Indian Roadmaster Elite 2024 - Ανεβάζοντας επίπεδο στην πολυτέλεια - [VIDEO]

Η έκδοση Elite του τουριστικού μοντέλου θα διατεθεί σε 350 μόλις αντίτυπα
motomagIndian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/2/2024

Η Indian Motorcycle παρουσίασε την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Elite του τουριστικού της μοντέλου Roadmaster για το 2024, η οποία έχει δεχθεί αισθητικές αναβαθμίσεις, με νέο χρωματισμό, βελτιωμένη συναρμογή και νέο πιο ισχυρό ηχοσύστημα.

Η νέα κόκκινη βαφή (Indian Motorcycle Red) του Roadmaster Elite αντλεί την έμπνευσή της από την πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας, η οποία παρουσιάστηκε το 1904. Οι τρεις αποχρώσεις του κόκκινου έχουν ως στόχο να προσδώσουν μια custom εμφάνιση, κάνοντας το Roadmaster Elite να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος, με φινίρισμα premium candy, όπως το ονομάζει η Indian. Για να το επιτύχει αυτό η αμερικανική εταιρεία, συνεργάστηκε με δύο από τα πιο γνωστά καταστήματα που εξειδικεύονται στις custom βαφές, το Gunslinger Custom Paint (GCP) στο Κολοράντο και το Custom Painted Vehicles (CPV) στο Wisconsin. Τα δύο αυτά μαγαζιά βρίσκονται ψηλά στις αναζητήσεις ιδιοκτητών custom μοτοσυκλετών, προσφέροντας μοναδικά custom σχέδια.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Οι εκδόσεις Elite αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της Indian, οι οποίες βγαίνουν συνήθως σε περιορισμένη παραγωγή. Το ίδιο συμβαίνει και με το Roadmaster Elite 2024, το οποίο θα παραχθεί σε 350 μόλις αντίτυπα για όλο τον κόσμο, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες ένα αίσθημα αποκλειστικότητας, με κάθε μοντέλο να έχει γραμμένο τον αριθμό του στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ. Κάθε ένα από τα Roadmaster Elite θα διαθέτει το αποκλειστικό σηματάκι “Elite”, ενώ πάνω από τον αριθμό βλέπουμε την σιλουέτα του Camelback, του πρώτου μοντέλου της Indian που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής βαμμένο στο Indian Motorcycle Red.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Το Roadmaster Elite φέρει μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν στόχο να συνδυάσουν την υψηλού επιπέδου άνεση και τουριστική ικανότητα του Roadmaster με τη μοναδικότητα και το αίσθημα αποκλειστικότητας που προσφέρουν οι εκδόσεις Elite. Αυτά περιλαμβάνουν:

Τρίχρωμη βαφή Candy – Ο συνδυασμός του Indian Motorcycle Red Candy με τα Dark Indian Motorcycle Red Candy και Black Candy έχει ως αποτέλεσμα μία μοναδική χρωματική απόχρωση, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την custom σκηνή, τόσο του παρόντος, όσο και του παρελθόντος. Μαζί με τα σιρίτια σε Championship Gold, τα οποία βάφονται στο χέρι από τα δύο κορυφαία καταστήματα στο είδος τους, τα GCP και CPV, κάθε μοτοσυκλέτα χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Το σήμα Elite – Το λογότυπο Elite που κοσμεί διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας, αποτελεί συνώνυμο της κορυφαίας ποιότητας συναρμογής και φινιρίσματος.

PowerBand Audio με Bass Boost – Το Roadmaster Elite εφοδιάζεται με το νέο ηχοσύστημα που είδαμε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023, το οποίο μέσω των 12 ηχείων που έχουν τοποθετηθεί στο μπροστινό φαίρινγκ, τις πλαϊνές βαλίτσες και την κεντρική βαλίτσα πίσω, προσφέρει 50% περισσότερη ισχύ, σε σχέση με τα απλά ηχοσυστήματα της εταιρείας.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Pathfinder Adaptive LED προβολέας – Προσφέρει ισχυρότερη δέσμη φωτός, σε σύγκριση με τους συμβατικούς προβολείς, ενώ η δυνατότητα να φωτίζει το εσωτερικό της στροφής, αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια του αναβάτη, ιδιαίτερα σε σκοτεινούς δρόμους με στροφές.

Πίνακας οργάνων σε γυαλιστερό μαύρο – Μικρή λεπτομέρεια που προσθέτει πόντους στην αίσθηση πολυτέλειας για την οποία είναι γνωστές οι εκδόσεις Elite.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Headdress Floorboards για αναβάτη και συνεπιβάτη – Για αυξημένη άνεση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ενώ ταυτόχρονα ο σχεδιασμός τους αναδεικνύει την προσοχή στην λεπτομέρεια που δόθηκε κατά τη δημιουργία του Roadmaster Elite.

Θερμαινόμενες ίδιου χρώματος σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη – Οι σέλες του Roadmaster Elite με εξωτερικές ραφές, χωρίζονται μεταξύ τους από ένα μεγάλο βήμα, το οποίο προσφέρει στήριξη στην πλάτη του αναβάτη. Το κάλυμμα που έχει χρησιμοποιηθεί, βοηθάει στη διατήρηση της δροσιάς στην ευαίσθητη περιοχή των επιβαινόντων, ενώ υπάρχει και θερμαινόμενη λειτουργία, για να ταξιδεύεις ανεξαρτήτως εποχής.

Φιμέ ζελατίνα – Η σκούρα απόχρωση επιλέχθηκε προκειμένου η ζελατίνα να ταιριάζει με όλη την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αυξημένη προστασία από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης, σε σχέση με αυτή του μοντέλου βάσης, με το εύρος ρύθμισης να γίνεται ηλεκτρονικά.

Indian Roadmaster Elite 2024 – Η πολυτέλεια και η άνεση ανεβάζουν επίπεδο, για λίγους

Μαύρα μπράτσα συνεπιβάτη – Για αυξημένη άνεση στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Φωτιζόμενοι διακόπτες – Το Roadmaster Elite εφοδιάζεται με φωτιζόμενους διακόπτες, για πιο εύκολο χειρισμό τους την νύχτα ή σε σκοτεινά σημεία.

Χυτοί τροχοί 10 μπράτσων με νέο σχεδιασμό – Οι νέοι τροχοί έχουν δεχτεί κατεργασία από μηχανές ακριβείας, με στόχο την αυξημένη αντοχή, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζουν ένα νέο μοτίβο για την Indian.

To Roadmaster Elite 2024 αναμένεται να φτάσεις στους αντιπροσώπους της Indian σε όλο τον κόσμο την άνοιξη, στους οποίους και θα πρέπει να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται για την τιμή της, η οποία για την ώρα δεν ανακοινώνεται.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες