοσυκλέτες τους. Το ρεκόρ που έθεσε σήμερα το V4R στις Σέρρες δεν ήρθε ούτε άμεσα, ούτε αβίαστα, και σίγουρα έχει περιθώριο να κατέβει κι ακόμη πιο κάτω.

Με 130 συμμετοχές και μία πίστα που έχουμε να την δούμε τόσο γεμάτη για πάνω από μία δεκαετία, το Βουλγάρικο πρωτάθλημα εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να χαρακτηρίζεται από την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Ο τεχνικός έλεγχος είναι σποραδικός, η χρήση των ελαστικών δεν επιβλέπεται και οι μπλε σημαίες πρακτικά ανύπαρκτες. Όμως το κλίμα είναι όμορφο και όλοι τους πειθαρχημένοι. Είναι λοιπόν οι συμμετέχοντες που διατηρούν υψηλά το επίπεδο κι αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στους γείτονες και μάλιστα να παραδειγματιστούμε. Δίχως φωνές, δίχως προστριβές, οι Σέρρες αυτή την στιγμή σφύζουν από ζωή και η εικόνα που παρουσιάζουν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αντίστοιχη ελληνική, των μετρημένων συμμετοχών…

Ο αγώνας συνεχίζεται, ακολουθώντας το πρότυπο των WSBK και αύριο εκτός από ένα νέο ρεκόρ, μπορεί να έχουμε και ακόμα μεγαλύτερη μάχη…

Θερμά συγχαρητήρια στον Μαρκεσίνη επίσης που μπήκε εντός δεκάδας με αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που ανέβηκαν στις Σέρρες για να πάρουν μέρος στο Βουλγάρικο πρωτάθλημα με δικά τους έξοδα, χωρίς την υποστήριξη των χορηγών.

 

Σε πελάγη ευτυχίας ο Angel Karanyotov με το 1:17:614!!

το Ducati V4R στην αρχή των προπονήσεων...
Ετικέτες

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες