Norton - Οι συνταξιούχοι θύματα της απάτης από τον Stuart Garner έλαβαν αποζημιώσεις 9,4 εκατομμυρίων λιρών

227 συνταξιούχοι είχαν εξαπατηθεί από τον πρώην ιδιοκτήτη της βρετανικής εταιρείας μοτοσυκλετών
motomag Οι συνταξιούχοι θύματα της απάτης της Norton έλαβαν αποζημιώσεις 9,4 εκατομμυρίων λιρών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

Η υπόθεση απάτης της Norton με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα είχε συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία τις χρονιές 2012 - 2013, όπου 227 συνταξιούχοι έχασαν 11,5 εκατομμύρια λίρες!

Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, δικαστήρια και διαβουλεύσεις το Ταμείο Αποζημίωσης Απάτης της Αγγλίας κατέβαλε 9,4 εκατομμύρια λίρες στους εξαπατηθέντες συνταξιούχους οι οποίοι είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται εν μία νυκτί μετά από το συνταξιοδοτικό σκάνδαλο που είχε ως βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην ιδιοκτήτη της Norton Motorcycles, Stuart Garner.

Οι συνταξιούχοι θύματα της απάτης της Norton έλαβαν αποζημιώσεις 9,4 εκατομμυρίων λιρών

Μέχρι να φτάσουμε στην επιστροφή των χρημάτων, το 2020 το αγγλικό δικαστήριο είχε διατάξει τον πρώην ιδιοκτήτη της Norton Motorcycles, Stuart Garner, να καταβάλει 14 εκατομμύρια λίρες στους 227 συνταξιούχους οι οποίοι είχαν πεισθεί να επενδύσουν τις συντάξεις τους σε μετοχές της Norton ωστόσο ο Garner δεν τους επέστρεψε ούτε λίρα.

Δύο χρόνια αργότερα ο Garner βρέθηκε ξανά στις δικαστικές αίθουσες, με τον πρώην ιδιοκτήτη της Norton να παραδέχεται τα αδικήματα που του είχε προσάψει το αγγλικό δικαστήριο, όμως καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών -δυστυχώς με διετή αναστολή.

Τα θύματα της απάτης της Norton από την δίκη μέχρι και πριν λίγο καιρό δεν είχαν λάβει ούτε δεκάρα ωστόσο αυτό άλλαξε πριν από μερικές μέρες καθώς το Ταμείο Αποζημίωσης Απάτης τους επέστρεψε 9,4 εκατομμύρια λίρες. Μπορεί για κάποια θύματα η επιστροφή των χρημάτων να ήταν ένα δώρο εξ ουρανού ωστόσο για κάποιους άλλους ήταν μία απογοήτευση και εξηγούμαστε.

Οι συνταξιούχοι θύματα της απάτης της Norton έλαβαν αποζημιώσεις 9,4 εκατομμυρίων λιρών

Κάποιοι από τα θύματα της απάτης δυστυχώς δεν βρίσκονται εν ζωή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν την επιστροφή, ενώ σε κάποια άλλα δεν έχουν πιστωθεί ακόμη τα ποσά που τους αναλογούν.

Ο άνθρωπος ο οποίος διορίστηκε το 2019 για να διαχειριστεί την υπόθεση της Norton ανακοίνωσε πως ακόμη υπάρχει εκκρεμότητα με το ποσό που η εταιρεία οφείλει σε κάθε συνταξιούχο και πως αυτή η εκκρεμότητα μπορεί να διαρκέσει έως τον Νοέμβριο.

Μπορεί η υπόθεση της απάτης της Norton να κλείνει σιγά σιγά ωστόσο δεν θα πάψει ποτέ να αποτελεί μία μαύρη σελίδα για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Οι συνταξιούχοι θύματα της απάτης της Norton έλαβαν αποζημιώσεις 9,4 εκατομμυρίων λιρών
Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες