MV Agusta και KTM: Τώρα αρραβώνας και στο βάθος γάμος - Αποκλειστική συνέντευξη στο ΜΟΤΟ

Μια ιστορία με πολύ παρελθόν και ακόμα περισσότερο μέλλον
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/11/2022

Στα πλαίσια της έκθεσης της EICMA, ο μόνιμος συνεργάτης μας Alan Cathcart είχε μια πολύ σημαντική και αποκλειστική συνάντηση-συνέντευξη με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της MV Agusta κύριο Timur Sardarov, η οποία έρχεται να ρίξει (περισσότερο) φως στην πρόσφατη εξαγορά του 25,1% της ιταλικής εταιρείας από την Pierer Mobility, δηλαδή την μητρική εταιρεία που διευθύνει την KTM, Husqvarna και GASGAS. Η συνέντευξη αυτή θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ και είναι αποκαλυπτική σχετικά με τις προθέσεις του Ρώσου ιδιοκτήτη για το μέλλον της MV Agusta. Ταυτόχρονα επαληθεύει και αποσαφηνίζει όλα όσα είχαν ακουστεί ως φήμες τα τελευταία χρόνια γύρω από την MV Agusta. Μιλά για την πιθανότητα πλήρους εξαγοράς από την KTM στο μέλλον, αλλά και την στρατηγική που εξυπηρετεί η υπάρχουσα συμφωνία.

Η συνέντευξη αυτή έχει πολύ μεγάλη αξία, όχι μόνο γιατί αποσαφηνίζει το μέλλον της MV Agusta, αλλά και γιατί ρίχνει λίγο παραπάνω φως στις προθέσεις του Stefan Pierer και της KTM, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει σαφή μορφή ομίλου εταιρειών.

Να θυμίζουμε πως ο Stefan Pierer σε πολλές συνεντεύξεις στο παρελθόν έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον ευρωπαίο “αντίπαλο” της ιαπωνικής βιομηχανίας δικύκλων. Επίσης να θυμίσουμε πως είχε φτάσει πολύ κοντά στην εξαγορά της Ducati όταν οι μεγαλομέτοχοι του VW Group χρειάζονταν ζεστό χρήμα για να πληρώσουν τα πρόστιμα του “Diesel Gate” και είχαν κρεμάσει ταμπελάκι “Πωλείται” στην ιταλική εταιρεία.

Μάλιστα η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά καθαρά για εθνικούς και ιδεολογικούς, καθώς ένα τμήμα των μετοχών της Ducati παραμένει σε ιταλικά χέρια…

Όπως κι αν έχει, ο Stefan Pierer έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το πλάνο επέκτασης του ομίλου της KTM, ανακοινώνοντας επίσημα την εμπορική και όχι μόνο κατασκευαστική σύμπραξη με την MV Agusta, αλλά και την CFMOTO. Κι αυτά δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες, αλλά έχουν προετοιμαστεί αρκετά χρόνια πριν. Στην περίπτωση της MV Agusta, τουλάχιστον πριν από μια πενταετία! Διότι αρκετό καιρό πριν ξεκινήσουν οι κουβέντες μεταξύ Timur και Pierer, η KTM είχε κάνει πρόταση εξαγοράς της MV Agusta στον γιο του Castiglioni.  

Σημασία έχει πως τώρα η KTM κατέχει το 25,1% της MV Agusta, οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι αν η MV Agusta θα έχει το ίδιο μέλλον με την GASGAS ή έστω με την Husqvarna. Δεν χρειάζεται να μαντέψετε! Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Timur στη αποκλειστική συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο επόμενο ΜΟΤΟ.

 

Ετικέτες

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες