GASGAS MC 450F Prado Edition - Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Ειδική έκδοση-φόρος τιμής στον Jorge Prado, για την κατάκτηση του τίτλου MXGP 2023
motomagGASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/2/2024

Η GASGAS θέλοντας να γιορτάσει την επιτυχία της στο MXGP του 2023, παρουσίασε την περιορισμένης παραγωγής έκδοση MC 450F Prado Edition, η οποία είναι ό,τι πιο κοντινό σε εργοστασιακό αγωνιστικό πρωτότυπο μοντέλο, ενώ όλες οι μοτοσυκλέτες θα έρχονται με το #1 στο μπροστινό number plate, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Jorge Prado, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MXGP 2023.

Στον βασικό εξοπλισμό της νέας έκδοσης βρίσκουμε το Connectivity Unit Offroad και τον αισθητήρα GPS, τα οποία όπως σας έχουμε ήδη γράψει προσφέρονται από την GASGAS, ως προαιρετικός εξοπλισμός για την off-road γκάμα της. Κατεβάζοντας την εφαρμογή GASGAS+ στο smartphone σου, μπορείς να μπεις σε έναν τεράστιο κόσμο παραμετροποιήσης, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα ακριβώς στα μέτρα σου και στις εκάστοτε συνθήκες, ενώ μέσα από εκεί μπορείς να δεις τα δεδομένα της τηλεμετρίας σου, αλλά και να καταγράψεις τους καλύτερους χρόνους σου.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το MC 450F Prado Edition να ξεχωρίζει είναι τα Mid Soft ελαστικά Pirelli Scorpion MX 32, το εορταστικό number plate με τον #1 και την υπογραφή του Prado και τέλος τα ολοκαίνουργια γραφικά της Red Bull GASGAS Factory Racing για το 2024. Ο ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να επιλέξει από τα αξεσουάρ να βάλει το #61 πάνω στη μοτοσυκλέτα του, που είναι ο αριθμός που χρησιμοποιεί ο Prado στο MXGP.

Σημεία που ξεχωρίζουν στη νέα GASGAS MC 450F Prado Edition:

Connectivity Unit Offroad - Δημιουργήστε πολλούς και διαφορετικούς χάρτες απόκρισης κινητήρα σύμφωνα με το οδηγικό σου στυλ, αλλά και κάθε πίστα ξεχωριστά, μέσω της εφαρμογής GASGAS+.

GPS Sensor - Καταγράφει τους χρόνους σου και σου δείχνει όλα τα δεδομένα τηλεμετρίας μέσω της εφαρμογής GASGAS+.

Εφαρμογή GASGAS+ - Λήψη χωρίς χρέωση, ενώ άπαξ και συνδεθεί με το CUO μπορείς να “στήσεις” το MC 450F Prado Edition, να εκμεταλλευτείς τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τις αναρτήσεις και να ενημερωθείς για τα προγραμματισμένα service της μοτοσυκλέτας σου.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Ελαστικά Pirelli - Το νικηφόρο ελαστικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP, για τη μέγιστη πρόσφυση σε κάθε πίστα.

Αυτοκόλλητα με τον αριθμό 61 - Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα ακριβές αντίγραφο της μοτοσυκλέτας του Jorge Prado!

Υπογεγραμμένο μπροστινό number plate - Ένα number plate με το #1, υπογεγραμμένο από τον Jorge, έρχεται μαζί με κάθε MC 450F Prado Edition.

Τροχοί Factory - Μαύρα στεφάνια και ακτίνες, κόκκινα έκκεντρα και καψούλια.

Τιμονόπλακες κατεργασμένες σε CNC με δύο διαφορετικές θέσεις ως προς τον λαιμό - Μία επιλογή με offset 20mm και μία με 22mm σου επιτρέπει να ανακαλύψεις την εργονομία που προτιμάς. Επίσης έχουν δεχτεί κόκκινη ανωδίωση!

Σημεία έδρασης σε πλαίσιο και κινητήρα - Λιγότερο υλικό για βελτιωμένη ακαμψία, μειωμένο βάρος και καλύτερη συμπεριφορά, ειδικά στις εισόδους των στροφών.

Επανασχεδιασμένο μπροστινό φτερό - Ακολουθεί τις γραμμές του μπροστινού number plate και φιλοξενεί τον αισθητήρα GPS.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Προστατευτικά πλαισίου - Κατασκευασμένα από δύο υλικά για καλύτερο κράτημα της μοτοσυκλέτας από τα πόδια του αναβάτη.

WP XACT - Με νέες ρυθμίσεις, για να ταιριάζει με το νέο πλαίσιο και το νέο μοχλικό της πίσω ανάρτησης.

Ανανεωμένο μοχλικό πίσω ανάρτησης - Νέες τσιμούχες για χαμηλότερο συντελεστή τριβής και μικρότερη βίδα σύνδεση μοχλικού, για καλύτερη συμπεριφορά και πρόσφυση.

Πεντάλ πίσω φρένου - Βελτιωμένη πέδηση, ανεξαρτήτως συνθηκών που επικρατούν στην πίστα.

Καβαλέτα τιμονιού - Καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια και μειώνουν την πιθανότητα στρέβλωσης του τιμονιού σε κάποια πτώσης.

Μεγαλύτερο πίσω φτερό - Διώχνει περισσότερη λάσπη, ενώ δίνει την δυνατότητα στα νέα γραφικά να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα.

GASGAS MC 450F Prado Edition – Όσο πιο κοντά στο αγωνιστικό γίνεται

Η περιορισμένης παραγωγής MC 450F Prado Edition πρόκειται να είναι διαθέσιμη από τον Μάρτιο του 2024 και μετά, ενώ τα 96 αντίτυπα που θα παραχθούν συνολικά αναμένεται να ξεπουλήσουν γρήγορα. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα από αυτά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο GASGAS, όπου και μπορείτε να ενημερωθείτε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. για τα νέα μοντέλα της GASGAS.

Ετικέτες

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες