MV Agusta και KTM: Τώρα αρραβώνας και στο βάθος γάμος - Αποκλειστική συνέντευξη στο ΜΟΤΟ

Μια ιστορία με πολύ παρελθόν και ακόμα περισσότερο μέλλον
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/11/2022

Στα πλαίσια της έκθεσης της EICMA, ο μόνιμος συνεργάτης μας Alan Cathcart είχε μια πολύ σημαντική και αποκλειστική συνάντηση-συνέντευξη με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της MV Agusta κύριο Timur Sardarov, η οποία έρχεται να ρίξει (περισσότερο) φως στην πρόσφατη εξαγορά του 25,1% της ιταλικής εταιρείας από την Pierer Mobility, δηλαδή την μητρική εταιρεία που διευθύνει την KTM, Husqvarna και GASGAS. Η συνέντευξη αυτή θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ και είναι αποκαλυπτική σχετικά με τις προθέσεις του Ρώσου ιδιοκτήτη για το μέλλον της MV Agusta. Ταυτόχρονα επαληθεύει και αποσαφηνίζει όλα όσα είχαν ακουστεί ως φήμες τα τελευταία χρόνια γύρω από την MV Agusta. Μιλά για την πιθανότητα πλήρους εξαγοράς από την KTM στο μέλλον, αλλά και την στρατηγική που εξυπηρετεί η υπάρχουσα συμφωνία.

Η συνέντευξη αυτή έχει πολύ μεγάλη αξία, όχι μόνο γιατί αποσαφηνίζει το μέλλον της MV Agusta, αλλά και γιατί ρίχνει λίγο παραπάνω φως στις προθέσεις του Stefan Pierer και της KTM, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει σαφή μορφή ομίλου εταιρειών.

Να θυμίζουμε πως ο Stefan Pierer σε πολλές συνεντεύξεις στο παρελθόν έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον ευρωπαίο “αντίπαλο” της ιαπωνικής βιομηχανίας δικύκλων. Επίσης να θυμίσουμε πως είχε φτάσει πολύ κοντά στην εξαγορά της Ducati όταν οι μεγαλομέτοχοι του VW Group χρειάζονταν ζεστό χρήμα για να πληρώσουν τα πρόστιμα του “Diesel Gate” και είχαν κρεμάσει ταμπελάκι “Πωλείται” στην ιταλική εταιρεία.

Μάλιστα η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά καθαρά για εθνικούς και ιδεολογικούς, καθώς ένα τμήμα των μετοχών της Ducati παραμένει σε ιταλικά χέρια…

Όπως κι αν έχει, ο Stefan Pierer έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το πλάνο επέκτασης του ομίλου της KTM, ανακοινώνοντας επίσημα την εμπορική και όχι μόνο κατασκευαστική σύμπραξη με την MV Agusta, αλλά και την CFMOTO. Κι αυτά δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες, αλλά έχουν προετοιμαστεί αρκετά χρόνια πριν. Στην περίπτωση της MV Agusta, τουλάχιστον πριν από μια πενταετία! Διότι αρκετό καιρό πριν ξεκινήσουν οι κουβέντες μεταξύ Timur και Pierer, η KTM είχε κάνει πρόταση εξαγοράς της MV Agusta στον γιο του Castiglioni.  

Σημασία έχει πως τώρα η KTM κατέχει το 25,1% της MV Agusta, οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι αν η MV Agusta θα έχει το ίδιο μέλλον με την GASGAS ή έστω με την Husqvarna. Δεν χρειάζεται να μαντέψετε! Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Timur στη αποκλειστική συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο επόμενο ΜΟΤΟ.

 

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.