Supercross 2024, Arlington - Νίκη Webb με Yamaha και μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Την πρώτη του νίκη στα 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας πήρε ο Haiden Deegan με μοτοσυκλέτα της Iwata
motomag Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Ο έβδομος γύρος της χρονιάς στο AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας είχε ως πρωταγωνιστές και στις δύο κατηγορίες αναβάτες της Monster Energy Yamaha Star Racing, με τον Cooper Webb να κερδίζει στα 450SX και τον Haiden Deegan να κατακτά τη νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του στα 205SX της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι 67.000 θεατές που βρέθηκαν στο AT&T Stadium παρακολούθησαν μία μοναδική αγωνιστική παράσταση και στις δύο κατηγορίες του θεσμού. Όσον αφορά την μεγάλη κατηγορία 450SX, o Cooper Web της Monster Energy Yamaha Star Racing ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος καθώς πήρε μία ανέλπιστη όπως φάνηκε νίκη.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

O πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Jett Lawrence της Honda ήταν αυτός που κυριαρχούσε στον αγώνα ωστόσο λίγους γύρους πριν το τέλος ένα λάθος του κόστισε τη νίκη στο Arlington. Το λάθος του Lawrence εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Webb, με τον αναβάτη της Yamaha να πανηγυρίζει την έκτη του νίκη στο συγκεκριμένο στάδιο! Ταυτόχρονα ο Webb είδε την βαθμολογική διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος να μειώνεται από τον πρωτοπόρο Lawrence στους τρεις βαθμούς.

Πίσω από τον αναβάτη της Yamaha βρέθηκε ο Eli Tomac της Monster Energy Yamaha Star Racing, ο οποίος κατάφερε μετά την πτώση που είχε στην αρχή του αγώνα να ανέβει στη δεύτερη θέση. Για ακόμη έναν αγώνα σταθερός ήταν ο Aaron Plessinger με τον αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Μετά τον έβδομο γύρο της χρονιάς ο Jett Lawrence (Honda) προηγείται με 135 βαθμούς, με τον Cooper Webb (Yamaha), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 132 βαθμούς και με τον Aaron Plessinger (KTM) να βρίσκεται στην τρίτη έχοντας 128 βαθμούς.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής ο αγώνας είχε αρκετό δράμα. Ο Austin Forkner της Kawasaki ενώ προηγείτο είχε μία άτσαλη προσγείωση από ένα μικρό άλμα με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να χτυπήσει στο τσιμέντο. Ο Forkner μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος στο νοσοκομείο με την ομάδα να αναφέρει πως υπέστη τραυματισμό στον ώμο του. Την ατυχία του Forkner εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Haiden Deegan της Monster Energy Yamaha Star Racing ο οποίος κατάφερε να πάρει την παρθενική νίκη του στον θεσμό.

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε στο Arlington ο Cameron McAdoo της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, με τον Tom Vialle της Red Bull KTM Factory Racing να συμπληρώνει το βάθρο. Μετά τον δεύτερο αγώνα στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας ο Max Anstie (Honda) προηγείται έχοντας 38 βαθμούς, με τον Pierce Brown (GASGAS) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 34 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 32 βαθμούς βρίσκεται ο Daxton Bennick (Yamaha).

Supercross 2024, Arlington - O Webb με Yamaha κερδίζει, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Lawrence [VIDEO]

O Cooper Webb ανέφερε: "Είμαι τυχερός γιατί ο Jett Lawrence έπεσε οπότε ο αγώνας στη συνέχεια κύλησε υπέρ μας. Είναι ιδιαίτερο το μέρος αυτό για εμένα καθώς έχω καταφέρει να κερδίσω εδώ έξι φορές.”

O Haiden Deegan δήλωσε: "Είναι λυπηρό να βλέπεις έναν συναθλητή στου να τραυματίζεται. Ήθελα να παλέψω μαζί του αλλά αυτά έχουν οι αγώνες. Θα απολαύσω τη νίκη με την ομάδα μου.”

ΜΧ

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες