MV Agusta και KTM: Τώρα αρραβώνας και στο βάθος γάμος - Αποκλειστική συνέντευξη στο ΜΟΤΟ

Μια ιστορία με πολύ παρελθόν και ακόμα περισσότερο μέλλον
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/11/2022

Στα πλαίσια της έκθεσης της EICMA, ο μόνιμος συνεργάτης μας Alan Cathcart είχε μια πολύ σημαντική και αποκλειστική συνάντηση-συνέντευξη με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της MV Agusta κύριο Timur Sardarov, η οποία έρχεται να ρίξει (περισσότερο) φως στην πρόσφατη εξαγορά του 25,1% της ιταλικής εταιρείας από την Pierer Mobility, δηλαδή την μητρική εταιρεία που διευθύνει την KTM, Husqvarna και GASGAS. Η συνέντευξη αυτή θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ και είναι αποκαλυπτική σχετικά με τις προθέσεις του Ρώσου ιδιοκτήτη για το μέλλον της MV Agusta. Ταυτόχρονα επαληθεύει και αποσαφηνίζει όλα όσα είχαν ακουστεί ως φήμες τα τελευταία χρόνια γύρω από την MV Agusta. Μιλά για την πιθανότητα πλήρους εξαγοράς από την KTM στο μέλλον, αλλά και την στρατηγική που εξυπηρετεί η υπάρχουσα συμφωνία.

Η συνέντευξη αυτή έχει πολύ μεγάλη αξία, όχι μόνο γιατί αποσαφηνίζει το μέλλον της MV Agusta, αλλά και γιατί ρίχνει λίγο παραπάνω φως στις προθέσεις του Stefan Pierer και της KTM, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει σαφή μορφή ομίλου εταιρειών.

Να θυμίζουμε πως ο Stefan Pierer σε πολλές συνεντεύξεις στο παρελθόν έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον ευρωπαίο “αντίπαλο” της ιαπωνικής βιομηχανίας δικύκλων. Επίσης να θυμίσουμε πως είχε φτάσει πολύ κοντά στην εξαγορά της Ducati όταν οι μεγαλομέτοχοι του VW Group χρειάζονταν ζεστό χρήμα για να πληρώσουν τα πρόστιμα του “Diesel Gate” και είχαν κρεμάσει ταμπελάκι “Πωλείται” στην ιταλική εταιρεία.

Μάλιστα η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά καθαρά για εθνικούς και ιδεολογικούς, καθώς ένα τμήμα των μετοχών της Ducati παραμένει σε ιταλικά χέρια…

Όπως κι αν έχει, ο Stefan Pierer έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το πλάνο επέκτασης του ομίλου της KTM, ανακοινώνοντας επίσημα την εμπορική και όχι μόνο κατασκευαστική σύμπραξη με την MV Agusta, αλλά και την CFMOTO. Κι αυτά δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες, αλλά έχουν προετοιμαστεί αρκετά χρόνια πριν. Στην περίπτωση της MV Agusta, τουλάχιστον πριν από μια πενταετία! Διότι αρκετό καιρό πριν ξεκινήσουν οι κουβέντες μεταξύ Timur και Pierer, η KTM είχε κάνει πρόταση εξαγοράς της MV Agusta στον γιο του Castiglioni.  

Σημασία έχει πως τώρα η KTM κατέχει το 25,1% της MV Agusta, οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι αν η MV Agusta θα έχει το ίδιο μέλλον με την GASGAS ή έστω με την Husqvarna. Δεν χρειάζεται να μαντέψετε! Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Timur στη αποκλειστική συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο επόμενο ΜΟΤΟ.

 

Ετικέτες

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450 καθώς και του γιού του Παναγιώτη Κεραμιδά στην κατηγορία MX2 με RM-Z250.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες