Μπήκαμε στο λατομείο Διονύσου, όπου ετοιμάζεται το Red Bull X-Fighters!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/5/2015

Έχουν ξεκινήσει να έρχονται τα πρώτα από τα 650 φορτία χώματος για την πίστα, ενώ συνολικά 12.000 κυβικά μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για να μεταμορφώσουν τα λατομεία μαρμάρου του Διονύσου, σε μια από τις εντυπωσιακότερες πίστες στην ιστορία του X-Fighters! Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του X-Fighters, που μετρά δεκατέσσερα χρόνια ζωής, ζήτησαν οι αναβάτες να δουν σχέδια CAD της πίστας, πριν φτάσουν για τις απαραίτητες δοκιμές τέσσερις μέρες πριν τον αγώνα. Θέλουν από πριν να δουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως επίσης και να βρουν τρόπους να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες που τους δίνει μια πολυεπίπεδη πίστα. Είναι η δεύτερη φορά που σχεδιάζεται στο X-Fighters μια πίστα σε πολλαπλά επίπεδα, και αν υπολογίσει κανείς πως την πρώτη φορά τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά, τότε η πίστα που θα δημιουργηθεί στην Αθήνα, θα είναι ότι πιο απαιτητικό έχει φτιαχτεί!

Η διοργάνωση αναμένει ακόμα και 10.000 κόσμου, με το νούμερο αυτό να είναι απολύτως λογικό, από τη στιγμή που τα εισιτήρια πωλούνται με γοργούς ρυθμούς και πολλές κερκίδες είναι ήδη γεμάτες. Περπατώντας στον τεράστιο χώρο του λατομείου, γίνεται αμέσως κατανοητό, ότι  δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα να υποδεχτεί όλο αυτό τον κόσμο, αν και οι περισσότερες ενστάσεις έχουν γίνει για το θέμα του παρκαρίσματος. Η διοργάνωση θα τοποθετήσει συγκοινωνία από κεντρικά σημεία, ώστε λιγότερος κόσμος να φτάσει με δικά του μέσα. Από το χώρο του πάρκινγκ που θα οριοθετήσει, υπάρχει μέριμνα να δημιουργηθεί ένα τοπικό σύστημα συγκοινωνίας που με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη για την προσέλευση των θεατών, θα επαρκέσει για το 70% του συνόλου. Το υπόλοιπο 30% θα αναγκαστεί να περπατήσει, αν και το πρόβλημα δεν θα είναι η ανηφόρα στην επιστροφή, αλλά η μαρμαρόσκονη.

Η Red Bull ετοιμάζει να ρίξει πολύ νερό για να αντιμετωπίσει την σκόνη, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι πρόκειται για ενεργό λατομείο. Το δύσκολο βέβαια, είναι να ηλεκτροφωτίσει τον τεράστιο χώρο και τις ανάγκες των συνεργείων, και για αυτό θα φέρει εξοπλισμό της τάξης των 5MW και για να αποκτήσετε μια τάξη μεγέθους, η Σκύρος απαιτεί 4,5MW για τις ανάγκες της.

Η πίστα ετοιμάζεται από ελληνικό συνεργείο, όπως και οι κερκίδες και γενικότερα ολόκληρη η διοργάνωση, ένα σημείο που αξίζει να εστιάσει κανείς, καθώς αποδεικνύει πως ο ιδιωτικός τομέας είναι ικανός για οργανώσεις αυτού του μεγέθους.

 

αυτή την εικόνα θα αντικρίζουν οι αναβάτες, λίγο πριν βγουν στην πίστα (εκτός από το σκαπτικό):

η είσοδος των pit είναι επικού μεγέθους, τουλάχιστον εντυπωσιακή:

ετοιμάζεται ο χώρος για να διαμορφωθεί κατάλληλα:

Οι «ξένοι» θα έρθουν στο τελικό στάδιο για να κάνουν τους οριστικούς υπολογισμούς και βελτιώσεις στην πίστα. Στο MOTO έχουμε μάθει, τόσο από την συνέντευξη του Robbie Maddisson, που δημοσιεύουμε στο τεύχος που κυκλοφορεί τώρα, όσο και από παλιότερες συνεντεύξεις, πως ο κάθε αναβάτης χρειάζεται τους δικούς του ανθρώπους για την κατασκευή των ραμπών. Στο X-Fighters υπάρχουν τρεις ομάδες που ασχολούνται με αυτό, και φροντίζουν ώστε οι ράμπες να είναι κατάλληλα κατασκευασμένες για να αποδίδουν τα άλματα και να μηδενίζεται η πιθανότητα τραυματισμού.

 

κατά την επίσκεψη δοκιμάσαμε και την εμπειρία της οδήγησης, ψηφιακά, από την πίστα της Μαδρίτης:

 

Λίστα Αναβατών Red Bull X-Fighters Αθήνας, Ελλάδα 2015

1. Clinton Moore (AUS)

2. Levi Sherwood (NZL)

3. Tom Pages (FRA)

4. Dany Torres (ESP)

5. Remi Bizouard (FRA)

6. Adam Jones (USA)

7. Javier Villegas (CHI)

8. Josh Sheehan (AUS)

9. Taka Higashino (JPN)

10. Rob Adelberg (AUS)

11. Maikel Melero (ESP)

12. David Rinaldo (FRA)

 

Ο Levi Sherwood, πρωταθλητής του World Tour 2012 κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό νικών στο Red Bull X-Fighters, ενώ ο Dany Torres (πρωταθλητής 2011) έχει τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο. Και οι δύο αυτοί αναβάτες θα κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν για να εκθρονίσουν τον Moore και να μειώσουν την ψαλίδα στον βαθμολογικό πίνακα του World Tour 2015. Ο Tom Pages, πρωταθλητής του 2013, μπορεί να έχασε την ευκαιρία να δείξει τα νέα του tricks στο Μεξικό αλλά σίγουρα ανυπομονεί να τα αποκαλύψει μπροστά στο κοινό που θα βρεθεί στο Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου. Τέλος, ο περσινός πρωταθλητής του Red Bull X-Fighters World Tour Josh Sheehan επιστρέφει λίγο μετά το απίστευτο κατόρθωμά του να προσγειώσει το πρώτο triple flip στην ιστορία, στις εγκαταστάσεις του Travis Pastrana στις ΗΠΑ, με τον νικητή στην Οσάκα το 2013 Taka Higashino επίσης παρόντα. Τόσο ο Sheehan όσο και ο Higashino έχασαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στο Μεξικό όμως ξέρουν ακριβώς τι χρειάζεται για τη νίκη και σίγουρα θα θελήσουν να πάρουν κάποιους βαθμούς στην Ελλάδα.

Οι Remi Bizouard, Adam Jones, Javier Villegas, Rob Adelberg, Maikel Melero και David Rinaldo συμπληρώνουν την λίστα της Αθήνας. Έχουν αποδείξει πως ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ αναβατών και είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τα πάντα για να αφήσουν τελικά το δικό τους στίγμα στο Red Bull X-Fighters World Tour.

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες