Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με Prado σε MXGP και Längenfelder, Rossi σε MX2 [VIDEO]

Ανταγωνιστικοί οι αναβάτες της GASGAS και στις δύο κατηγορίες
GASGAS MXGP 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/2/2024

Δειλά δειλά φτάνουμε στο τέλος των παρουσιάσεων των ομάδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά της Red Bull GASGAS Factory Racing να κάνει γνωστή τη σύνθεση της ομάδας της για τον συγκεκριμένο θεσμό, με τον πρωταθλητή Jorge Prado να είναι αυτός που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία και τους Simon Längenfelder και Marc-Antoine Rossi να αγωνίζονται στην MX2.

Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με τον Prado σε MXGP και τους Längenfelder και Rossi σε MX2 [VIDEO]

Ο περσινός πρωταθλητής του MXGP Jorge Prado προς τιμήν του οποίου η GASGAS δημιούργησε μια περιορισμένης παραγωγής MC 450F Prado Edition, για το 2024 έχει έναν και μόνο στόχο, την υπεράσπιση του τίτλου του. Για τον λόγο αυτό ο Ισπανός αποφάσισε πως αντί να πραγματοποιήσει δοκιμές θα ήταν καλύτερο να αγωνιστεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στο Supercross. Μπορεί για πολλούς αυτή η απόφαση να ήταν επικίνδυνη καθώς ο κίνδυνος ενός τραυματισμού είναι μεγάλος ωστόσο ο Prado το διασκεδάζει στην Αμερική -και βελτιώνεται δίπλα στους καλύτερους και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Στην ΜΧ2 η Red Bull GASGAS Factory Racing θα αγωνιστεί με δύο αναβάτες τη φετινή σεζόν. Ο Simon Längenfelder στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα έχει ως στόχο να ξεκολλήσει από την τρίτη θέση που κατέλαβε πέρυσι στο τέλος της χρονιάς, με τον νέο αναβάτη της ομάδας Marc-Antoine Rossi ο οποίος προέρχεται από την EMX250 να έχει φέτος τη δυνατότητα να ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα στην MX2 κατηγορία.

Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με τον Prado σε MXGP και τους Längenfelder και Rossi σε MX2 [VIDEO]

O Jorge Prado δήλωσε: “Το Supercross με βοήθησε αρκετά καθώς οδηγούσα σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Θα κάνουμε έναν αγώνα πριν την έναρξη της χρονιάς για να είμαστε έτοιμοι.”

Ο Simon Längenfelder ανέφερε: “Eίναι η τρίτη μου χρονιά με τη Red Bull GASGAS Factory. Στόχος μας είναι να εξελιχθούμε και να έχουμε μία καλή σεζόν.”

Red Bull GASGAS Factory Racing MXGP – Με τον Prado σε MXGP και τους Längenfelder και Rossi σε MX2 [VIDEO]

O Marc-Antoine Rossi με τη σειρά του δήλωσε: “Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να είσαι εργοστασιακός αναβάτης είναι πολύ σημαντικό. Στόχος μου είναι να καταφέρω να είμαι στην πρώτη πεντάδα στο τέλος του πρωταθλήματος.”

Ο Davide De Carli, Team Manager της Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager δήλωσε: “Η σύνθεση της ομάδας μας είναι πολύ δυνατή. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αλλά είμαστε πιστεύω πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρυσι.”

GASGAS
Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες