Ιστορική αλλαγή KTM-Husqvarna-GASGAS: O Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ αναλαμβάνει την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα!

Σε συμφωνία με την τωρινή αντιπροσωπεία και με την Αυστρία
Ο Πέτρος Πετρόπουλος αναλαμβάνει την KTM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/3/2023

Σε συνέχεια της είδησης προ δεκαπενθημέρου για επικείμενη ιστορική αλλαγή, η αντιπροσωπεία που αλλάζει σήμερα χέρια είναι η KTM-Husqvarna-GASGAS ενώ λογικά θα ακολουθήσει και η Bajaj που επίσης ανήκε στο δυναμικό της K-Motors. Από εδώ και πέρα εντάσσονται στο δυναμικό του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ καθώς μόλις σήμερα ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες και έτσι γίνεται πλέον να ανακοινωθούν τα ονόματα των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Στο τιμόνι της KTM όλες αυτές τις δεκαετίες ήταν ο κος Σόλωνας Κοντός όπως και της Ducati πριν αυτή εξαγοραστεί από την Audi αλλά και άλλων εταιρειών μοτοσυκλετών. Ανέλαβε την αντιπροσώπευση στην ταραχώδη pro Stefan Pierer εποχή, όταν η KTM δεν είχε την σημερινή γκάμα, ούτε και την πρωτοκαθεδρία στα Off-Road μοντέλα και σε καμία περίπτωση δεν διαφαινόταν πως κάποια μέρα θα γίνει ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος κατασκευαστής. Γνωρίζει προσωπικά τον κ.Pierer και ήταν από τους αντιπροσώπους που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το όραμα για μία μάρκα που βάζει τους αγώνες στο προσκήνιο και εξελίσσεται μέσα από αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος που και στην Ελλάδα υπήρξε συνεχής η παρουσία της KTM στους αγώνες.

Με τρεις δεκαετίες ενεργού πρωταγωνιστικού ρόλου στη μοτοσυκλέτα και από τη θέση του Προέδρου του ΣΕΜΕ, κατέχοντας δηλαδή και θεσμικό ρόλο, ο κος Σόλωνας Κοντός αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να αφήσει το προσκήνιο. Η αλλαγή της αντιπροσωπείας ξεκίνησε λοιπόν πρώτα από την Ελλάδα κι έπειτα ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έχοντας ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την K-Motors και αφότου είχαν καταλήξει σε προσύμφωνο, στη συνέχεια απευθύνθηκε στο εργοστάσιο.

Πηγή από την πλευρά της Αυστρίας ανέφερε στο MOTO πως υπήρχαν και άλλες προτάσεις εξαγοράς της ελληνικής αντιπροσωπείας, αποφασίζοντας να προχωρήσουν τελικά με την πρόταση του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ που εκτός από εξαιρετικά δελεαστική, εξασφάλιζε και την απρόσκοπτη συνέχεια στην ελληνική αγορά, πράγμα που φυσικά μένει να αποδειχτεί εμπράκτως στο σύντομο μέλλον.

Το MOTO είναι σε θέση να γνωρίζει πως συνολικά υπήρχαν έξι ενδιαφερόμενοι για την ελληνική αντιπροσωπεία με τουλάχιστον τρεις από αυτούς να φτάνουν σε συνομιλίες με την αυστριακή πλευρά. Συμφωνία με την K-Motors ωστόσο περιελάβανε μονάχα η πρόταση που τελικά επικράτησε και βασικός όρος του κ. Κοντού, ήταν η εξασφάλιση των εργαζομένων αλλά και του ενεργού δικτύου και κατά επέκταση των ιδιοκτητών.

Παρότι όλες οι πλευρές είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, η μακρά διαδικασία που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ολοκληρώθηκε και τυπικά πλέον πριν από λίγη ώρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε πως θα ακολουθήσει και Δελτίο Τύπου από τη νέα πλέον αντιπροσωπεία.

Ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έχει ένα πολύ μεγάλο πορτφόλιο δραστηριοτήτων και κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τους ελληνικούς ομίλους αυτού του βεληνεκούς, μεγάλα αποθεματικά χωρίς οικονομικά βάρη που του επιτρέπουν να έχει έντονη κινητικότητα μέσα στην ελληνική αγορά που πλέει σε πιο στάσιμα νερά. Ας γίνει κατανοητό πως η αλλαγή αντιπροσωπείας δεν είναι εύκολη υπόθεση με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Kawasaki καθώς υπήρχε άρθρο του ΜΟΤΟ για «πολύφερνο νύφη με πολλούς μνηστήρες» σχεδόν δύο χρόνια πριν την τελική αλλαγή που έγινε πέρσι μέσα στην σεζόν και με πιο ταραχώδη διαδικασία. Στην περίπτωση της KTM είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που όλες οι πλευρές, τόσο η παλιά αντιπροσωπεία όσο και το εργοστάσιο και η νέα εταιρεία, έρχονται σε απόλυτη συμφωνία και διασφαλίζουν την απροβλημάτιστη και άμεση αλλαγή σε όλους τους τομείς, από τα ανταλλακτικά και το δίκτυο πωλήσεων, μέχρι τις εγγυήσεις και τις τρέχουσες παραγγελίες.

Για το ευρύ κοινό της μοτοσυκλέτας, ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ίσως να είναι γνωστός μέσα από δύο διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες, εκείνη των ελαφρών οχημάτων όπου εντάσσονται οι Jaguar Land Rover, και εκείνη των κινητήρων και σκαφών που εκτός των άλλων εντάσσεται η CAN – AM τα τρίροδα της οποίας έχουμε δοκιμάσει στο περιοδικό ΜΟΤΟ και έχουμε παρουσιάσει και στην πλατφόρμα του OPEN TV.

Ο όμιλος διαθέτει πάνω από δέκα επιχειρηματικές μονάδες οι οποίες ενεργούν κάθετα και ανεξάρτητα μεταξύ τους καθώς επίσης και επιχειρήσεις με 100% ποσοστό συμμετοχής ενώ με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό απασχολεί 166 άτομα.

Η νέα δραστηριότητα στις μοτοσυκλέτες εντάσσεται στην επιχειρηματική μονάδα των ελαφρών οχημάτων με επικεφαλής ένα ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος, τον κο Αντώνη Σαρακάκη. Ο κος Σαρακάκης δεν σχετίζεται επαγγελματικά με τον Όμιλο Σαρακάκη στον οποίο ανήκει η Honda. Είναι χρόνια μοτοσυκλετιστής και ο ίδιος, έχει άψογη γνώση της ελληνικής αγοράς των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων της και είναι καθόλα έτοιμος να αναλάβει δράση από την πρώτη κιόλας ημέρα. Χαρακτηριστικό είναι πως παρότι δεν είχε πλήρως διασφαλιστεί η ανάληψη της αντιπροσωπείας, είχε ήδη κινηθεί για να προετοιμάσει την παρουσία της μάρκας στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 καθώς τα διαθέσιμα περίπτερα εξαντλούνταν και δεν θα υπήρχε διαθεσιμότητα χώρων μετά το τέλος των τυπικών αλλά άκρως σημαντικών διαδικασιών.

KTM Petropoulos

Σε κάθε περίπτωση η αντιπροσώπευση των συγκεκριμένων ονομάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμη και για ένα τεράστιο Όμιλο καθώς πέρα όλων των άλλων συνεπάγεται, για να γίνει σωστά, και μία ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στους αγώνες αλλά και σε εκδηλώσεις με το ευρύ κοινό. Η K-Motors υπήρξε ιδιαίτερα εξωστρεφής και ο νέος αντιπρόσωπος θα κληθεί να έχει απάντηση και σε αυτό, ανάμεσα σε τόσα άλλα επιτακτικά ζητήματα που υπάρχουν στην αρχή της ανάληψης καθηκόντων, αντιμετωπίζοντάς τα με την αξιοποίηση του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού της K-Motors.

Αναμένουμε σύντομα λοιπόν και τις επίσημες ανακοινώσεις για την ανάληψη καθηκόντων αντιπροσώπευσης από τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Ετικέτες

Υπουργείο Ναυτιλίας - Οδηγίες ασφαλείας για τα ηλεκτρικά οχήματα στα πλοία

Επίπεδο φόρτισης έως 40% της συνολικής χωρητικότητας των μπαταριών ενώ οι δεξαμενές στα εναλλακτικά καύσιμα δεν δύναται να είναι άνω του 50%
motomag Υπουργείο Ναυτιλίας - Οδηγίες για την μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων με τα ακτοπλοϊκά πλοία για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Kατευθυντήριες οδηγίες εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων.

Σημειώνεται ότι στα AFVs (εναλλακτικά καύσιμα) περιλαμβάνονται: α) τα αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα που φέρουν συσσωρευτές (μπαταρίες) και β) τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα. Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίστηκαν σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και τη μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία καθώς το ζήτημα μεταφοράς AFVs (εναλλακτικών καυσίμων) με πλοία έχει απασχολήσει σχετικά πρόσφατα τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Ως εκ τούτου για λόγους πρόληψης, οι προαναφερόμενες οδηγίες προς τους οδηγούς των AFVs που θέλουν να επιβιβαστούν σε ακτοπλοϊκό πλοίο, αναφέρουν ότι:

α) στα αμιγώς ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα πρέπει να γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των συσσωρευτών ενώ το επίπεδο φόρτισης θα πρέπει να είναι έως 40% της συνολικής χωρητικότητάς αυτών

β) στα οχήματα λοιπών εναλλακτικών καυσίμων, όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου, οι δεξαμενές τους να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας

Επισημαίνεται ότι υπάρχει υποχρέωση από τους επιβάτες – οδηγούς να ενημερώνουν άμεσα το πλήρωμα του πλοίου σε περίπτωση λήψης οποιασδήποτε ένδειξης συναγερμού από το όχημά τους. Δεν επιτρέπεται να γίνεται φόρτωση των οχημάτων AFVs που έχουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας τους και στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές τους (στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί). Η ευθύνη για την διασφάλιση ότι στο όχημα δεν υφίσταται βλάβη ή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας, στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές του, βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους των οχημάτων αυτών και η ακτοπλοϊκή εταιρία δύναται να το εξασφαλίσει με όποιο τρόπο αυτή ορίσει.

Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η φόρτιση ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων επί του πλοίου ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα δεν θα είναι συνδεδεμένα με κάποια πηγή ηλεκτρικού ρεύματος επί του πλοίου. Πρωταρχικό μέλημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την ασφαλή μεταφορά των AFVs στα ακτοπλοϊκά πλοία υπηρετούν αυτό τον σκοπό, χωρίς όμως να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των «πράσινων Ι.Χ.».

Αν πιστεύατε πως ένα ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα μέσω πλοίου είναι εύκολο μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήστε και ακόμη δεν έχει έρθει το καλοκαίρι…

Υπουργείο Ναυτιλίας - Οδηγίες για την μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων με τα ακτοπλοϊκά πλοία για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων