GASGAS MC 450F Prado Edition - Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Ειδική έκδοση-φόρος τιμής στον Jorge Prado, για την κατάκτηση του τίτλου MXGP 2023
motomagGASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/2/2024

Η GASGAS θέλοντας να γιορτάσει την επιτυχία της στο MXGP του 2023, παρουσίασε την περιορισμένης παραγωγής έκδοση MC 450F Prado Edition, η οποία είναι ό,τι πιο κοντινό σε εργοστασιακό αγωνιστικό πρωτότυπο μοντέλο, ενώ όλες οι μοτοσυκλέτες θα έρχονται με το #1 στο μπροστινό number plate, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Jorge Prado, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MXGP 2023.

Στον βασικό εξοπλισμό της νέας έκδοσης βρίσκουμε το Connectivity Unit Offroad και τον αισθητήρα GPS, τα οποία όπως σας έχουμε ήδη γράψει προσφέρονται από την GASGAS, ως προαιρετικός εξοπλισμός για την off-road γκάμα της. Κατεβάζοντας την εφαρμογή GASGAS+ στο smartphone σου, μπορείς να μπεις σε έναν τεράστιο κόσμο παραμετροποιήσης, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα ακριβώς στα μέτρα σου και στις εκάστοτε συνθήκες, ενώ μέσα από εκεί μπορείς να δεις τα δεδομένα της τηλεμετρίας σου, αλλά και να καταγράψεις τους καλύτερους χρόνους σου.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το MC 450F Prado Edition να ξεχωρίζει είναι τα Mid Soft ελαστικά Pirelli Scorpion MX 32, το εορταστικό number plate με τον #1 και την υπογραφή του Prado και τέλος τα ολοκαίνουργια γραφικά της Red Bull GASGAS Factory Racing για το 2024. Ο ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να επιλέξει από τα αξεσουάρ να βάλει το #61 πάνω στη μοτοσυκλέτα του, που είναι ο αριθμός που χρησιμοποιεί ο Prado στο MXGP.

Σημεία που ξεχωρίζουν στη νέα GASGAS MC 450F Prado Edition:

Connectivity Unit Offroad - Δημιουργήστε πολλούς και διαφορετικούς χάρτες απόκρισης κινητήρα σύμφωνα με το οδηγικό σου στυλ, αλλά και κάθε πίστα ξεχωριστά, μέσω της εφαρμογής GASGAS+.

GPS Sensor - Καταγράφει τους χρόνους σου και σου δείχνει όλα τα δεδομένα τηλεμετρίας μέσω της εφαρμογής GASGAS+.

Εφαρμογή GASGAS+ - Λήψη χωρίς χρέωση, ενώ άπαξ και συνδεθεί με το CUO μπορείς να “στήσεις” το MC 450F Prado Edition, να εκμεταλλευτείς τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τις αναρτήσεις και να ενημερωθείς για τα προγραμματισμένα service της μοτοσυκλέτας σου.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Ελαστικά Pirelli - Το νικηφόρο ελαστικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP, για τη μέγιστη πρόσφυση σε κάθε πίστα.

Αυτοκόλλητα με τον αριθμό 61 - Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα ακριβές αντίγραφο της μοτοσυκλέτας του Jorge Prado!

Υπογεγραμμένο μπροστινό number plate - Ένα number plate με το #1, υπογεγραμμένο από τον Jorge, έρχεται μαζί με κάθε MC 450F Prado Edition.

Τροχοί Factory - Μαύρα στεφάνια και ακτίνες, κόκκινα έκκεντρα και καψούλια.

Τιμονόπλακες κατεργασμένες σε CNC με δύο διαφορετικές θέσεις ως προς τον λαιμό - Μία επιλογή με offset 20mm και μία με 22mm σου επιτρέπει να ανακαλύψεις την εργονομία που προτιμάς. Επίσης έχουν δεχτεί κόκκινη ανωδίωση!

Σημεία έδρασης σε πλαίσιο και κινητήρα - Λιγότερο υλικό για βελτιωμένη ακαμψία, μειωμένο βάρος και καλύτερη συμπεριφορά, ειδικά στις εισόδους των στροφών.

Επανασχεδιασμένο μπροστινό φτερό - Ακολουθεί τις γραμμές του μπροστινού number plate και φιλοξενεί τον αισθητήρα GPS.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Προστατευτικά πλαισίου - Κατασκευασμένα από δύο υλικά για καλύτερο κράτημα της μοτοσυκλέτας από τα πόδια του αναβάτη.

WP XACT - Με νέες ρυθμίσεις, για να ταιριάζει με το νέο πλαίσιο και το νέο μοχλικό της πίσω ανάρτησης.

Ανανεωμένο μοχλικό πίσω ανάρτησης - Νέες τσιμούχες για χαμηλότερο συντελεστή τριβής και μικρότερη βίδα σύνδεση μοχλικού, για καλύτερη συμπεριφορά και πρόσφυση.

Πεντάλ πίσω φρένου - Βελτιωμένη πέδηση, ανεξαρτήτως συνθηκών που επικρατούν στην πίστα.

Καβαλέτα τιμονιού - Καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια και μειώνουν την πιθανότητα στρέβλωσης του τιμονιού σε κάποια πτώσης.

Μεγαλύτερο πίσω φτερό - Διώχνει περισσότερη λάσπη, ενώ δίνει την δυνατότητα στα νέα γραφικά να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Η περιορισμένης παραγωγής MC 450F Prado Edition πρόκειται να είναι διαθέσιμη από τον Μάρτιο του 2024 και μετά, ενώ τα 96 αντίτυπα που θα παραχθούν συνολικά αναμένεται να ξεπουλήσουν γρήγορα. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα από αυτά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο GASGAS, όπου και μπορείτε να ενημερωθείτε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. για τα νέα μοντέλα της GASGAS.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες