Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Στο MXGP με την Red Bull GASGAS Factory Racing Team ΚΑΙ στο AMA Supercross με την Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team
motomag Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Δύο εβδομάδες προπόνησης στην πίστα RD Field στη Νότια Καλιφόρνια ήταν αρκετές για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MXGP Jorge Prado ώστε να πάρει την απόφαση να λάβει μέρος στους τρεις πρώτους αγώνες του AMA Supercross 2024 με την ομάδα της Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team.

Ο Ισπανός αναβάτης της GASGAS κατά καιρούς είχε δηλώσει πως όνειρο του ήταν να αγωνιστεί στην Αμερική και αυτό θα πραγματοποιηθεί το 2024. Ο Prado θα κάνει το ντεμπούτο του στις Η.Π.Α. στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross -Anaheim 1, San Francisco και San Diego- στη μεγάλη κατηγορία 450SX με το GASGAS MC 450F. Όπως αποφασίστηκε ο Ισπανός στο AMA Supercross θα λάβει μέρος με την ομάδα Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team, ενώ θα συμμετέχει και στο MXGP (σε όλη τη σεζόν), με την ομάδα Red Bull GASGAS Factory Racing Team.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Μετά από την ανακοίνωση της συμμετοχής του ο Jorge Prado ανέφερε: "Από τότε που άρχισα να οδηγώ, το όνειρό μου ήταν πάντα να αγωνιστώ μια μέρα στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα να τρέξω στο Supercross. Το παρακολουθούσα όλη μου τη ζωή στην τηλεόραση και πάντα σκεφτόμουν ότι πρέπει να είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι κάτω από φώτα με τεράστιο κοινό και να υπάρχει φανταστική ατμόσφαιρα! Πρέπει να είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι σε ένα εμβληματικό στάδιο όπως το Angel Stadium. Είχα την τύχη το 2015, ενώ προπονούμουν στις Η.Π.Α., να πάω στο Anaheim 1 και ήταν μια σπουδαία εμπειρία η οποία με έκανε να θέλω να το δοκιμάσω ακόμα περισσότερο. Έτσι, δεδομένου ότι κέρδισα τον τίτλο MXGP φέτος και είμαι απόλυτα υγιής και ψάχνω για μια νέα πρόκληση, σκέφτηκα ότι ήταν η τέλεια στιγμή στην καριέρα μου να έρθω να προπονηθώ στις Η.Π.Α. και να προετοιμαστώ για μερικούς αγώνες Supercross. Δεν θέλω να σπαταλήσω άλλον έναν ολόκληρο χρόνο αναρωτώμενος αν θα μπορούσα ή θα έπρεπε, οπότε είμαι εδώ και θα το δοκιμάσω. Ανυπομονώ πραγματικά γι' αυτό και είμαι αρκετά τυχερός που έχω την πλήρη υποστήριξη της Red Bull GASGAS Factory Racing Team καθώς και της Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team.”

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Ο Roger De Coster, Αγωνιστικός Διευθυντής Βόρειας Αμερικής KTM, Husqvarna, GASGAS δήλωσε: "Ο κύριος στόχος για τον Jorge το 2024 είναι να υπερασπιστεί τον Παγκόσμιο Τίτλο που κέρδισε την περασμένη σεζόν στο MXGP, αλλά φυσικά είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι μπορεί να κάνει στο Supercross. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ ταλαντούχος, δεδομένου ότι είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross σε MX2 και MXGP. Ωστόσο, ξέρουμε ότι το Supercross στο υψηλότερο επίπεδο είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και για να αγωνιστεί κανείς με τους κορυφαίους απαιτεί να είσαι καλά προετοιμασμένος εκτός από ταλαντούχος, οπότε αυτό θα είναι μια τεράστια πρόκληση για εκείνον. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και χαιρόμαστε που με την υποστήριξη της TLD GASGAS είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την επιθυμία του να δοκιμάσει το Supercross!"

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Ο Davide De Carli, Team Manager της Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager ανέφερε με τη σειρά του: "Ο Jorge εκπλήρωσε το όνειρό του και έγινε φέτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτόν. Η επιθυμία του τώρα είναι να προπονηθεί στις Η.Π.Α. και να δοκιμάσει το Supercross, γιατί δεν είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα και από την πλευρά μας το αξίζει απόλυτα. Εμείς, ως ομάδα, μαζί με τον Pit Beirer και τον Robert Jonas ήμασταν εδώ για να υποστηρίξουμε τον Prado και να του δώσουμε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Supercross! Ανυπομονούμε να τον δούμε να παρατάσσεται στην μεγάλη κατηγορία καθώς είναι σημαντικό για αυτόν να αγωνιστεί σε αυτούς τους τρεις πρώτους γύρους ώστε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του που είναι το αγωνιστικό του μέλλον, καθώς είναι ακόμα πολύ νέος και μπορεί να το δοκιμάσει. Είναι επίσης μια καλή χειμερινή προπόνηση γι' αυτόν πριν από την έναρξη της νέας σεζόν MXGP, όπου στόχος του είναι να υπερασπιστεί το νούμερο ένα. Καλή τύχη, Jorge!"

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες