Yamaha Challenge 700 - Συνεχίζεται και το 2026 το πρωτάθλημα για νέους και ερασιτέχνες αναβάτες

Στα πλαίσια του γαλλικού πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλέτας FSBK
Yamaha Challenge 700
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/2/2026

Η Yamaha Motor France και η γαλλική ομοσπονδία μοτοσυκλέτας συνεχίζουν να επενδύουν στην προσιτή αγωνιστική κατηγορία που βασίζεται στη Yamaha YZF-R7.

Μετά μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά το 2025, η Yamaha Motor France σε συνεργασία με τη Γαλλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (FFM) ανακοινώνουν τη συνέχιση του Yamaha Challenge 700 για το 2026, στο πλαίσιο του Γαλλικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας FSBK. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στηρίζεται στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και δημιουργεί ένα δομημένο, προσιτό αλλά ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου αγωνιστικό περιβάλλον για αναβάτες κάθε εμπειρίας.

Προσιτή και δομημένη αγωνιστική φόρμουλα

Από την ηλικία των 15 ετών, τόσο ερασιτέχνες όσο και έμπειροι αγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο Yamaha Challenge 700, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές βαθμολογίες:

  • Γενική: για αναβάτες από 15 έως 77 ετών
  • Νέων: για νέους αναβάτες ηλικίας 15 έως 19 ετών
  • Γυναικών: αποκλειστικά για γυναίκες αναβάτριες.

Για να ξεχωρίζουν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, μετά από κάθε αγωνιστικό τριήμερο απονέμονται ειδικές πινακίδες:

  • Κόκκινη πινακίδα για τον πρωτοπόρο της Γενικής
  • Μπλε πινακίδα για τον πρωτοπόρο της Νέων.Yamaha Challenge 700

Η μοτοσυκλέτα της κατηγορίας

Η Yamaha YZF-R7 αποτελεί την καρδιά του θεσμού. Είναι μια σπορ μοτοσυκλέτα με ρεαλιστική και εύχρηστη απόδοση από τον ροπάτο δικύλινδρο κινητήρα των 689 κυβικών εκατοστών, εξαιρετική για εισαγωγή στον κόσμο των αγώνων.

Yamaha Challenge 700

Ελκυστικό σύστημα επάθλων

Σαν πρόσθετο κίνητρο, στην αγωνιστική προσπάθεια, η Yamaha Γαλλίας προσφέρει και τα ακόλουθα έπαθλα στις τρείς αγωνιστικές κατηγορίες:

Γενική

  • 1ος: Yamaha R9 με ελαστικά Michelin (για το επόμενο αγωνιστικό βήμα στην κατηγορία SSP την επόμενη χρονιά)
  • 2ος: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 5.000 €
  • 3ος: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 2.500 €

Νέων

  • 1ος: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 750 €
  • 2ος: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 500 €
  • 3ος: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 250 €

Γυναικών

  • 1η: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 750 €
  • 2η: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 500 €
  • 3η: Αξεσουάρ Yamaha αξίας 250 €

Τα έπαθλα είναι αθροιστικά. Έτσι, μια γυναίκα αναβάτρια ηλικίας 15 -19 ετών που ανεβαίνει στο βάθρο της Γενικής, λαμβάνει ταυτόχρονα και τα έπαθλα των κατηγοριών Νέων και Γυναικών.

Yamaha Challenge 700

Ημερολόγιο Yamaha Challenge 700 - FSBK 2026

  • 1ος γύρος: 3 - 5 Απριλίου 2026 - Le Mans
  • 2ος γύρος: 30 Απριλίου -3 Μαΐου 2026 - Lédenon
  • 3ος γύρος: 28 - 31 Μαΐου 2026 - Nogaro
  • 4ος γύρος: 18 - 21 Ιουνίου 2026 - Pau-Arnos
  • 5ος γύρος: 30 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2026 - Le Vigeant
  • 6ος γύρος: 24 - 27 Σεπτεμβρίου 2026 - Magny-Cours

Με το Yamaha Challenge 700, το FSBK αποκτά μια κατηγορία που γεφυρώνει ιδανικά τον κόσμο των track days με τον επαγγελματικό αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας μια ρεαλιστική προοπτική εξέλιξης στη νέα γενιά αναβατών.

Davey Todd: Χάνει και το Isle of Man TT λόγω τραυματισμού

“Δεν αφήσαμε καμία λεπτομέρεια στην τύχη, απλά μας τελείωσε ο χρόνος”
todd
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Σας είχαμε ενημερώσει πως ο Davey Todd είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αγώνα Daytona 200 στις αρχές Μαρτίου, καθώς ο Βρετανός αναβάτης διαγνώστηκε με κατάγματα στο μηριαίο οστό, στην κνήμη και στη μύτη. Στην συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπου του τοποθετήθηκε μεταλλική πλάκα στο μηριαίο οστό και βίδες στην κνήμη.

Ο Todd λόγω των τραυματισμών δεν συμμετείχε στον αγώνα North West 200 και τελικά θα χάσει και το φετινό Isle of Man TT (25/5-6/6). Ο Βρετανός οδήγησε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε trackday στην πίστα της Βαλένθια, όμως η ιατρική ομάδα του TT τον εξέτασε και τον έκρινε ακατάλληλο για τον αγώνα.

Ο Todd δήλωσε: “Είμαι απογοητευμένος που πρέπει να πω ότι δεν θα βρεθώ στη γραμμή εκκίνησης του TT 2026, ειδικά με όλη τη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες εννέα εβδομάδες. Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να βρεθώ σε θέση να αγωνιστώ και είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους όσους συμμετείχαν στη θεραπεία μου στο Formula Medicine στην Ιταλία, καθώς και για την καταπληκτική υποστήριξη από τη BMW Motorrad, τη Monster Energy και όλους τους υπέροχους ανθρώπους γύρω μου.

"Δεν αφήσαμε καμία λεπτομέρεια στην τύχη και δοκιμάσαμε τα πάντα με στόχο να επιστρέψω για το TT, αλλά δυστυχώς, απλά μας τελείωσε ο χρόνος. Η προσοχή τώρα στρέφεται στο επόμενο έτος, ώστε να επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ. Εν τω μεταξύ, θα υποστηρίζω την ομάδα μου, την 8TEN Racing, από την κερκίδα”.

Ο Todd πέτυχε τις πρώτες του νίκες στο TT το 2024 στους αγώνες Superstock και Senior και την περσινή χρονιά κέρδισε τον αγώνα Superbike, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στον θεσμό.