Indian Challenger RR - Συλλεκτικό sport Bagger 90.000 ευρώ!

Σε μόλις 29 αντίτυπα, με έμπνευση από το αγωνιστικό μοντέλο του Tyler O’ Hara
Indian Challenger RR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2023

Για να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα King of the Baggers του 2022 από τον Tyler O’Hara που αγωνίστηκε με τον αριθμό #29, και για να βγάλει και το κατιτίς της, η Indian παρουσίασε τη συλλεκτική έκδοση Indian Challenger RR που θα παραχθεί μόλις σε 29 αντίτυπα, σε τιμή που πλησιάζει τα 90.000 ευρώ.

Οι 29 Indian Challenger RR έχουν βελτιωθεί από τους ίδιους μηχανικούς της S&S που είχαν προετοιμάσει την Πρωταθλήτρια μοτοσυκλέτα του O’Hara, και απευθύνονται σε συλλέκτες και φαν των track-days -αφορά αποκλειστικά στην χρήση πίστας.

Στο King of the Baggers συμμετέχουν βελτιωμένες bagger μοτοσυκλέτες παραγωγής, με τους κανονισμούς να απαγορεύουν την αφαίρεση των βαλιτσών στους αγώνες -αν και αυτές μπορούν να είναι αντίγραφα των original, όπως με τις βαλίτσες του RR που αποτελούνται από carbon fiber!

Παρόλο που στα επίσημα στοιχεία δεν αναφέρεται ιπποδύναμη για την Challenger RR, ανεπίσημα η Indian κάνει λόγο για +160 hp.

Indian Challenger RR

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Indian Challenger RR περιλαμβάνουν και τα κάτωθι:

● S&S® 2-1 αγωνιστική εξάτμιση

● Τροχοί 17″

● Αγωνιστικά ελαστικά Dunlop

● S&S® billet ρυθμιζόμενη τιμονόπλακα

● Ohlins® FGR250 πιρούνι

● TTX Ohlins® πίσω αμορτισέρ

● S&S® μετατροπή τελικής μετάδοσης με αλυσίδα

● Carbon Fiber βαλίτσες

● Fiberglass πίσω φτερό

● Saddlemen ψηλότερη αγωνιστική σέλα

● S&S® ρυθμιζόμενες βάσεις φαίρινγκ

● Aero ένθετο προβολέα

● Aero ζελατίνα

● S&S® καρίνα

● S&S® αγωνιστικά μαρσπιέ

● S&S® εκκεντροφόροι

● 112 CID κιτ κυλίνδρων και πιστονιών

● S&S® αεραγωγοί με σώμα ψεκασμού 78mm

● CNC θυριδωμένες κυλινδροκεφαλές

● S&S® Billet ρυθμιζόμενα κοκοράκια

● Hayes® πίσω δαγκάνα φρένου, EBC πίσω δίσκος, SBS τακάκια

● Brembo® M4 δαγκάνες μπροστά, 330mm δίσκοι, SBS τακάκια

● S&S® αυτόματος τεντωτήρας καδένας

● Maxx πλήρως ρυθμιζόμενη ECM

● AIM DL2 όργανο τηλεμετρίας

● Quickshifter kit

● S&S® billet κάλυμμα συμπλέκτη

● S&S® ρυθμιζόμενο τιμόνι

● S&S® αγωνιστικό ψαλίδι

Η Indian Challenger RR είναι διαθέσιμη μόνο στις ακόλουθες αγορές: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιαπωνία, στα 92.229 δολάρια Η.Π.Α., ήτοι 87.028 ευρώ σύμφωνα με την τελευταία ισοτιμία.

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες