Με την ΚΤΜ στο τιμόνι το 2026, η MV Agusta επιτίθεται στην Ducati

Σε 2 χρόνια από σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας του Varese περνά στην KTM AG!
Η ΚΤΜ αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της MV Agusta το 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/10/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, η ολοένα και διευρυνόμενη επιρροή της KTM AG (και κατ’ επέκταση της Pierer Mobility) στην MV Agusta έχει έναν και μόνο -προδιαγεγραμμένο- στόχο, που δεν είναι άλλος από την απόκτηση της εταιρείας του Varese από τους Αυστριακούς. Τώρα, με μια λιτή ανακοίνωση του, ο όμιλος του Stefan Pierer επιταχύνει τις εξελίξεις, αναφέροντας πως το 2026 θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της MV Agusta.

Παρόλο τώρα που οι προθέσεις της Pierer Mobility είναι πεντακάθαρες, εντούτοις η ανακοίνωση του Ομίλου θυμίζει προπέτασμα καπνού, καθώς τιτλοφορείται: “Εμβαθύνοντας τη συνεργασία με την MV Agusta”. Υπάρχει πάντα ένα όριο εμβάθυνσης μιας συνεργασίας, πριν το ένα μέλος εκ των δύο αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Όπως εδώ.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε τα εξής: “Τον Νοέμβριο του 2022, η KTM AG, θυγατρική της PIERER Mobility AG, απέκτησε μέσω αύξησης κεφαλαίου ποσοστό 25,1% της MV Agusta Motor S.p.A., με έδρα το Varese (Ιταλία). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η KTM AG ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2023 την εφοδιαστική αλυσίδα και τις αγορές της MV Agusta. Επιπλέον, η γκάμα προϊόντων της MV Agusta διανέμεται μέσω του παγκόσμιου δικτύου πωλήσεων της PIERER Mobility. Το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς που χορηγήθηκε στην KTM AG βάσει των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 31ης Δεκεμβρίου 2025 για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της MV Agusta θα ασκηθεί την άνοιξη του 2026.

Για τους άσχετους με τον όρο “δικαίωμα προαίρεσης”, οι Συμβάσεις Δικαιωμάτων Προαίρεσης δίνουν στον αγοραστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, έναντι καταβολής τιμήματος να αγοράσει ή να πουλήσει μία υποκείμενη αξία σε μία συγκεκριμένη τιμή (τιμή εξάσκησης) έως μία καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Από την άλλη ο πωλητής του δικαιώματος, είναι υποχρεωμένος, έναντι είσπραξης τιμήματος να αναλάβει ή παραδώσει την υποκείμενη αξία στον αγοραστή αν αυτός ασκήσει το δικαίωμά του. Και ποιος πιστεύει πως η KTM AG δεν θα ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης της, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο και παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο της MV Agusta το 2026;

Ο Pierer έχει στόχο να εξελίξει την MV Agusta στον μεγάλο αντίπαλο της Ducati, με premium μοτοσυκλέτες οι οποίες θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται αυστηρά στην Ιταλία, αντίθετα με εκείνες του Borgo Panigale που όπως πιστεύει ο Sardarov θα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη σε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό. Ένα ακόμη θέμα που προκύπτει από την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM είναι φυσικά και το αν θα παραμείνει ο Ρώσος στη θέση του, ή αν θα αντικατασταθεί με κάποιον Αυστριακό.

Ετικέτες

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες