Honda CB1000R Hornet - Στην EICMA 2023 με 190 hp σύμφωνα με τον ιαπωνικό τύπο

Με βάση το SCC77 CBR1000RR και streetfighter στιλ
Honda CB1000R Hornet
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/3/2023

Το Young Machine, που παραδοσιακά έχει στενούς δεσμούς με τις ιαπωνικές εταιρείες μοτοσυκλέτας, δημοσίευσε μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία, κάνοντας λόγο για επερχόμενο τετρακύλινδρο CB1000R Hornet που θα δούμε να παρουσιάζεται επίσημα στην EICMA 2023!

Οι φήμες είχαν ξεκινήσει και από την κατάθεση πατεντών της Honda πριν λίγο καιρό, όπου είχαμε δει μια μεγάλη τετρακύλινδρη εν σειρά streetfighter μοτοσυκλέτα 1.000 κ.εκ. με αεροδυναμικά βοηθήματα, πλαίσιο που θυμίζει εκείνο της Ducati και αποτελείται από ένα μικρό τμήμα μπροστά που δένει στον κινητήρα τον οποίο χρησιμοποιεί ως φέρων τμήμα του, και με πίσω αμορτισέρ τοποθετημένο οριζόντια δίπλα στον κινητήρα.

Τώρα, ο ιαπωνικός τύπος αναφέρει πως η Honda ετοιμάζεται να παρουσιάσει το CB1000R Hornet με νέα αρχιτεκτονική, που θα διαφέρει πολύ από την υπάρχουσα του neo sports cafe CB1000R, προχωρώντας από την SC57 CBR1000RR βάση στην SC77 CBR CBR1000RR του 2019.

Αυτό σημαίνει πως από τους 143,5 hp του Neo Sports Cafe θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο, που σύμφωνα με το Young Machine θα ξεπερνά τους 177 hp ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 190 hp!

Στην CGI φωτογραφία που παρουσιάζει το ιαπωνικό περιοδικό, βλέπουμε να διατηρείται το μονόμπρατσο ψαλίδι του Neo Sports Cafe, όπως και ένα συμβατικό πλαίσιο, ενώ δεν υπάρχουν αεροδυναμικά βοηθήματα όπως είδαμε στις πατέντες.

Περιμένουμε να δούμε αν όντως η Honda παρουσιάσει τόσο σύντομα την μεγάλη έκδοση του Hornet, αν θα υιοθετήσει σε εκείνη τις τεχνολογίες που είδαμε στις πατέντες που σας αναφέραμε, και τέλος αν θα διατηρήσει δίπλα του και το Neo Sports Cafe ή αν θα το αντικαταστήσει.

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες