Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Νέο ρεκόρ στις Σέρρες: Παραμένει σε Ελληνικά χέρια!

Team Wolf-Racing MOTUL: Απίστευτη προσπάθεια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Το Σαββατοκύριακο διεξήχθη ο πρώτος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας, (Balkan Road Racing Championship) στις Σέρρες με συμμετοχές από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, FYROM, Σερβία και Ελλάδα. Την διοργάνωση είχε αναλάβει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (Bulgarian Motorcycle Federation) και η Αθλητική Μοτοσυκλετική Ομοσπονδία Ελλάδος-ΑΜΟΤΟΕ, υπό την Αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Μοτοσυκλέτας (Balkan Motorcycle Union). Το πρωτάθλημα διεξάγεται στις παρακάτω κατηγορίες: SP125, SSP 600, SBK 1000, FORMULA 600 και FORMULA 1000 και αρκετοί Έλληνες λαμβάνουν μέρος στο ελληνικό κομμάτι, χωρίς να παρακολουθούν ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Καταρχήν στα Supersport 600 ο Δημήτρης Καρακώστας είχε μία εκπληκτική παρουσία και στους δύο αγώνες διαλύοντας τον ανταγωνισμό, γυρνώντας σε πολύ καλούς χρόνους με τεράστια διαφορά ασφαλείας. Η παρουσία του Δημήτρη Καρακώστα είναι κάτι που σχολιάστηκε με θαυμασμό από τους αρκετούς Βούλγαρους θεατές καθώς και τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Δημήτρης οδήγησε τον αγώνα από την pole position και με ελάχιστα λάθη κατάφερε μία εκπληκτική νίκη. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ο Χρήστος Δήμου πήρε την αξιοπρεπέστατη 6η θέση ενώ ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος έκλεισε την πρώτη δεκάδα!

Εκεί όμως που κρέμασαν σαγόνια στις κερκίδες, κυριολεκτικά, ήταν από την παρουσία του Χάρη Παρασκευόπουλου ο οποίος έφτασε κατευθείαν στα χρονομετρημένα με την ομάδα Team Wolf-Racing MOTUL, μέλος της οποίας είναι και ο Γιώργος Παπασταύρου. Σκοπός ήταν η προπόνηση των δύο οδηγών και η υπεράσπιση της έδρας, απέναντι στον εκπληκτικό Martin Choy που είναι πάντα σωστά προετοιμασμένος και ταυτόχρονα διαθέτει μία κανονική superbike, πλήρως προετοιμασμένη για αγώνες.

Αυτό, για άλλη μία φορά, τοποθετεί μεγαλύτερη βαρύτητα και στην παρουσία του Γιώργου Μαρκεσίνη που κατάφερνε να ακολουθήσει ικανοποιητικά τους Choy και Παρασκευόπουλο παρόλο που η μοτοσυκλέτα του, δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ιπποδύναμης!

Το Σάββατο λοιπόν ο Παρασκευόπουλος έκανε την πρώτη του εμφάνιση κατευθείαν στα χρονομετρημένα, χωρίς να έχει πάρει μέρος στις ελεύθερες δοκιμές και πήρε την pole position κάνοντας έναν εκπληκτικό χρόνο με 1:18.939! Στην δεύτερη θέση ο Martin Choy με 1:19.887 και στην τρίτη ο Γιώργος Μαρκεσίνης με 1:20.116 και άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές με χρόνο στο χαμηλό 1:25

Εντυπωσιάζοντας τους πάντες με το υψηλό 1:18, ο Χάρης Παρασκευόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα κάνοντας εκπληκτικό γυρολόγιο, σταθερά σε εκπληκτικό χρόνο, δείχνοντας ότι πλέον μπορεί να συνεχίσει να σπάει τον δικό παλαιότερο χρόνο και να παραμένει κάτω από το 1:19, μέχρι που ντουπλάροντας πιο αργούς αναβάτες, άνοιξε το πεδίο μπροστά του και έκανε νέο ρεκόρ πίστας με το χαμηλό 1:18.330!

Ο Παρασκευόπουλος πήρε την νίκη για λογαριασμό της Team Wolf-Racing MOTUL, σ’ έναν εκπληκτικό πρώτο αγώνα που του έδωσε τον θαυμασμό όλων, καθώς κατέρριψε το ρεκόρ σε αγωνιστικές συνθήκες.

Την Κυριακή ο Martin Choy, παλαιός «βασιλιάς» των Σερρών μέχρι την άνοδο του Χάρη Παρασκευόπουλου, προετοιμάστηκε κατάλληλα για να αντιμετωπίσει δύο καταστάσεις: Τον χρόνο του Παρασκευόπουλου που ο Choy δεν μπορούσε να ακολουθήσει και την εκκίνηση του Μαρκεσίνη που έδειξε ότι μπορεί να «πεταχτεί» μπροστά στο όριο ακριβώς, τόσο άψογα ξεκινούσε στις Σέρρες. Εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική –γνήσια- superbike μοτοσυκλέτα του, ο Choy έστριψε πρώτος και χάρισε μία οδήγηση για σεμινάριο, κλείνοντας κάθε πόρτα. Από την στιγμή που ήξερε πλέον ότι αν περάσει μπροστά ο Παρασκευόπουλος δεν θα μπορεί να τον πιάσει, ο Choy έδειξε την εμπειρία του, κάνοντας αγώνα με τα μάτια μπροστά και τα αυτιά πίσω, σε απίστευτη αμυντική οδήγηση που δεν άφηνε περιθώρια για τους Έλληνες πίσω του. Ο Παρασκευόπουλος που κυνηγά το Ελληνικό Πρωτάθλημα με τους λίγους αγώνες, δεν γινόταν να πάρει το ρίσκο, κι έτσι ο αγώνας κινήθηκε σε υψηλότερα γυρολόγια από τον προηγούμενου του Σαββάτου, με τον Choy που ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και θέλει τους πόντους, να κερδίζει την πρώτη θέση με Παρασκευόπουλο και Μαρκεσίνη να κλείνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Την δωδεκάδα συμπλήρωσε ο Αναστάσιος Κωστάρας που γύρισε στο 1:24 την στιγμή που ο δεύτερος αναβάτης της Team Wolf-Racing MOTUL, ο Γιώργος Παπασταύρου, δεν αγωνίστηκε.

Συγχαρητήρια και στην Dunlop - Peristeras που βοήθησε τους Παρασκευόπουλο και Μαρκεσίνη στην προσπάθειά τους.

Στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί, είναι το άψογο κλίμα που επικρατεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, χωρίς προστριβές αναβατών και παρεξηγήσεις, χωρίς φωνές και προβλήματα. Με πολλές παρουσίες και γεμάτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα διεξάγεται ανάμεσα σε λαούς που δεν μοιράζονται πάντοτε τις αρμονικότερες των σχέσεων, ωστόσο το κλίμα είναι ιδιαίτερα φιλικό!

Με ένα νέο ρεκόρ και σταθερή οδήγηση σε εκπληκτικούς χρόνους, ο Χάρης Παρασκευόπουλος υπερασπίστηκε το Σαββατοκύριακο την έδρα, γράφοντας το νέο ρεκόρ της πίστας των Σερρών, με τρόπο που δείχνει ότι θα παραμείνει δικό του, ακόμα κι αν κατέβει περισσότερο…