GASGAS - Offroad συνδεσιμότητα και με τηλεμετρία

Σε συνδυασμό με την εφαρμογή GASGAS+ για πλήρη παραμετροποίηση της μοτοσυκλέτας
GASGAS Συνδεσιμότητα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2024

Ξεκινώντας από την γκάμα του 2024, μπορείτε πλέον να παραμετροποιήσετε τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της GASGAS από το smartphone σας με την πρωτοποριακή εφαρμογή Connectivity Unit Offroad (CUO) και την εφαρμογή GASGAS+, οι οποίες σας βοηθούν να ρυθμίσετε κινητήρα και αναρτήσεις προσφέροντας ακόμα και αναλυτικά δεδομένα τηλεμετρίας.

Διαθέσιμο για την ώρα μόνο για τα 4χρονα μοντέλα motocross και cross country, θα βρείτε το CUO σε όλους τους αντιπροσώπους της GASGAS παγκοσμίως, ενώ την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο smartphone σας. Οι δυνατότητες του συστήματος περιλαμβάνουν πλήρη προσαρμογή της παροχής ισχύος της μοτοσυκλέτας, δυνατότητα αποθήκευσης πολλαπλών ρυθμίσεων κινητήρα, και βοήθεια για τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων.

Η GASGAS αναφέρει πως καθώς ο αναβάτης θα πειραματίζεται με τις ρυθμίσεις και θα μαθαίνει, η οδήγηση και οι τεχνικές του γνώσεις θα αυξάνονται μαζί, βοηθώντας τον να εξελιχθεί τόσο ως αναβάτης όσο και ως βελτιωτής μοτοσυκλετών!

Το CUO τοποθετείται εύκολα και μόλις το συνδυάσετε με τη νέα εφαρμογή GASGAS+ μπορείτε να αρχίσετε να ρυθμίζετε την ισχύ ώστε να ταιριάζει στο στυλ σας ή στις συνθήκες της πίστας, χρησιμοποιώντας το smartphone σας. Πολλαπλές ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική αναφορά και να εφαρμοστούν σε διάφορες πίστες, εξοικονομώντας σας χρόνο και διασφαλίζοντας ότι οδηγείτε με την καλύτερη δυνατή απόδοση του κινητήρα σας.

Υπάρχει επίσης ένα εικονικό γκαράζ μέσα στην εφαρμογή, όπου μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε τη μοτοσυκλέτα ή τις μοτοσυκλέτες σας, να δείτε τα owners’ manuals και να καταγράψετε τη συντήρηση και το σέρβις σας.

Όμως η εφαρμογή GASGAS+ διαθέτει ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό - το RIDER, το οποίο δίνει δυνατότητες τηλεμετρίας. Για να λειτουργήσει αυτό θα χρειαστείτε ένα ειδικό μπροστινό φτερό για να εγκαταστήσετε έναν αισθητήρα GPS (και τα δύο είναι επίσης διαθέσιμα τώρα ως τεχνικά αξεσουάρ της GASGAS) και θα μπορείτε στη συνέχεια να καταγράφετε τους χρόνους των γύρων σας, να αναλύετε τα πάντα σχετικά με το πώς λειτουργεί η μοτοσικλέτα σας και πολλά άλλα...

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής GASGAS+ με περισσότερες λεπτομέρειες.

GASGAS Συνδεσιμότητα

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ - Επιλέξτε ανάμεσα σε προκαθορισμένους χάρτες με βάση τον τύπο της πίστας και τις συνθήκες της πίστας ή χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ADVANCED για να δημιουργήσετε τον δικό σας χάρτη από την αρχή. Η λειτουργία ENGINE σας δίνει πλήρη έλεγχο του φρένου του κινητήρα, της απόκρισης του γκαζιού, του ελέγχου πρόσφυσης, του launch control και της ευαισθησίας του Quickshifter. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις αγαπημένες σας χαρτογραφήσεις και να ενεργοποιήσετε την ιδανική όταν φτάνετε σε κάθε πίστα, και στη συνέχεια να κάνετε αλλαγές μεταξύ των session ή των αγώνων, αν χρειαστεί.

ΑΝΑΒΑΤΗΣ - Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας της εφαρμογής, η οποία τροφοδοτείται από τη LITPro και λαμβάνει δεδομένα από το CUO και το GPS που είναι τοποθετημένα στο μπροστινό φτερό, μπορείτε να κάνετε ανασκόπηση της προπόνησης ή του αγώνα σας, κατεβάζοντας τα δεδομένα στην εφαρμογή για λεπτομερή ανάλυση. Το σύστημα προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για την οδήγησή σας (ανάλυση γύρων και τμημάτων, χρόνος που βρισκόσασταν στον αέρα στα άλματα, ανάλυση στροφών και Lap99 ανάλυση) και σας επιτρέπει να απεικονίσετε ταυτόχρονα τα δεδομένα του κινητήρα σας, με δυνατότητα επιλογής έως και 15 τιμών (στροφές κινητήρα, σχέση κιβωτίου, θέση γκαζιού, riding mode, και πολλές άλλες). Μόλις κατεβάσετε τα δεδομένα, μπορείτε να αναλύσετε τις επιδόσεις σας, να συγκρίνετε γύρους και να ανταγωνιστείτε με άλλους σε έναν εικονικό πίνακα κατάταξης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - Αυτή η λειτουργία της εφαρμογής έχει δύο κύριες λειτουργίες. Το SAG ASSISTANT σας βοηθά να βρείτε το σωστό SAG για κάθε μοτοσυκλέτα. Για να επιτευχθεί αυτό, η εφαρμογή ρωτάει "Μοτοσυκλέτα σε βάση" και "Μοτοσυκλέτα με αναβάτη" κατά τη ρύθμιση του SAG. Χρησιμοποιώντας την ενότητα SUSPENSION SETTING, μπορείτε στη συνέχεια να δημιουργήσετε πολλαπλές, εξατομικευμένες ρυθμίσεις ανάρτησης, αφού εισαγάγετε το βάρος σας στον εξοπλισμό οδήγησης και τον τύπο και την κατάσταση της πίστας. Αφού επιλέξετε το επίπεδο δεξιοτήτων σας -Basic, Advanced ή Pro- καθώς και το έδαφος της πίστας -Sand, Soft, Medium ή Hard- θα σας εμφανιστούν οι συνιστώμενες ρυθμίσεις, τις οποίες μπορείτε να τελειοποιήσετε και να αποθηκεύσετε για χρήση σε άλλες πίστες.

Η νέα Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον Φεβρουάριο, στην τιμή των €149. Ο αισθητήρας GPS διατίθεται στα €89, ενώ το μπροστινό φτερό κοστίζει €39. Η εφαρμογή GASGAS+ μπορεί να κατεβεί δωρεάν και συνοδεύεται από δοκιμαστική έκδοση της λειτουργίας RIDER διάρκειας 4 εβδομάδων. Στη συνέχεια η ετήσια τιμή ξεκινά από €69,99. Οι τιμές εξαρτώνται από τη χώρα παραγγελίας.

Μάθετε τα πάντα για τη νέα εφαρμογή, GASGAS+, ΕΔΩ.

Κινούμαι Ηλεκτρικά II – Καταβολή πληρωμών ύψους 5,68 εκατομμυρίων ευρώ σε 1.686 δικαιούχους

Η πίστωση των χρημάτων θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
motomagΚινούμαι Ηλεκτρικά II – Καταβολή πληρωμών ύψους 5,68 εκατομμυρίων ευρώ σε 1.686 δικαιούχους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Λίγο πριν την έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά 3”, η κυβέρνηση προχωρά στην καταβολή χρηματικού ποσού ύψους σχεδόν 5,68 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολικά 1.686 δικαιούχους, οι οποίοι επωφελούνται από το “Κινούμαι Ηλεκτρικά II”.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, μέσω της 16ης σχετικής απόφασης έγκρισης πίστωσης, θα μοιραστεί το ποσό των 5.677.320€, στους λογαριασμούς 1.686 δικαιούχων του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά II”.

Από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει το ποσό της αντίστοιχης επιδότησης σε 7.772 δικαιούχους, οι οποίο προχώρησαν σε αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Συνολικά, το ποσό που έχει δοθεί ανέρχεται στα 26.138.312€.

Σε λίγο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, με το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” να αυξάνει το ποσό της επιδότησης για όσους θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό όχημα. Αυτή την στιγμή, έχουμε ένα από τα πιο συμφέροντα προγράμματα στην Ευρώπη, όμως δυστυχώς για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση παραμερίζει τους μοτοσυκλετιστές, με την αύξηση να αφορά μόνο όσους θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με το ποσό για τις μοτοσυκλέτες να μένει στα ίδια επίπεδα με αυτά του “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ”.