GASGAS - Offroad συνδεσιμότητα και με τηλεμετρία

Σε συνδυασμό με την εφαρμογή GASGAS+ για πλήρη παραμετροποίηση της μοτοσυκλέτας
GASGAS Συνδεσιμότητα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/2/2024

Ξεκινώντας από την γκάμα του 2024, μπορείτε πλέον να παραμετροποιήσετε τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της GASGAS από το smartphone σας με την πρωτοποριακή εφαρμογή Connectivity Unit Offroad (CUO) και την εφαρμογή GASGAS+, οι οποίες σας βοηθούν να ρυθμίσετε κινητήρα και αναρτήσεις προσφέροντας ακόμα και αναλυτικά δεδομένα τηλεμετρίας.

Διαθέσιμο για την ώρα μόνο για τα 4χρονα μοντέλα motocross και cross country, θα βρείτε το CUO σε όλους τους αντιπροσώπους της GASGAS παγκοσμίως, ενώ την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο smartphone σας. Οι δυνατότητες του συστήματος περιλαμβάνουν πλήρη προσαρμογή της παροχής ισχύος της μοτοσυκλέτας, δυνατότητα αποθήκευσης πολλαπλών ρυθμίσεων κινητήρα, και βοήθεια για τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων.

Η GASGAS αναφέρει πως καθώς ο αναβάτης θα πειραματίζεται με τις ρυθμίσεις και θα μαθαίνει, η οδήγηση και οι τεχνικές του γνώσεις θα αυξάνονται μαζί, βοηθώντας τον να εξελιχθεί τόσο ως αναβάτης όσο και ως βελτιωτής μοτοσυκλετών!

Το CUO τοποθετείται εύκολα και μόλις το συνδυάσετε με τη νέα εφαρμογή GASGAS+ μπορείτε να αρχίσετε να ρυθμίζετε την ισχύ ώστε να ταιριάζει στο στυλ σας ή στις συνθήκες της πίστας, χρησιμοποιώντας το smartphone σας. Πολλαπλές ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική αναφορά και να εφαρμοστούν σε διάφορες πίστες, εξοικονομώντας σας χρόνο και διασφαλίζοντας ότι οδηγείτε με την καλύτερη δυνατή απόδοση του κινητήρα σας.

Υπάρχει επίσης ένα εικονικό γκαράζ μέσα στην εφαρμογή, όπου μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε τη μοτοσυκλέτα ή τις μοτοσυκλέτες σας, να δείτε τα owners’ manuals και να καταγράψετε τη συντήρηση και το σέρβις σας.

Όμως η εφαρμογή GASGAS+ διαθέτει ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό - το RIDER, το οποίο δίνει δυνατότητες τηλεμετρίας. Για να λειτουργήσει αυτό θα χρειαστείτε ένα ειδικό μπροστινό φτερό για να εγκαταστήσετε έναν αισθητήρα GPS (και τα δύο είναι επίσης διαθέσιμα τώρα ως τεχνικά αξεσουάρ της GASGAS) και θα μπορείτε στη συνέχεια να καταγράφετε τους χρόνους των γύρων σας, να αναλύετε τα πάντα σχετικά με το πώς λειτουργεί η μοτοσικλέτα σας και πολλά άλλα...

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής GASGAS+ με περισσότερες λεπτομέρειες.

GASGAS Συνδεσιμότητα

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ - Επιλέξτε ανάμεσα σε προκαθορισμένους χάρτες με βάση τον τύπο της πίστας και τις συνθήκες της πίστας ή χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ADVANCED για να δημιουργήσετε τον δικό σας χάρτη από την αρχή. Η λειτουργία ENGINE σας δίνει πλήρη έλεγχο του φρένου του κινητήρα, της απόκρισης του γκαζιού, του ελέγχου πρόσφυσης, του launch control και της ευαισθησίας του Quickshifter. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις αγαπημένες σας χαρτογραφήσεις και να ενεργοποιήσετε την ιδανική όταν φτάνετε σε κάθε πίστα, και στη συνέχεια να κάνετε αλλαγές μεταξύ των session ή των αγώνων, αν χρειαστεί.

ΑΝΑΒΑΤΗΣ - Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας της εφαρμογής, η οποία τροφοδοτείται από τη LITPro και λαμβάνει δεδομένα από το CUO και το GPS που είναι τοποθετημένα στο μπροστινό φτερό, μπορείτε να κάνετε ανασκόπηση της προπόνησης ή του αγώνα σας, κατεβάζοντας τα δεδομένα στην εφαρμογή για λεπτομερή ανάλυση. Το σύστημα προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για την οδήγησή σας (ανάλυση γύρων και τμημάτων, χρόνος που βρισκόσασταν στον αέρα στα άλματα, ανάλυση στροφών και Lap99 ανάλυση) και σας επιτρέπει να απεικονίσετε ταυτόχρονα τα δεδομένα του κινητήρα σας, με δυνατότητα επιλογής έως και 15 τιμών (στροφές κινητήρα, σχέση κιβωτίου, θέση γκαζιού, riding mode, και πολλές άλλες). Μόλις κατεβάσετε τα δεδομένα, μπορείτε να αναλύσετε τις επιδόσεις σας, να συγκρίνετε γύρους και να ανταγωνιστείτε με άλλους σε έναν εικονικό πίνακα κατάταξης.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ - Αυτή η λειτουργία της εφαρμογής έχει δύο κύριες λειτουργίες. Το SAG ASSISTANT σας βοηθά να βρείτε το σωστό SAG για κάθε μοτοσυκλέτα. Για να επιτευχθεί αυτό, η εφαρμογή ρωτάει "Μοτοσυκλέτα σε βάση" και "Μοτοσυκλέτα με αναβάτη" κατά τη ρύθμιση του SAG. Χρησιμοποιώντας την ενότητα SUSPENSION SETTING, μπορείτε στη συνέχεια να δημιουργήσετε πολλαπλές, εξατομικευμένες ρυθμίσεις ανάρτησης, αφού εισαγάγετε το βάρος σας στον εξοπλισμό οδήγησης και τον τύπο και την κατάσταση της πίστας. Αφού επιλέξετε το επίπεδο δεξιοτήτων σας -Basic, Advanced ή Pro- καθώς και το έδαφος της πίστας -Sand, Soft, Medium ή Hard- θα σας εμφανιστούν οι συνιστώμενες ρυθμίσεις, τις οποίες μπορείτε να τελειοποιήσετε και να αποθηκεύσετε για χρήση σε άλλες πίστες.

Η νέα Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον Φεβρουάριο, στην τιμή των €149. Ο αισθητήρας GPS διατίθεται στα €89, ενώ το μπροστινό φτερό κοστίζει €39. Η εφαρμογή GASGAS+ μπορεί να κατεβεί δωρεάν και συνοδεύεται από δοκιμαστική έκδοση της λειτουργίας RIDER διάρκειας 4 εβδομάδων. Στη συνέχεια η ετήσια τιμή ξεκινά από €69,99. Οι τιμές εξαρτώνται από τη χώρα παραγγελίας.

Μάθετε τα πάντα για τη νέα εφαρμογή, GASGAS+, ΕΔΩ.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025