Ο Marc Marquez σε ρόλο ξεναγού στη Βαρκελώνη - Video

Για την προώθηση των ανανεώσιμων καυσίμων της Repsol
Marc Marquez REPSOL ανανεώσιμα καύσιμα
Από το

motomag

18/7/2023

Ο οκτώ φορές Πρωταθλητής στο MotoGP Marc Marquez βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Honda Civic Type R το οποίο ήταν εφοδιασμένο με 100% ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol, με τον ίδιο να εκτελεί χρέη ξεναγού στη Βαρκελώνη, προωθώντας παράλληλα τα προϊόντα της χορηγού του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας.

Η Repsol αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος για να διαφημίσει τα ανανεώσιμα της καύσιμα είναι να βάλει πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου τον Marc Marquez. O αναβάτης της Repsol Honda στο MotoGP είχε στη διάθεση του το νέο Honda Civic Type R απόδοσης 329 ίππων, γεμάτο με 100% ανανεώσιμα καύσιμα της Ισπανικής Repsol. O Marquez στο βίντεο της Repsol σταματά σε διάφορα σημεία ώστε να πάρει "ανυποψίαστους" περαστικούς για να τους ξεναγήσει στη Βαρκελώνη.

REPSOL

Κατά τη διάρκεια της σύντομης βόλτας εντός της πόλεως ο Ισπανός ενημερώνει τους συνταξιδιώτες του για τα ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol, συνομιλεί μαζί τους για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, ενώ παράλληλα εκτελεί και χρέη ξεναγού. Μην ξεχνάμε πως από το 2024 τα καύσιμα που θα χρησιμοποιούν οι μοτοσυκλέτες στο MotoGP θα έχουν μόνο 60% παράγωγα από ορυκτό πετρέλαιο και το υπόλοιπο 40% θα είναι συνθετικό καύσιμο, ενώ το 2027 στόχος είναι να χρησιμοποιούν 100% συνθετικά καύσιμα.

REPSOL

H Repsol έχει ήδη ξεκινήσει την λειτουργία της πρώτης μονάδας προηγμένων βιοκαυσίμων στην Cartagena της Ισπανίας, η οποία θα παράγει 250.000 τόνους ανανεώσιμων καυσίμων από απορρίμματα, ενώ όπως είχατε διαβάσει στο MOTO ο Marc Marquez είχε βρεθεί το 2022 στην πίστα της Jarama στην Ισπανία για να δοκιμάσει ένα νέο συνθετικό βιοκαύσιμο που ετοίμασε η Repsol για αγωνιστική χρήση σε μοτοσυκλέτες. Οι εργασίες στο εργοστάσιό των συνθετικών καυσίμων στο Μπιλμπάο θα ξεκινήσουν την παραγωγή τους το 2024. Αυτά τα δύο εργοστάσια θέλουν να παίξουν ηγετικό ρόλο στον στόχο της Repsol να φτάσει σε παραγωγική ικανότητα 1,3 εκατομμυρίων τόνων ανανεώσιμων καυσίμων το 2025 και άνω των 2 εκατομμυρίων το 2030.

Ετικέτες

Υπουργείο Ναυτιλίας - Οδηγίες ασφαλείας για τα ηλεκτρικά οχήματα στα πλοία

Επίπεδο φόρτισης έως 40% της συνολικής χωρητικότητας των μπαταριών ενώ οι δεξαμενές στα εναλλακτικά καύσιμα δεν δύναται να είναι άνω του 50%
motomag Υπουργείο Ναυτιλίας - Οδηγίες για την μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων με τα ακτοπλοϊκά πλοία για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Kατευθυντήριες οδηγίες εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων.

Σημειώνεται ότι στα AFVs (εναλλακτικά καύσιμα) περιλαμβάνονται: α) τα αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα που φέρουν συσσωρευτές (μπαταρίες) και β) τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα. Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίστηκαν σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και τη μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία καθώς το ζήτημα μεταφοράς AFVs (εναλλακτικών καυσίμων) με πλοία έχει απασχολήσει σχετικά πρόσφατα τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Ως εκ τούτου για λόγους πρόληψης, οι προαναφερόμενες οδηγίες προς τους οδηγούς των AFVs που θέλουν να επιβιβαστούν σε ακτοπλοϊκό πλοίο, αναφέρουν ότι:

α) στα αμιγώς ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα πρέπει να γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των συσσωρευτών ενώ το επίπεδο φόρτισης θα πρέπει να είναι έως 40% της συνολικής χωρητικότητάς αυτών

β) στα οχήματα λοιπών εναλλακτικών καυσίμων, όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου, οι δεξαμενές τους να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας

Επισημαίνεται ότι υπάρχει υποχρέωση από τους επιβάτες – οδηγούς να ενημερώνουν άμεσα το πλήρωμα του πλοίου σε περίπτωση λήψης οποιασδήποτε ένδειξης συναγερμού από το όχημά τους. Δεν επιτρέπεται να γίνεται φόρτωση των οχημάτων AFVs που έχουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας τους και στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές τους (στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί). Η ευθύνη για την διασφάλιση ότι στο όχημα δεν υφίσταται βλάβη ή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας, στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές του, βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους των οχημάτων αυτών και η ακτοπλοϊκή εταιρία δύναται να το εξασφαλίσει με όποιο τρόπο αυτή ορίσει.

Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η φόρτιση ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων επί του πλοίου ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα δεν θα είναι συνδεδεμένα με κάποια πηγή ηλεκτρικού ρεύματος επί του πλοίου. Πρωταρχικό μέλημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την ασφαλή μεταφορά των AFVs στα ακτοπλοϊκά πλοία υπηρετούν αυτό τον σκοπό, χωρίς όμως να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των «πράσινων Ι.Χ.».

Αν πιστεύατε πως ένα ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα μέσω πλοίου είναι εύκολο μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήστε και ακόμη δεν έχει έρθει το καλοκαίρι…

Υπουργείο Ναυτιλίας - Οδηγίες για την μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων με τα ακτοπλοϊκά πλοία για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων