ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. – Ανυπόστατες οι φήμες περί εξαγοράς της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει το τοπίο
motomagΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. – Ανυπόστατες οι φήμες περί εξαγοράς της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/3/2024

Ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., που μεταξύ άλλων αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Yamaha για την ελληνική αγορά, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις φήμες που την ήθελαν να έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τον μεγάλο όμιλο ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε, με σκοπό την εξαγορά του.

Έχει προηγηθεί στο μεταξύ ανακοίνωση του Ομίλου ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. προ δεκαπενθημέρου που εξηγεί πως δεν υφίστανται συζητήσεις, πόσο μάλλον σε προχωρημένο στάδιο για εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου από ξένο επενδυτικό fund. Της ανακοίνωσης του Ομίλου είχει προηγηθεί σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έπειτα από δημοσιεύμαστα στο διαδύκτιο περί επικείμενης εξαγοράς.

Φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό και όσοι παίζουν "σκάκι" με τις τιμές των μετοχών συνέχισαν το όργιο φημών, αυτή τη φορά μετατρέποντας το ξένο fund σε κάτι εγχώριο, κάνοντας λόγο για εξαγορά της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου κινητοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία έστειλε επιστολή υπ’ αρ. 775/26.03.2024, προκειμένου να διευκρινιστεί η εγκυρότητα των παραπάνω φημών.

Από την πλευρά του ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. απάντησε άμεσα, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι ψευδή. Ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι στην περίπτωση που κάποιο γεγονός αναμένεται να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, όπως στην προκειμένη περίπτωση, θα προβεί η ίδια σε δημοσιοποίησή του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αυτού του είδους οι "ειδήσεις" που έχουν στόχο να ανακατέψουν τις τιμές των μοτοχών συμβαίνουν για όλες τις εταιρείες, πόσο μάλιστα για τις πιο εύρωστες από αυτές, όπως ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ρευστότητες. Από την στιγμή όμως που μπήκε στον κλάδο των μοτοσυκλετών με την πρόσφατη σύναψη συνεργασίας με το Pierer Group, ως ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του αυστριακού ομίλου στην ελληνική αγορά, για τις μοτοσυκλέτες των KTM, GASGAS, HUSQVARNA και MV Agusta, τέτοιες ειδήσεις ξεφεύγουν του συνηθισμένου κοινού και βρίσκουν τον δρόμο τους στο κοινό της μοτοσυκλέτας, όπου εύλογα δημιουργούνται απορίες. Κατά επέκταση γινόμαστε και εμείς αποδέκτες ερωτημάτων για το αν υπάρχει κινητικότητα και αναμένονται συνεργασίες που στο άμεσο μέλλον θα επηρεάσουν την αγορά.

Ξεκάθαρο με δύο διαφορετικούς τρόπους λοιπόν πως ο Όμλος Πέτρος Πετρόπουλος δεν εξαγοράζεται ούτε από ξένο fund, ούτε από τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.. Αντιθέτως προχωρά γοργά και το νέο του εγχείρημα όπου περνά στον τομέα κατασκευαστών δικύκλων καθώς είναι καθόλα έτοιμος για την δημιουργία γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα με στόχο την κατασκευή και εξαγωγή του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού σκούτερ!

Αντίστοιχα η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε που είναι είναι η επίσημη, αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR Co. Ltd., σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, είναι αντίστοιχα η αποκλειστική διανομέας της Porsche AG και της SIXT στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις του Ομίλου κινούνται συνεχώς ανωδικά, με 132 εκατομμύρια Ευρώ για το 2022 και είναι δεδομένο πως αναζητά διαρκώς την επόμενη συνεργασία και εξαγορά, ωστόσο αυτή δεν πρόκειται να είναι ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες