Andrea Dovizioso - Ανέλαβε τη διαχείριση της πίστας MX 04 Park - Monte Coralli

Για τα επόμενα 22 χρόνια
Andrea Dovizioso Park 04 Monte Coralli Faenza
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2022

Ο πρώτην πιλότος του MotoGP και λάτρης του Motocross, Andrea Dovizioso, είναι πλέον υπεύθυνος διαχείρισης της πίστας MX "Monte Coralli" της Faenza -στην καρδιά της “Motor Valley”-, η οποία από εδώ και πέρα θα είναι γνωστή και ως 04 Park.

Η εταιρεία RPM, που ανήκει στον “Desmo Dovi” αγόρασε τα δικαιώματα για τη χρήση της πίστας Motocross Monte Coralli, ενώ ο Dovizioso σκοπεύει να την ανακαινίσει πλήρως, χάρη και στους πόρους από το πακέτο χρηματοδότησης “PNRR Sport e Inclusione - Cluster 3”, που η FMI (Federazione Motociclistica Italiana, ήτοι η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) επέλεξε να απονείμει στην πίστα. Παράλληλα, στο 04 Park θα δημιουργηθούν και νέες εγκαταστάσεις της FMI αφιερωμένες στην off-road οδήγηση.

Στην ανακαίνιση, που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, περιλαμβάνονται νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες υπηρεσίες φιλοξενίας, αλλά και νέα πίστα ΜΧ, με κορυφαία στάνταρ για αναβάτες όλων των επιπέδων.

Μεταξύ άλλων ο Andrea Dovizioso δήλωσε: “αυτό είναι ένα όνειρο που είχα εδώ και χρόνια, με μια πίστα (Monte Coralli) που ήταν πάντα σημείο αναφοράς για μένα -πέρα από το ότι ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Το μέρος είναι πραγματικά μεγάλο, και θα ήθελα να γίνει ένα κέντρο για τους φίλους της off-road οδήγησης, εκεί όπου θα μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να διασκεδάσουν. Θα οργανώσουμε event και θα οργανώσουμε αγώνες. Θα μπορείς να έλθεις στην πίστα είτε για να οδηγήσεις, είτε για να περάσεις όμορφα και διαφορετικά σε έναν χώρο που θα φτιαχτεί με πάθος.”

Στις εγκαταστάσεις του 04 Park - Monte Coralli θα συνυπάρχουν πίστα Motocross, πίστα Mini Cross και Pump Track

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Σπερχειάδα: MEGA GALLERY 3ου αγώνα!

Όλη η δράση αποτυπώνεται στην οθόνη σας από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024, Σπερχειάδα 3ος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2024

Ο 3ος αγώνας στην Σπερχειάδα είχε έντονη δράση συμπυκνωμένη σε μία ημέρα εξαιτίας της ακύρωσης της αγωνιστικής δραστηριότητας την πρώτη ημέρα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, εκείνες τις ημέρες.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να προπονηθούν σε παρακείμενη έκταση χαρίζοντας εικόνες απευθείας βγαλμένες από το Enduro, σε σημείο που η εικόνα μπέρδευε τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα, βλέποντας τίτλο MOTOCROSS αλλά σε ένα διαφορετικό όμως video που δεν θύμιζε κάτι τέτοιο. Οι εικόνες αυτές έχουν αποτυπωθεί στην συλλογή της πρώτης ημέρας μαζί με τις απονομές!

Για το ρεπορτάζ του αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα διαβάζετε εδώ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Παρακολουθείτε τις συλλογές φωτογραφιών ανά κατηγορία εδώ: