Honda Adventure Roads 2024 - Οργανωμένο ταξίδι στο Μαρόκο με Africa Twin

Οι 30 συμμετέχοντες αναβάτες θα διανύσουν 2.800 χιλιόμετρα, με συνοδούς αναβάτες της ομάδας Rally του HRC!
Honda Adventure Roads 2024
Από το

motomag

28/8/2023

Μετά την παγωμένη Ισλανδία το 2022, το οργανωμένο ταξίδι περιπέτειας Honda Adventure Roads 2024 ξεκινά το τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας του αυτή τη φορά στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο από τις 10 έως τις 20 Μαΐου.

Η ιστορία του Honda Adventure Roads ξεκίνησε το 2017 με ένα ταξίδι 8 ημερών και 3.500 χιλιομέτρων από το Όσλο στο Nordkapp -το βορειότερο σημείο της Ευρώπης- και στο οποίο όπως θυμάστε είχε βρεθεί σε συνεργασία με το MOTO o ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος με τη Honda CRF1000L Africa Twin. Στη συνέχεια το 2019, το Honda Adventure Roads βρέθηκε στη Νότια Αφρική για 12 ημέρες, με τους αναβάτες να διασχίζουν 3.700 περιπετειώδη και απολαυστικά χιλιόμετρα. Πέρυσι τον Ιούλιο 30 αναβάτες βρέθηκαν με τις CRF1100L Africa Twin στην Ισλανδία για να πάρουν μέρος στο Honda Adventure Roads όπου οδήγησαν στις απαιτητικές συνθήκες της χώρας της φωτιάς και του πάγου. Το 2024 ο θεσμός θα επιστρέψει στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο με τους 30 συμμετέχοντες αναβάτες να ξεκινούν για μια περιπέτεια 2.800 χιλιομέτρων με τις Honda CRF1100L Africa Twin. Η εκκίνηση θα γίνει από το Agadir στη δυτική ακτή του Μαρόκου, με τους αναβάτες να κατευθύνονται ανατολικά προς τους τους αμμόλοφους του Erg Chebbi στο Gara Medouar. Στη συνέχεια θα περάσουν από τα βουνά του Άτλαντα και το φαράγγι Dades, πριν κατευθυνθούν βόρεια προς τον τελικό προορισμό τους την πόλη Nador.

Honda Adventure Roads 2024

Οι αναβάτες, οι οποίοι θα διαθέσουν το ποσό των 6.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο event, θα έχουν πλοηγούς τους αναβάτες της ομάδας του HRC στο Dakar (!), ενώ οι μοτοσυκλέτες CRF1100L Africa Twin θα είναι εξοπλισμένες από τη Honda με το σύστημα GPS Tripy II, με την ασφάλεια μάλιστα της ζωντανής παρακολούθησης Owaka που θα παρακολουθεί τη θέση τους ακόμη και βαθιά στην έρημο του Μαρόκου. Η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιλέξουν είτε το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είτε το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στις CRF1100L Africa Twin, ενώ μέσα στο ποσό των 6.000 ευρώ περιλαμβάνονται τα καταλύματα (με κάποια από αυτά να είναι bivouac με σκηνές στην έρημο), η μεταφορά αποσκευών, το φαγητό, η πλοήγηση, τα καύσιμα, καθώς και η ιατρική περίθαλψη σε παν ενδεχόμενο. Σημειώστε πως η Honda έχει ήδη εκτενή εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις στο Μαρόκο, αφού από το 2017 μέχρι το 2022 διοργάνωνε εκεί το Africa Twin Morocco Epic Tour.

Περισσότερες πληροφορίες για το Honda Adventure Roads 2024 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Γαλλία – Στα χαρακώματα οι μοτοσυκλετιστές για το υποχρεωτικό ΚΤΕΟ [VIDEO]

Δεν έλειψαν όμως και σκηνές που συναντάμε έξω από γήπεδα ποδοσφαίρου
motomag Γαλλία – Στα χαρακώματα οι μοτοσυκλετιστές για το υποχρεωτικό ΚΤΕΟ [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Μετά την πορεία των 60.000 μοτοσυκλετιστών η οποία διοργανώθηκε στις 13 – 14 Απριλίου από την Γαλλική Ομοσπονδία Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών (FFMC) ως δήλωσης άρνησης για την υποχρεωτική επιβολή τεχνικού ελέγχου στις μοτοσυκλέτες και σε άλλα μηχανοκίνητα δίκυκλα οχήματα οι Γάλλοι μοτοσυκλετιστές ξανακατέβηκαν στους δρόμους για να δηλώσουν εκ νέου την αντίθεση τους με το συγκεκριμένο μέτρο.

Οι κινητοποιήσεις των μοτοσυκλετιστών στην Γαλλία έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα καθώς σπάνια έχουμε δει ανάλογες πορείες διαμαρτυρίας. Για ακόμη μία φορά οι Γάλλοι βρέθηκαν στον δρόμο ώστε να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους όσον αφορά το ψήφισμα για την επιβολή υποχρεωτικού ΚΤΕΟ στα δίκυκλα που θέλει να εισάγει το Ανώτατο Δικαστήριο με την κυβέρνηση της Γαλλίας να μην συμφωνεί με το μέτρο αυτό.

Στην αντίπερα όχθη η FFMC, -η οποία αποτελεί και μέλος της FEMA- υποστηρίζει πως μόλις το 0,3% με 0,4% των ατυχημάτων οφείλονται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας ενώ σύμφωνα με αυτή οι συνθήκες του οδικού δικτύου ευθύνονται για το 30% των τροχαίων, ποσοστό που επιτάσσει την βελτίωση των υποδομών.

Γαλλία – Στα χαρακώματα οι μοτοσυκλετιστές για το υποχρεωτικό ΚΤΕΟ [VIDEO]

Όπως τονίζει η Γαλλική Ένωση Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών, το μέτρο αυτό είχε απορριφθεί το 2012 από την γαλλική Εθνοσυνέλευση και την Γερουσία, ενώ το 2014 προσαρμόστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο να επιτρέψουν στα κράτη μέλη την εφαρμογή αποτελεσματικότερων εναλλακτικών μέτρων, για την βελτίωση της ασφάλειας και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των μηχανοκίνητων δικύκλων.

Σε αντίθεση με την πορεία διαμαρτυρίας που είχαμε δει στις 13 και 14 Απριλίου και που δεν συνέβη το παραμικρό παρατράγουδο στην τελευταία τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ομαλά. Άγνωστοι τα μεσάνυχτα της 25ης Απριλίου γέμισαν ελαστικά μοτοσυκλετών με κουρέλια και στη συνέχεια τα έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε KTEO. Φυσικά η FFMC έσπευσε να καταδικάσει το περιστατικό λέγοντας πως οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμία θέση στην Ομοσπονδία τους.

Μένει να δούμε αν το Ανώτατο Δικαστήριο θα κάνει πίσω σχετικά με την επιβολή του υποχρεωτικού ΚΤΕΟ στα δίκυκλα ή θα δούμε και άλλες πορείες μοτοσυκλετιστών να διεξάγονται στην Γαλλία.

 

Ετικέτες