Γαλλία – Ρεκόρ συμμετοχής στις πορείες διαμαρτυρίας εναντίον των υποχρεωτικών ΚΤΕΟ

Ο μάχη μεταξύ Γάλλων μοτοσυκλετιστών και του Ανώτατου Δικαστηρίου καλά κρατεί
Διαμαρτυρία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

18/4/2024

Ακόμα μία πορεία μοτοσυκλετιστών διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου, από την Γαλλική Ομοσπονδία Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών FFMC, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ με πάνω από 60.000 συμμετέχοντες σε όλες τις πόλεις της Γαλλίας να δηλώνουν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική επιβολή τεχνικού ελέγχου στις μοτοσυκλέτες και άλλα μηχανοκίνητα δίκυκλα οχήματα.

Το γαϊτανάκι των υποχρεωτικών ΚΤΕΟ για τα μηχανοκίνητα δίκυκλα καλά κρατεί, καθώς ενώ η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε συμφωνήσει στην μη εισαγωγή του μέτρου, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε άλλη άποψη. Βέβαια, οι Γάλλοι μοτοσυκλετιστές, που είναι από τους πιο μαχητικούς στον κόσμο, δεν άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους, οργανώνοντας συγκεντρώσεις και μοτοπορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προκαλώντας κυκλοφοριακά εμφράγματα και δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις.

Όπως υποστηρίζει η FFMC, η οποία αποτελεί και μέλος της FEMA, μόλις το 0,3% με 0,4% των ατυχημάτων οφείλονται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας. Αντιθέτως, οι συνθήκες του οδικού δικτύου ευθύνονται για το 30% των τροχαίων, ποσοστό που επιτάσσει την βελτίωση των υποδομών. Όπως τονίζει η Γαλλική Ένωση Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών, το μέτρο αυτό είχε απορριφθεί το 2012 από την γαλλική Εθνοσυνέλευση και την Γερουσία, ενώ το 2014 προσαρμόστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος ήταν να επιτρέψουν στα κράτη μέλη την εφαρμογή αποτελεσματικότερων εναλλακτικών μέτρων, για την βελτίωση της ασφάλειας και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των μηχανοκίνητων δικύκλων.

Η FFMC στηρίζει πλήρως την μείωση και πρόληψη των ατυχημάτων, έχοντας ενεργό ρόλο. Θεωρεί, όμως ότι η εκπαίδευση και η βελτίωση των υποδομών είναι πολύ καλύτερα μέτρα, σε σύγκριση με την υποχρεωτικότητα των ΚΤΕΟ, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα "ξύλινο" και ανάλγητο μέτρο. Οι μοτοσυκλέτες και τα μηχανοκίνητα δίκυκλα αποτελούν μία λύση στην ατομική κινητικότητα, μετρώντας 4 εκατομμύρια χρήστες στην Γαλλία, βοηθώντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση των δρόμων, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το μόνο που θα κάνει η υποχρεωτική εφαρμογή τεχνικών ελέγχων είναι να αυξήσει το κόστος, χωρίς κάποια ουσιαστική επίδραση στα ατυχήματα, σύμφωνα με την FFMC.

Στα πλαίσια της συμμετοχής ρεκόρ στις διαδηλώσεις απέναντι στους υποχρεωτικούς ελέγχους στις 13 και 14 Απριλίου, με περισσότερους από 60.000 αναβάτες να βγαίνουν στους δρόμους σε ολόκληρη την Γαλλία, η FFMC ενδυναμώνει τις δράσεις της, πέρα από τις πορείες. Ήδη, προετοιμάζει μία εθνική δράση πρωτοφανούς κλίμακας, ελπίζοντας να ενώσει όλους τους χρήστες του δρόμου. Επομένως, προβλέπεται μακρύ αυτό το σκοινί, μέχρι να δούμε ποια μεριά θα το τραβήξει πιο δυνατά.

Ετικέτες

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες